Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Kelis, Madness, The Bloody Beetroots. Sziget Festival odhalil nová jména z programu

Tisk

szigetminiBudapešťský Sziget festival opět rozšířil svůj hudební program o několik hvězdných jmen. Zatímco mezi těmi stávajícími byste našly Queens of the Stone Age, Placebo, The Prodigy, Outkast, Skrillex, Lily Allen, Blink-182 nebo třeba Manic Street Preachers. Nově se teď můžete těšit na londýnskou skáčkovou divočinu Madness, hard-core elektro house v podání italských The Bloody Beetroots, popovou kočku Kelis a mnoho dalších.

 


Týdení Sziget festival se už přes dvacet let odehrává na ostrově v samém srdci historické Budapeště. Od 11. do 18. srpna na multižánrový festival přijede statisíce hudebních fanoušků z celé Evropy. Pořadatelé právě ohlásili deset nových jmen z  programu a my vám k nim přinášíme pestrou hudební ochutnávku.

sziget

Prvním z nově představených jmen jsou Madness, jedna z nejvýraznějších londýnských ska kapel. V předchozích ročnících Szigetu již dokázali, že opravdová ska party je zejména o zábavě, tanci a zpěvu. Stejného zážitku se dočkáme bezpochyby také letos, na Sziget dorazí během svého světového turné.

The Bloody Beetroots přivezou pořádnou dávku energie přímo z Itálie, můžeme očekávat pořádný hard-core elektro house nášup.

Kelis, americká popová ikona, který má na svém kontě již šest alb a třicet jedna singlů, je jednou z nejžádanějších hvězd současného popového nebe. Návštěvníci Szigetu se mohou těšit i na taneční pecky z nejnovějšího alba s názvem Food, které v dubnu vydalo Ninja Tunes.

Nejzvučnější antwerpská rocková kapela Triggerfinger se opět vrací na Sziget.  Jejich hudba v sobě zahrnuje tradičnější, old schoolový, ale přesto dynamický přístup k duchaplnému srdečnímu rocku.

Německý DJ Thomas Gold vydal svůj první debut v roce 2006 a nyní je jedním z nejuznávanějších producentů moderní dance music.

Francouzskou elektronickou scénu zastoupí Quentin Mosimann, vycházející hvězda mezi DJ a producenty, které jsou předpovídány velké zítřky.

Dále se nově můžete těšit na ruské ska v podání Leningradu, trio ze Southamptonu Band of Skulls, progresivní a elektro house v podání Denize Koyu, drum & bass Black Sun Empire nebo švédský hardcore punk INVSN.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu můžete koupit do konce července na www.ticketpro.cz nebo na stránkách festivalu. Více informací o programu, vstupenkách, ubytování nebo parkování najdete na www.szigetfestival.cz.

Pokud vás zajímá, jak taková nonstop hudební jízda po maďarsku vypadá, přehrajte si sestřih z loňského ročníku:

Sziget – Island of Freedom 2014, Budapěšť – ostrov Sziget, 11. - 18. srpna 2014

Zdroj foto: Sziget/Sándor Csudai


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na vánoční kapry se mi vylilo červené víno, říká poslankyně Jitka Chalánková

chalan 200Poslankyně sněmovny Jitka Chalánková (TOP 09) má k jídlu, eufemisticky řečeno, kladný vztah. Ráda jí, ráda vaří, ráda stoluje s celou rodinou, přidává i jednu vánoční historku s kapry polité červeným vínem.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Vzpomínková kniha Saskie Burešové je na světě

Saskia 200Oblíbená televizní hlasatelka a moderátorka Saskia Burešová si konečně dala říct a po mnohaletém přemlouvání o sobě napsala knihu. Nese název „Saskia - co jsem ještě neřekla“ a v těchto dnech ji vydalo nakladatel...

Divadlo

Richard III. vládne Hradci

richard III 200S nejslavnějším Shakespearovým padouchem se roztrhl pytel nad českými jevišti. Vedle Prahy, Brna a Pardubic splétá Richard III. síť krvelačných intrik i na scéně Klicperova divadla v Hradci Králové. A i k...

Film

Seriálová sezona: Orphan Black

orphan black 200Seriálová sezóna v letošním roce přinesla spoustu novinek, několikero obnovených seriálů i pár utnutých příběhů. Kabelové stanice se ale zaměřily především na nové projekty, ze kterých už teď vycházejí naděje na další seriálové ikony. P...