Zimní Masters of Rock oznámil hlavní hvězdu

Zimní Masters of Rock oznámil hlavní hvězdu

Tisk

Zimní Masters of Rock logo18. ročník mezinárodního rock-metalového festivalu ZIMNÍ MASTERS OF ROCK se uskuteční v sobotu 2. prosince 2023 ve ZLÍNĚ, v sportovní hale Datart a těšit se můžete na slavné bratry CAVALEROVI v unikátním projektu „Morbid Devastation“, all-star bandu THE DEAD DAISIES, industrial-death rockery DEATHSTARS, tajemnou sci-fi-gothic bandu PRIEST, nebo zajímavou heavy-metalovou kapelu LIV SIN a řadu dalších kapel.

 

CAVALERA – „Morbid Devastation“ - Téměř po čtyřech desetiletích své slavné kariéry nahráli slavní bratři Cavalerové znovu své kataklyzmatické debutové nahrávky z počátku SEPULTURY, které pro ně vše odstartovaly a „MORBID VISIONS & BESTIAL DEVASTATION“ jsou venku! Jak se jednou tito metaloví bardi z Brazílie nakopnou zpět do svého prvotního, agresivního rozpoložení, je okamžitě jasné, že pouto mezi Maxem (zpěv a kytara) a Iggorem (bicí) se od jejich prvních nahrávek nesmírně posílilo. Toto jejich spojení je silné jako hrom a jen toto spojení dokáže vyprodukovat to, co vám nyní přiváží ukázat a zahrát a co může být směle nazváno vrcholem žánru zvaného „metal“!

Posláním THE DEAD DAISIES je vytvořit starý dobrý rock ve stylu 70. let, shromáždit některé z nejlepších hudebníků na světě, a hlavně hrát skvělou rockovou muziku naživo. Jejich zvuk je oduševnělý, se silnými vokály, bluesovými riffy, mocnými refrény i melodiemi, a to vše dokáží náležitě prodat naživo! Od vydání svého prvního, stejnojmenného alba v roce 2013 jdou od úspěchu k úspěchu. Vydali šest studiových, jedno živé a jedno cover album a armáda jejich fanoušků stále roste! Současná sestava kapely je: John Corabi - zpěv (Motley Crue/The Scream), David Lowy - kytara (Red Phoenix), Doug Aldrich - kytara (Whitesnake/Dio), Brian Tichy - bicí (OzzyOsbourne/Foreigner) a Michael Devin - basa (Whitesnake). THE DEAD DAISIES válí! Vytváří neuvěřitelně silnou energii a svou mistrovskou show dokazují všem, že rock žije a je zdravý a stále dravý.

DEATHSTARS se k nám konečně vrátí se svým nejnovějším albem „Everything Destroys You“ (vyšlo 5. května). Po více než osmi letech je to velmi očekávaný návrat se vším, co DEATHSTARS představují: adrenalin, bombastičnost, sex a glam! Trápení, destrukce, dystopie, uhlazený glamour, temnota i černý humor, to vše patří do jejich rozmanitého hudebního spektra. Připravte se na vysoce energeticky nabitou rock´n´rollovou show, která vám svým okouzlujícím a nezaměnitelným způsobem opět rozproudí krev v žilách.

PRIEST je temná kapela, která vás uvrhne do neonových světel sci-fi 80. let smíchaných s gotickým zvukovým podkresem. Od svého prvního singlu v roce 2017 si PRIEST získali miliony streamů, stále rostoucí fanouškovskou základnu a celosvětovou chválu za díla jako jsou 'New Flesh' nebo 'Cyberhead'. Moderní syber-punk frčí a PRIEST aktuálně tvoří nové skladby. Zimní nálada a šero jim u nás, na ZIMNÍM „Masters“ poskytne ti nejlepší kulisu. Staňte se i vy součástí jejich neotřelé hudební show!

Z Německa dorazí mladá metalová banda ENEMY INSIDE. Kapela s další půvabnou ženou, Nastassjou Giulia za mikrofonem přijede představit svůj zajímavý rock-metal a aktuální desku „Seven“, která se tématicky věnuje sedmi smrtelným hříchům, které pokouší náš život v dnešní, moderní době prakticky denně. Kapela ve své tvorbě kombinuje tvrdé kytarové riffy, chytlavé melodie, originální, moderní hudební prvky, mocný ženský vokál a symfonické aranže. Dají se přirovnat např. ke kapelám Evanescence, Lacuna Coil, Amaranthe či Within Temptation, ale dokáží vždy i výrazně překvapit!

wmor2

Tato kapela je náhradou za belgické grunge-blues rockery BLACK MIRRORS v čele se zajímavou Marcellou Di Troia. Ta je totiž těhotná a v termínu festivalu má velmi blízko svůj termín porodu.

Festival nabídne celou řadu dalších zajímavých kapel.

wmor

ZIMNÍ MASTERS OF ROCK 2023 – 2.12.2023 – ZLÍN, sportovní hala Datart

Vstupenky a více informací: www.mastersofrock.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Praha + pobočka Dittrichova

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dokáže láska opravdu zvítězit nad krutými pravidly víry?

kavarnicka uvodkaKavárnička – to je místo, kde se setkáváme s přáteli, kde si můžeme dát něco lahodného, kde si odpočineme. Ale co když je ta kavárnička v Kábulu? Hlavním městě Afgánistánu, do kterého zatíná drápy Talibán a bombové útoky nejsou žádnou v...

Divadlo

Červnové novinky na Dramoxu: kultovní Spalovač mrtvol a autorská tvorba Slávy Daubnerové

SpalovacMrtvolOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. V červnu nabídku obohatil Spalovač mrtvol z Divadla Petra Bezruče v Ostravě a Masterpiece slovenské autorky Slávy Daubnerové.

...

Film

Nejhledanější muž - Philip Seymour Hoffman v hlavní roli špionážního dramatu. Napsal mu ji John le Carré

Nejhledanejsi muz 200Dlouho očekávaný snímek A most wanted man (Nejhledanější muž) na motivy románu Johna le Carrého (autora bestsellerů Jeden musí z kola ven a Nepohodlný) vstoupil 4. září do českých kin. Nedávno zesnulý herec, kte...