Mráz přichází z Hradu! - v nové audioknize podle Michala Viewegha

Mráz přichází z Hradu! - v nové audioknize podle Michala Viewegha

Tisk

mraz-prichazi-z-hradu200Těsně před inaugurací nového prezidenta se na trh dostává audiokniha, kde je jednou z hlavních postav prezident dosluhující, Václav Klaus. Zatím poslední román Michala Viewegha je volným pokračováním Mafie v Praze, která jako audiokniha vyšla v září 2012. Mráz přichází z Hradu i v audio podobě zůstává strhujícím thrillerem a zároveň satirou dnešních mocenských špiček. Audioknihu vydává Audiotéka.cz a čte herec Jiří Dvořák.

 

Vieweghův bestseller Mafie v Praze byl označen za třaskavou knihu o politickém bahně, jeho volné pokračování Mráz přichází z Hradu je neméně výbušnou směsí. Autor tentokrát postavám ponechává pravá jména svých předloh z reálného života a formou koláže skutečných událostí a fabulace skládá dohromady satirický thriller, který je i přes místy groteskní vyznění až nebezpečně blízko současné situaci v nejvyšších patrech české společnosti.

Čtení audioknihy v nekrácené podobě si vychutnal dlouholetý člen souboru Divadla na Vinohradech, populární herec i dabér Jiří Dvořák, už načetl i Mafii v Praze. Audiotéka.cz vydává nahrávku exkluzivně v elektronické podobě, zájemci mohou Mráz přichází z Hradu stahovat ve formátu MP3 přímo na webu www.audioteka.cz nebo v mobilních aplikacích Audiotéka. Více než osmihodinovou audioknihu je možné pořídit jen za 149 Kč.

Mráz přichází z Hradu

Krásná makléřka Diana (v nové roli televizní redaktorky) a novinář Marek Konwicki objeví šokující videonahrávku z tajného setkání Václava Klause s Vladimirem Putinem, pražský primátor Bohuslav Svoboda veřejně vyzve na šermířský souboj kmotra Romana Janouška, na pochod homosexuálů a lesbiček Prague Pride se do Prahy s bombou v batohu chystají dva celostátně hledaní neonacisté a transsexuálka Kristýna přináší do redakce MF DNES Supertajnou knihu neboli deník prezidentova záhadně utonuvšího milence — tak začíná nová kniha Michala Viewegha Mráz přichází z Hradu.

K dalším postavám tohoto nemilosrdně sarkastického společensko-politického panoptika patří premiér Petr Nečas, ředitelka jeho kabinetu Jana Nagyová, Livia Klausová, ministr dopravy Vít Bárta, ministr vnitra Radek John, arcibiskup Dominik Duka či ruský velvyslanec Sergej Kiseljov. V epizodních rolích se objeví například prezidentovi muži Hájek a Jakl, kmotři Palounek, Dlouhý, Oulický a Rittig, zpěvák Landa, ředitel BIS Lang, Martin Roman, Jana Bobošíková, Miloš Zeman a mnozí další. Autor se odvážně pohybuje na nejzazší hranici svobody slova a před očima čtenáře vytváří napínavou a zábavnou koláž, která je navzdory vší nadsázce nebezpečně pravdivým obrazem současného Česka.

mraz-prichazi-z-hradu

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Kultura odlišuje jednu zemi od druhé a zároveň je dokáže sjednotit

kocouriRedaktorka Lenka Kališová miluje knihy. Nutno uznat, že je to naše nejpilnější recenzentka! Její recenze doprovázejí fotografie nádherných zrzavých kocourů, kteří se vždycky tváří podle toho, o čem daná publikace je. Co Lenka ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

NALAKUJ TO NARŮŽOVO: Nahrávka, při které se budete smát i dojímat zároveň

Nalakuj to naruzovo200Upřímné a otevřené deníkové svědectví Martiny Formanové o týdnech a měsících po smrti milovaného manžela.

...

Literatura

Připomeňte si před olympiádou nejúžasnější příběhy z ní

nejuzasnejsi pribehy 200Po knize Proč se hraje fotbal jedenáct na jedenáct se Luciano Wernicke pustil do zpracování událostí z olympijských her. Výsledkem je kniha Nejúžasnější příběhy z olympijských her, která vyšla v edici Universum.

Divadlo

Rákosníček Divadla Scéna pobaví

Rakosnicek200Asi v polovině odpoledne tříkrálového se v blízkosti Divadla Scéna ve Zlíně zvýšil výskyt těšících se dětí a jejich rodičů, kteří mířili na zlínskou premiéru pohádky Rákosníček a jeho rybník. Těch dětí a jejic...

Film

I tlusté odborné časopisy by mohly zaujmout

kino ikon perexSpecializované časopisy, mnohdy čtvrtletníky nebo jen pololetníky, se k běžnému čtenáři téměř nedostanou. Jednak o jejich existenci neví, a i kdyby věděl, sotva by našel nějaké místo, kde se prodávají, a i kdyby takové místo objevil (třeba...