V sobotu patřila Stromovka studentům

V sobotu patřila Stromovka studentům

Tisk

altV posledních dnech se počasí v Čechách překonává a zahrnuje nás přímo letními teplotami. Jinak tomu nebylo ani v sobotu, kdy se konal studentský festival Apríles. Stromovka se po roce opět rozezněla hudbou kapel, které se ani v takovém horku rozhodně nešetřily.

 

 

Pořadatelé festivalu si mohou mnout ruce, takovéto počasí přímo vybízí k návštěvě parku. Je příjemné koupit si osvěžující drink, sednout si do stínu stromů a zaposlouchat se do rytmů studentských kapel. Jiní raději nazuli pohodlné boty, nebo brusle a vyrazili do parku sportovat. Ať tak či onak, mladých lidí, kteří dali přednost příjemné zeleni před rozpáleným městem, opravdu nebylo málo.

alt


A festival se jim za to náležitě odvděčil. Kromě už zmiňovaných hudebních skupin, mezi nimi například Merely Wild, City of Autumn nebo Hentai Corporation, na příchozí čekaly mnohé workshopy a vystoupení. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet skákací boty (k vidění bylo nepřeberné množství pádů, které chtě nechtě pobavily přihlížející – v každém je přeci jen trochu zlomyslnosti) nebo výrobu z papíru. Zájemci se dokonce mohli i ponořit do meditace.

alt

Z různých vystoupení, které předcházely samotným koncertům kapel, stojí za zmínku například ukázka šermířského umění nebo módní přehlídka. A kdo vydržel v horkém počasí až do večerních hodin, odměnou mu byla ohňová show.

Pohled na frontu k baru mohl občas v někom vyvolávat vzpomínky na doby dávno minulé, kdy se takto čekalo na banány. To ovšem nic nemění na tom, že si všichni návštěvníci festival užili podle svých představ. „Je to výborný, užíváme si to - dali jsme si pivko a jen tak relaxujeme. V tomhle počasí by byl hřích zůstat doma,“ shrnuje mladý návštěvník pocity snad všech přítomných.

alt

Letošní ročník se tedy nad očekávání vydařil, už nezbývá nic jiného, než se těšit na příští rok. Nebo se do Stromovky za pár dní vrátit a připomenout si festivalovou atmosféru na další studentské akci – na Majálesu.

Zdroj foto: apriles.cz, autor: Toni Hvala


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Zazpíváme na podporu léčby rakoviny, pomůžete?“ ptá se Hynek Tomm

Koncert200Hynka Tomma zná veřejnost jako romantického tenora s láskou k hudbě a zpěvu. Teď ale nosí v srdci bolest z odchodu milované maminky. Slávu utlumila ztráta, ale život musí jít dál. Hynek se rozhodl pomáhat lidem, kteří trpí nemocí, která mu sebrala ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Vidíš-li vosu, nehýbej se!

vidis-vosu-nehybej-se 200Eva Houserová, autorka s mnohaletými zkušenostmi jako redaktorka a editorka ženských časopisů, má skutečný dar zaujmout. Jako žena se dokáže vcítit do toho, co žena pr...

Divadlo

BALETNÍ KARAFIÁTOVI BROUČCI V ÚSTÍ NAD LABEM

Broucci plakat 200Po 13 letech se v Severočeském divadle v Ústí nad Labem představili v premiéře 6.10 2013 v 15 hodin Karafiátovi Broučci. Pohádkový příběh o lásce, pochopení i naději napsal Jan Karafiát (1846-1929) v...

Film

Jaké to je Být ženou?

Být ženouJeden svět “kouká” na nás všude. Reklamní plochy, internet, televize. Všude tam je nám připomínán ten svět sám pro sebe, dokumentární ostrov, na který máme možnost udělat si výlet. Široká nabídka pohledů do jádra všemožných problémů, denních realit...