Provokatérka Ivanna Benešová možná natočila klip roku!

Provokatérka Ivanna Benešová možná natočila klip roku!

Tisk

benesova 200Během svých studií natočila dokument o pozadí českého porno průmyslu. Pak, před dvěma lety, napálila novináře i veřejnost falešným dokumentem Zneužívaný. Šokovala i focením aktů pro Playboy v centru Prahy. Za poslední rok se sice z bulvárních plátků malinko stáhla, ale o to více překvapuje svou tvorbou. A na poli českých klipových režisérů začíná být docela silnou hráčkou. Novinka Syria, kterou natočila k písni Sámera Issy, byla pro mnohé překvapením! Ivanna Benešová dokazuje, že umí.

 

Minulý týden Sámer Issa křtil v pražském klubu Maxim svůj nový videoklip. S organizací večera mu pomáhala autorka klipu, režisérka a producentka Ivanna Benešová. K překvapení mnoha hostů se však současný klip mladého umělce nedal dost dobře přirovnat k jeho dřívějším počinům. Na první pohled bylo jasné, že za tímto videem musí stát profesionální tým. Jedná se bezesporu o nejlepší Issův videoklip za celou jeho kariéru, a o jeden z nejvydařenějších klipů tohoto roku.

Natáčení probíhalo v Tunisu, v ghettu, na Sahaře, i na pobřeží u moře. K pomalé skladbě byl spot decentně pomalu postříhaný a obohacený také o jeden trikový záběr, v němž se tanečnice na pláži rozplynula do tisíců kousíčků. Vysoce zpomalené záběry také zahrály svou úlohu na výbornou, takže několik dojatých fanynek v klubu po zhlédnutí klipu dokonce uronilo slzu.

benesova 2

Nutno však podotknout, že autoři tento klip nerealizovali z pouhé snahy o zviditelnění samotného zpěváka. Cílem bylo poukázat na nelichotivou situaci v Sýrii. Tam v těchto dnech zuří občanská válka a situace je doslova tragická. A právě samotný fakt, že perfektně natočený videoklip Syria má i mezinárodní přesah a snaží se společnost upozornit na určitý aktuální problém, dělá z tohoto videa dílo, jež stojí za vidění.

benesova 1

Sámer Issa svým prvním seriózně pojatým videoklipem ukazuje, že zvážněl a zřejmě konečně dospěl. A režisérka Benešová znovu dokazuje, že videoklipy jsou její parketou.

Video můžete vidět zde:

Zdroj: Fotky s černým okrajem: Martin Trnka, fotka režisérky: produkce Sámer Issa


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sto zvířat: „Ještě žádné naše album není tak vymazlené.“

sto zvirat hraju na klavir v bordeluJedna z nejlepších tuzemských ska kapel Sto zvířat vydala 1. září novou desku s názvem Hraju na klavír v bordelu. V rozhovoru si o ní můžete přečíst spoustu zajímavostí z pera hudebníka ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Všichni lžou, to říkával už Doktor House

vsichni-lzou 200V nakladatelství HOST vyšla v březnu knihu Všichni lžou s podtitulem Velká data, chytré algoritmy a jak nám internet může říct, kdo opravdu jsme. Jedná se o opravdu moderní publikaci napsanou velmi srozumitelným jazykem, která stojí za...

Divadlo

Herci Městského divadla Mladá Boleslav zpívají jak muzikálové hvězdy

miluji te200V pátek 17. února uvedlo Městské divadlo Mladá Boleslav premiéru muzikálové revue Miluji tě, ale..., což je světoznámé dílo, která se hraje od roku 2003 také na českých jevištích. Nemá příběhový děj. Jde o rychlý sled scének a hudebních čísel s...

Film

Zapomenutá žánrovka Ozvěny mrtvých se připomíná na DVD

ozveny 200Konec devadesátých let minulého století byl ve filmovém světě bohatý na různé žánrovky, které v poslední dekádě opravdu hrály takřka prim, a byl po nich velký divácký hlad.

...