Dračí příběh tak, jak ho ještě neznáte...

Dračí příběh tak, jak ho ještě neznáte...

Tisk

kanopa arcizar200Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte…

 

V louisianských bažinách se zabydlel samotářský drak Vern, dříve známý jako Wyvern, lord Arcižár z Arcižárského Drakohnízda. Tyhle časy jsou ale dávno pryč. Samotu zapíjí vodkou, dlouhé chvíle krátí sledováním seriálů na Netflixu a do toho pálí jednu cigaretu za druhou.

Asi by ho při vší té sebelítosti nad svým zpackaným osudem ani nenapadlo, že zachrání krk protřelému uličníkovi Petardovi. Ten se vydá na scestí, když začne pracovat pro pašeráka drog a hned první den v nové šichtě se stane svědkem vraždy. Ani Petarda by asi nečekal, že ho před jistou smrtí zachrání… drak?! A tím to všechno teprve začíná.

Zaposlouchejte se do svižného a zábavného vyprávění o osudu neobvyklé trojice: mladého výrostka, samotou otráveného draka a špinavého policisty, pro kterého žádný čin není dostatečně ohavný. Ve hře je toho dost. Když to dobře dopadne, z draka bude hrdina, který opráší svou zašlou čest a slávu. Anebo taky draci nadobro vyhynou…

Vtipné, originální a oddechové fantasy pro dospělé v podání Pavla Rímského.

kanopa arcizar

Arcižár
Délka: 15:08 h
Interpret: Pavel Rímský
Žánr: Fantasy

Více informací: www.kanopa.cz

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Posemberi 200POŠEMBEŘÍ TOUR je název řady koncertů českobrodské rockové kapely CZ (Celé Znova), které proběhly v první polovině roku na území Pošembeří. Za turné jsme se ohlédli společně s baskytaristou a zpěvákem kapely Stanislavem Potměšilem.

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ian McEvan: Nevinný – vrchol naivity v přímém přenosu!

nevinny titulka 200Nevinný (1988, česky 1997) je román v masce špionážního thrilleru, který má ovšem reálné pozadí. V roce 1955 zahájila americká CIA ve spolupráci s britskou MI6 operaci Gold. Šlo o tunel prokopaný ze západního se...


Literatura

Léto, které nikdy neskončilo

konec leta 200V Knižním klubu před pár dny vyšla kniha Konec léta od oblíbeného švédského autora Anderse de la Mottea, které se v jeho domovině prodalo přes 100 000 výtisků. Tak co, jaký úspěch bude mít tento titul u nás?

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Jak se kdysi odečítal film

I dnes se stává, že diváci prožívají nekonečné seriály (proč by se na ně jinak dívali?), že mají tendenci vztahovat postavu na jejího představitele. Oblibu nezaručuje sebelépe zvládnutá role v "kusovém" pořadu, ale ustavičně se vracející typizované figurky: vždyť kdo vítězí třeba v soutěži TýTý?...