Vypsaná fixa naladila lidi dobrou náladou Vánoc a ta se drží ještě dnes

Vypsaná fixa naladila lidi dobrou náladou Vánoc a ta se drží ještě dnes

Tisk

vypsana-fixa 200Život je legrační a někdy se to potká. Co? Čtyři kluci ze San Piega ve městě, co podporuje kulturu. Kdo chtěl vypadnout za garsonky, jít z jeskyně ven a cejtit jak moc hoří nespoutaným plamenem se rozhodně 20. prosince vydal dobývat ztracené iluze a navštěvovat zakázané dimenze. Aneb v Lucerna Music baru onen večer byla skutečně umělecká tvorba velmi rozvinutá!


Byli dlouho pryč, kolem a v okolí, teď toužili a chtěli cítit blízkost. Vypsaná Fixa nebo fanoušci? Za fanoušky určitě ano, protože těch bylo už od osmé hodiny večerní v baru požehnaně. Kluci dobře věděli, že spící sopky se probudí, při zahřívacím kole se slovenskými hosty Chiki liki tu-a. Stejně ale srdce bušily hladový, všichni cítili to v sobě a věděli to. Hrdinové nekecaj a jdou! Byl to šílenej horor – řev a taky vřískot, když se konečně čtveřice ukázala na podiu. Zvuk rytmus alkohol, tanec a rokenrol, hudba to rozjížděla, nikdo se nesnažil, zastavit koloběh událostí a tak písnička střídala pískot, jekot a šílené pogo. Někdo měl rád masakr, někdo zase tyjátr, všichni se v klidu mohli rozdupat. Hudba nabíjela pulsující dav! Bylo to dobrý, i když se remake 1982 nekonal, ale nemálo anarchie ano. Kluci sledovali ty obličeje, sledovali ty záda, a kdo vylez na podium, byl taky docela dobrej. A všichni argonauti, někdy tihle, a někdy tamti pomalu bořili celou scénu. Po jednadvaceti hitech to kluci zkusili dohromady, balancovaly přímo za sebou pryč z podia. Konec?

vypsana-fixa 1

Všichni věřili jim, půjdou ještě dál a vyrvou ze sebe úplně všechno! Bude to jak běsnicí pěsti v usazeném kalu, bude to jak masožravá květina. Mohli jsme se nadechnout, cítili jsme, už to zase začíná! V srdci tálo to takový nejvíc a nejhůř studený místo, Fixa se vrátila na podium se Čtyřma sluncema, vysněným balkónem i s řidičem, co spal jenom někdy. Vygumovali nás úplně všechny, tolerovali naše rebelství. Potom se ale oklepali a šli rychle pryč.

vypsana-fixa 2

Někdy je minuta několik dní, ale když se z podia po neskutečném skandování do třetice ozvalo: „Čau, lidi! Tak jsme tady zas!“, bylo naprosto jasný, že fanoušci znají heslo. Život je fakt prímovej, nevzdávat to bez boje se vyplatilo a tak kluci nadělili skutečně poslední song. Kde kdo už jen tak postával, čuměl a přemýšlel, někdo se už nemohl ani hnout. Byl to svět trochu jinak a zdevastovaná nebyla jen kapela ale taky naprosto vyprodaný Music bar. Přece jen tohle byla pěkná mela.

Tenhle výlet do oblasti deja vu se poved. A to nejlepší na konec? Všichni měli, co chtěli. Dobrou náladu! :-)

Vánoční koncert Vypsané Fixy
Lucerna Music Bar, 20.12.2012
Playlist:

předskokani Chiki liki tu- a 20:30 – 21:26
Fixa start v 21:45
Iluze, Show pana Loba, Diskokaktus, Detaily, Snídaně z elektřiny, Francouzka zpívá chanson, Samurajské meče, Stereoid, Komil Lobotomik
Křest dvoj singlu Podivná Dvojka kvalitní slivovicí a Terezou Voříškovou (která pan následně skáče odevzdaně do publika)
Ruzyně, Dezolát, Druhá půlka žárovky, 33 cigaret, Barová turistika, Antidepresivní rybička, Domácí motokrosař, Kostel-Biohazard-McDonalds, Lunapark, Drogový večírek, Nina, 1982
První přídavek- Čtyři slunce, James, Bubetka, Mažoretka, Ledňáčci
Druhý přídavek – San Piego
Třetí přídavek – Benzínka
Fixa konec ve 23:45

Hodnocení akce: 100%

vypsana-fixa 3

Zdroj foto: fotografka Kateřina Průšová


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsme tady a chceme vás bavit, říká Karel Šůcha, kapelník formace Laura a její tygři


laura perexFamózní včerejšek a přitažlivý dnešek představuje v Supraphonu nedávno vydané dvojalbum hudební formace Laura a její tygři, které nabízí hned šestadvacet písní. Tři dekády existence trvale vitální kapely jsou dobrou příležitostí bilancova...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

František Niedl: autor temných historických thrillerů

frantisek niedlMilovníkům knih o české historii by nemělo uniknout jméno autora Františka Niedla. Rodák z Českých Budějovic a původní profesí elektrotechnik, který si prošel mimo jiné i praxí majitele cestovní kanceláře, s...

Divadlo

Jidáš Noid Bárta Superstar

Jesus perexPředstavení oblíbeného muzikálu Jesus Christ Superstar se po několika letech opět vrátilo na divadelní prkna. Od roku 2010 jej mohou diváci zhlédnout na pódiu Hudebního divadla Karlín.

...

Film

Konečná uprostřed cesty

altTéma umírání - zpravidla následkem zhoubné choroby - se ve filmech vyskytuje odedávna, ale zpravidla bylo nějak zušlechtěno a zacíleno k významovým přesahům. Tak jsme mohli spatřit příběhy lidí, kteří přehodnotili svůj vztah...