Louise L. Hay: Myšlenky moudrosti

Louise L. Hay: Myšlenky moudrosti

Tisk
MyslenkyŽivot v radosti je tím v moudrosti. Nebo je to naopak? S touhle slovní hříčkou si můžete hrát libovolně dlouho, stejně dlouho, jako si můžete probírat myšlenky těmito kartičkami od Louise L. Hay. Jsou roztomilé díky obrázkům Lucie Ernestové. A roztomilé pro každodenní výklad, když si potřebujete prostě „dát kafe“ pro duši.
Nebo hladivé mléko s medem, kvalitní čaj?  Jak chcete, co máte rádi…
 
 
 
 


A tak si můžete třeba ráno takhle vylepšit den:
„S radostí se každý den učím něco nového. Nemohu za druhé převzít jejich lekce. Každý den a v každé situaci se s lehkostí otevírám novému poznání.“
„Jsem vděčný za malé i velké dary života. Nořím se do prostého pocitu bytí, kochám se krásou světa, raduji se z maličkostí a učím se z lekcí, které mi život přichystal.“
Takže takový den je ideální k tomu, abychom se trošku oprostili od starostí, jež na nás hází druzí. Nebo které si bereme na hřbet za ně… a více se dneska uvolnili a kochali se krásou světa kolem sebe a třeba i něco nového pro sebe dnes nasáli.


Ptát se také můžeme na konkrétní situace, které nás čekají a ze kterých můžeme mít obavy?
Jaké poselství může přijít k něčemu takovému?
„Jsem na nekonečné pouti věčnosti. Dnešek je významný den. Prožívám úžasné dobrodružství a vím, že se stejné zkušenosti už nikdy nebudou v mém životě opakovat.“
„Odpouštím všem zážitkům z minulosti. Nemusím vědět, jak odpustit. Jediné, co musím udělat, je najít ochotu odpustit. Vesmír se už o ten pravý způsob postará.“
Paráda. Nebojte se toho, co vás čeká. V této situaci jsou dle těchto karet dva zásadní pocity. První je ten, že to je něco, co má potenciál nezapomenutelnosti. a tak k tomu přistupujte a užívejte si každý okamžik. Druhý je ten, že až na to dojde, zcela zapomeňte na minulost a oddejte se tomu novému, čistému listu papíru!
Louise L. Hay říká, že když jsme ochotni se otevřít novému způsobu myšlení, může se náš život změnit k lepšímu. Určitě má pravdu, protože jinak se chová člověk, který o sobě smýšlí dobře, jinak ten, který se neustále uráží a vnitřně ponižuje. Ach jak často něco takového děláme, jak často jsme něco takového pochytili nejen od svých rodičů, ale i ve škole, od kamarádů. Toho podporujícího v životě může být málo… ale nejlépe se podpoříte sami!

Knihy a karty Louise L. Hay mají dlouhou tradici
A přesto bych řekla, že i když to, co hlásí, se neustále opakuje, víc než kde jinde tu platí, že opakování je matkou moudrosti. Byla z prvních průkopníků změny myšlení na světě. Šla na to nejprve afirmacemi, svým vlastním příkladem, kdy se silou vůle dostala z těžké nemoci a dnes již oslavila devadesáté narozeniny. Je přesvědčena, že tím, jak myslíme, si ovlivňujeme svůj osud. Minimálně v tom, že k sobě pak přitahujeme situace a lidi s naším smýšlením souznící. Ovlivnila miliony lidí na celém světě a bezpočet publikací je stále znovu a znovu vydáváno, noví autoři jsou jí inspirováni a stávají se jejími následovníky.
A tyto kartičky jsou takovým malým živým organismem ve vašich rukou, protože je souborem padesáti čtyř různých námětů a inspirací. Kterou si vytáhnete dnes?

Myslenky
 
Název: Myšlenky moudrosti
Autor: Louise L. Hay, Lucie Ernestová (ilustrace)
Žánr: inspirace, psychologie
Nakladatelství: Synergie Publishing SE
Rok vydání: 2017
Počet stran: 54
Hodnocení: 99 %    
Odkaz na web: www.synergiepublishing.com

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s hvězdou Henry Lee Festu Mickem Harveyem

mick harvey 200Na Henry Lee Festu, který se koná 27. září v brněnské Zbrojovce, se představí Australan Mick Harvey. Je zakladatelem skupiny Nick Cave and the Bad Seeds, proto se v tomto rozhovoru mimo jiné dozvíte něco i ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Mějte i vy bezodpadovou domácnost

moje zero waste 200V nakladatelství Esence začali poslední dobou vydávat knihy malého formátu plné zajímavých a poučných informací. Jednou z nich je Moje zero-waste kuchyně obsahující jednoduchý návod, jak neplýtvat jídlem.

...

Literatura

Star Wars: Atlas bytostí a tvorů potěší každého geeka

star wars atlas bytosti a druhu 200V nakladatelství Egmont ve společnosti Albatros Media vyšla v říjnu kniha pro všechny milovníky Hvězdných válek s názvem Star Wars Atlas bytostí a tvorů. Pojďte do něj s námi nahlédnout.

Divadlo

Give me Moor! Studio Marta uvede Schillerovy drzé Loupežníky

loupeznici 200Brněnské divadelní Studio Marta uvede na konci února první premiéru roku 2023, legendární drama Friedricha Schillera Loupežníci. Egem poháněný příběh o kolapsu rodiny, komunity a vlastní integrity přinesou na jeviště absolvující studenti Janáčk...

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...