Bára Poláková vyrazí na turné k albu ON/OFF letos v listopadu

Bára Poláková vyrazí na turné k albu ON/OFF letos v listopadu

Tisk

ON OFF BARBORAPOLAKOVA 200Album ON/OFF je třetí studiovou nahrávkou Barbory Polákové. Obsahuje třináct skladeb a přizvala na něj hned několik hostů. Je mezi nimi Jan Cina, Marek Adamczyk nebo Ben Cristovao. Album představí Bára Poláková živě v rámci klubového turné v listopadu a prosinci, a to celkem v pěti městech.

 

Nahrávka ON/OFF přichází po pěti letech od zatím posledního alba ZE.MĚ. Přináší s sebou silné spojení hned tří producentů. Jedním z nich se stal David Hlaváč, který tvoří s Bárou autorské duo už od jejího prvního alba, dalším Jan P. Muchow, který produkoval obě předchozí desky a poprvé se Bára pracovně setkala s producentem Filipem Jelínkem. “Každý z kluků je úplně jiný, každý jinak pracuje. Honza ovládá magii a kouzlo elektroniky a Filip zase magii lehkosti rytmu jako takového, kromě toho, že u nás neznám nikoho, kdo umí napsat tak geniální aranže pro dechy. Všichni tři jsou extrémně empatičtí a umí pracovat se svým egem tak, aby byla práce radostná a tvůrčí. A o to tak nějak, myslím, nejvíc jde,“ vysvětluje ke spolupráci s uvedenými producenty Bára.

Skladby nového alba představí Bára Poláková naživo se svou kapelou v rámci klubového turné, které je v plánu na konci letošního roku. Má celkem pět zastávek, a to: 3. 11. Pardubice (Žlutý pes), 7.11. Praha (Lucerna Music Bar), 10.11. Plzeň (Buena Vista), 14.11. Brno (SONO) a 1.12. Olomouc (S-Klub). Na vybraných zastávkách turné vystoupí i hosté, kteří jsou na albu, a to Marek Adamczyk, Jan Cina a Ben Cristovao.

S Janem Cinou a Markem Adamczykem vznikl roztančený singl DESE. Oba hostují také v další skladbě z alba, která nese název A-E-I-O-U. “Marek s Honzíkem jsou moji kamarádi. Posledních pár let vlastně úplně ti nejbližší. Takže to, že jsou tady na našem mimi, je vlastně logické,“ doplňuje k zapojení obou Bára. 

Ben Cristovao je zase hostem ve skladbě Oplatka. Ke spolupráci s ním Bára říká: “Napsala jsem Oplatku asi před rokem a přála si přizvat nějakýho kluka. Dva měsíce jsem rozmýšlela, koho oslovím. Přemýšlela jsem, jestli je to vážně Ben, jestli se k němu písnička hodí, jestli ho bude bavit. Jsem strašně ráda, že do toho šel. Napsal si naprosto skvělý text a bombasticky to nazpíval. Je to jediná písnička z alba, kterou si pustím jen tak v autě. Má úplně speciální auru.“

Album ON/OFF vyšlo 26. května 2023 prostřednictvím digitální distribuce u Championship Music. V brzké době ji doplní i fyzické nosiče, konkrétně vinyly, CD a audio kazety.

ON OFF BARBORAPOLAKOVA

ON/OFF tour 2023:

3. 11. 2023 Pardubice, Žlutý Pes
https://xticket.cz/koncert-festival/1214-barbora-polakova-on-off-tour-2023---pardubice---music-club-zluty-pes
7.11. 2023 Praha, Lucerna Music Bar
https://xticket.cz/koncert-festival/1215-barbora-polakova-on-off-tour-2023---praha---lucerna-music-bar
10.11. 2023 Plzeň, Buena Vista
https://xticket.cz/koncert-festival/1216-barbora-polakova-on-off-tour-2023---plzen---buena-vista-club
14.11. 2023, Brno, SONO
https://xticket.cz/koncert-festival/1217-barbora-polakova-on-off-tour-2023---brno---sono-music-club
1.12. 2023 Olomouc, S-Klub
https://xticket.cz/koncert-festival/1218-barbora-polakova-on-off-tour-2023---olomouc---s-klub


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahajuje svůj program

skutec festival200Ve východočeské Skutči nedaleko Chrudimě se po dobu 2 měsíců od 24.2. do 28.4.2013 odehraje již X. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, který připomíná dlouholetou hudební tradici Skutče a odkaz dvou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Paříž, splněný sen jedné Američanky

Zivot v parizi perexPocítili jste někdy chuť odstěhovat se do jiné země a začít tam nový život? Newyorčanka Lisa Anselmo to udělala a svou zkušenost se rozhodla sdílet. Nejprve prostřednictvím blogu My (Part-Time) Paris Life, z něhož posléze ...

Divadlo

Veronští milenci z Bratislavy konečně v Praze a Brně

romeo julia 200Nesmrtelný příběh velké lásky Romea a Julie v podání slovenských hereckých hvězd zpestří program Letních shakespearovských slavností v pouhých čtyřech večerech. V Brně se hraje 10. a 11., v Praze pak 13. a 14. srpna. Generálním partnerem ...

Film

Filmový sirotek 2015 se zlatem v hrdle

boychoir perexJaké dialogy se scénáristovi jménem Francois Girard honí hlavou? Jak bude vypadat režie Bena Ripleyeho? Přinese oscarový Dustin Hoffman filmu připravujícímu premiéru v roce 2015 štěstí? Kdo...