Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh

Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh

Tisk

nahradnik audiokniha200Princ Harry poprvé vypráví svůj příběh – a svou cestu popisuje se syrovou, neochvějnou upřímností. Náhradník je přelomovým titulem plným pochopení, odhalení, sebezpytování a těžce vydobytého poznání o nekonečné síle lásky i zármutku.

 

 

Než ztratil matku, byl dvanáctiletý princ Harry známý jako ten bezstarostnější, veselý Náhradník o poznání vážnějšího Následníka. Zármutek všechno změnil. Harry začal mít potíže se školou, se vztekem, se samotou – a protože vinil ze smrti své matky tisk, nedokázal se smířit s životem ve světlech reflektorů.

V jednadvaceti letech vstoupil do Britské armády. Vojenská disciplína mu vrátila řád a účast na dvou misích z něj doma udělala hrdinu. Záhy si však připadal ztracenější než kdy dřív, trpěl posttraumatickou stresovou poruchou a sužovaly jej paralyzující panické ataky. Navíc nedokázal najít opravdovou lásku.

A pak potkal Meghan. Svět uhranula láska jako z filmového plátna a lidé ze všech zemí se radovali z jejich pohádkové svatby. Od začátku však šel po Harrym s Meghan tisk a čelili vlnám urážek, rasismu a lží. Když Harry sledoval, jak jeho manželka trpí, nabýval pocitu, že se oni sami i jejich duševní zdraví ocitli v ohrožení.

Neviděl jinou možnost, jak zabránit opakování tragického osudu, než uprchnout z rodné země. Během staletí se jen hrstka členů odvážila opustit královskou rodinu. Jako poslední se o to pokusila jeho matka…

Přečtěte si naši recenzi knihy: Být Náhradníkem není žádný med

Daniel Krejčík (*1994) je český filmový, divadelní a dabingový herec, nominovaný na Cenu Thálie, Cenu divadelní kritiky a Cenu Františka Filipovského.

nahradnik audiokniha

Náhradník
Autor: Princ Harry
Čte: Daniel Krejčík
Délka: 19 hod 30 min
Jazyk: Čeština
Formát: MP3 ihned ke stažení
Vydavatel: Práh

Více informací: https://progresguru.cz/audioknihy/nahradnik-princ-harry


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Zpěvák JEN: „Koncerty miluju, hudbu dělám hlavně kvůli živému hraní“

Jen 200Zpěvák a skladatel Jan Nedvěd, známý pod uměleckým jménem JEN, nezahálí a svým fanouškům pravidelně servíruje nové songy a videoklipy. V letošním roce plánuje také vydání debutového alba. Kromě toho se stíhá věnovat i svým koníčkům jako je cestování a su...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Je libo trochu motivace?

neztratte-motivaci-v-dobe-blahobytu 200Audiotéka ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vydala knihu z kategorie osobního rozvoje a sáhla po díle Neztraťte motivaci v době blahobytu od kouče a mentora Mariana Jelínka.


Literatura

Domácí recepty proti nemocem

domaci recepty prioti nemocem 200V prosinci vyšlo v nakladatelství Esence již sedmé vydání knihy Domácí recepty proti nemocem německé autorky Franzisky von Au. Pěkně od základů a s velkým záběrem se dozvíte o těch nejlepších přírodních...

Divadlo

Putování za zaniklým divadlem

Divadla 200V  tematické edici Zmizelá Praha právě teď vydává nakladatelství Paseka ve spolupráci s Národním muzeem (jeho Divadelním oddělením) práci teatroložky Olgy Vlčkové (*1976) s názvem Divadlo a divadelní scény.

...

Film

Tlumočník je kvalitní roadmovie o životě dvou starců

7c7deb1031a39ad78df4b7052ea5 r16 9 w720 h405 geb89bd32ff8411e7adc2ac1f6b220ee8Legenda českého filmu Jiří Menzel přichází v novém dramatu Tlumočník. Po jeho boku se objeví přední rak...