Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Zvířata v kostce – barevná encyklopedie, kterou prostě musíte mít!

Tisk

zvirata v kostce200V srpnu vydalo nakladatelství Universum další ze svých skvělých encyklopedií, tentokráte se zaměřili na živočichy a přinesli nám knihu plnou barevných fotografií a zajímavých informací s názvem Zvířata v kostce. Tato bichle bude studnicí informací ze zvířecí říše nejen pro děti, ale i pro zvídavé dospělé!

 

 

Zvířata v kostce nabízejí nejnovější poznatky, jelikož originál, Knowledge Encyclopedia Animal! vyšel teprve vloni v Londýně. Svým rozsahem, 288 stran o rozměrech 260 × 306 mm a úctyhodnou váhou 1496 g nabízí vše, co si od encyklopedie jen můžete přát. Samozřejmostí jsou vyčerpávající informace a nádherné barevné fotografie a přehlednost.

Co všechno najdeme v obsahu? Nejdříve nám vysvětlí, Co je to živočich?, podíváme se do minulosti na Evoluci a vymírání, vezmeme to přes Dějiny živočichů až k Živočišné říši. Samotné tělo knihy tvoří sekce Bezobratlí, Ryby, Obojživelníci, Plazi, Ptáci, Savci. Na závěr nesmí chybět části Zoologie, Slovníček, Rejstřík a Poděkování.

Zaujala mě část nazvaná Zoologie, kde se dovídáme víc o přírodním výběru, o rozmanitosti živočichů, o komunikaci nebo třeba rozmnožování. Informace jsou opravdu aktuální a upozorňují mimo jiné i na živočichy v ohrožení nebo na boj s pytláctvím. Vše je doplněno nádhernými fotografiemi, případně grafy či jinými popisky.

Pokud hledáte zdroj informací o zvířatech, který je aktuální, tak jste jej v této encyklopedii našli. Nebo pokud chcete svému dítku nadělit něco jak poučného, tak zábavného, opět není co řešit. Zvířata v kostce překonala mé očekávání, i když už bych měla vědět, že encyklopedie od nakladatelství Universum prostě vždycky stojí za to!

zvirata v kostce

Název: Zvířata v kostce
Autor: Tom Jackson, Tim Harris
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 288
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová a okamžiky mezi dokonalostí

Klan Sylva L perexBásnířka Sylva Lauerová se před časem spojila s fotografem Tomášem Pickou, aby spolu s ním a jeho fotografiemi zachycujícími nevšední okamžiky baletních vystoupení žáků Taneční konzervatoře Brno – p.o. , realizovala projekt s názvem...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jaké tradice se uchovaly v Jižních Čechách?
ImageKrásné a na omak příjemné knížce Jižní Čechy, velikostí tak akorát do ruky, vévodí na obálce fotka Putimi, vsi proslulé z literatury, jak jsem o tom psal nedávno na tomto serveru. Ovšem aut...

Literatura

Inspiraci najdete v Hravém tvoření

hrave tvoreni skladacky vybarvovanky vystrihovanky 200Hravé tvoření od Tony Payne je zábavná pracovní kniha s důmyslnými postupy pro vytváření předmětů z papír...

Divadlo

Touha po ženichovi jako nejlepší cesta do pekel

hratky s certemNedílnou součástí Mikulášovy družiny jsou čerti. Proto není divu, že pár dní před tím, než řinčení pekelných řetězů rozezvučí ulice, uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku z pera Jana Drdy Hrátky s čertem

Film

Nakupujte u odborníků, chcete-li spolehlivě odejít ze života

obchod pro sebevrahyZejména animovanému filmu se daří v groteskní poloze šířit mnohdy šokující morbidity, které by v hraném filmu sotva prošly - a francouzští tvůrci se tímto směrem rádi vydávají. Už od pradávné (a stále roztomile strašid...