BELLA A SEBASTIÁN, PŘÁTELÉ NAVŽDY

BELLA A SEBASTIÁN, PŘÁTELÉ NAVŽDY

Tisk

Sebastian 1Příběh chlapce a jeho psa odehrávající se v savojských Alpách pokračuje. Je rok 1948, Sebastianovi je už dvanáct let, Bella má tři nádherná štěňátka a otec Pierre, kterého si kluk našel, se žení s Angelinou a odjiždějí na svatební cestu do Kanady. Právě tam chce Pierre později vybudovat pro svou rodinu nový život.

 

To Sebastiana nepříjemně překvapí, protože chce zůstat žít v horách se svým starým otcem. Místo toho ale musí řešit jiný problém. Na scéně se objeví krutý a bezohledný Joseph, bývalý majitel Belly, aby si fenku i její štěňátka odvedl. A tomu musí Sebastian za každou cenu zabránit.

Půvabný rodinný film natočený na motivy knihy Cécile Aubry na DVD přináší MagicBox. Je to tak trochu pohádka a tak trochu příběh o důverném přátelství a poutu mezi chlapcem a věrným psem.

Dějová linka je jednodušší a předvídatelnější než v prvních dvou filmech, ale pořád dokáže zaujmout a - co je hlavní - nenudí. Okouzlí nádhernými záběry přírody a prostým příběhem o přátelství člověka a zvířete, kterému porozumí každý, kdo má nebo někdy měl nějakého domácího mazlíčka.

Namísto boje s nástrahami přírody se do popředí dostává boj s negativními lidskými vlastnostmi. Víc než ten si však vaši pozornost pravděpodobně získají nádherná štěňátka a Sebastian, který přestává být dítětem a pomalu dospívá. Přátelé navždy je tedy film, který uzavírá nejen trilogii, ale i jedno období Sebastianova života.

Sebastian 2


Bella a Sebastián 3 - Přátelé navždy
Francie, 2017
Originální název: Belle et Sébastien 3, le dernier chapitre
Žánr: rodinný, dobrodružný
Režie: Clovis Cornillac
Scénář: Juliette Sales, Fabien Suarez
Kamera: Thierry Pouget
Hudba: Armand Amar
Hrají: Clovis Cornillac, Anne Benoit, Félix Bossuet, Tchéky Kario, André Penvern, Thierry Neuvic, Margaux Chatelier, Matthieu Warter
Producenti: Frédéric Brillion, Clément Miserez, Matthieu Warter
Střih: Jean-Francois Elie
Scénografie: Sebastian Birchler
Kostýmy: Adélaide Gosselin
Stopáž: 91 minut
Hodnocení: 90 %

www.magicbox.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf bez talentu: „Lidé umí být svině i hrdinové. Je jen na každém z nás, co si vybereme.“

bez talentu 200Fotograf bez talentu má na Facebooku po necelých dvou letech od založení stránky téměř 14 000 členů. Iedntita pro něj není důležitá, má svůj osobitý přístup i styl. Radí jak fotit a jeho posledním projektem je ten s názvem Hrdinové. Nejen o...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Křečovitá taškařice Život je život/ dvojrecenze

zivot je zivot perexJak moc se liší pohled našich dvou redaktorů na komedii Život je život? Jan Jaroš uvádí: Milan Cieslar - po diváckém úspěchu "nekorektní" komedie Láska je láska - zjevně již opustil někdejší u...


Literatura

Živí mrtví vám ukousnou čas již po čtrnácté

zivi mrtvi perexNakladatelství Crew nám přináší fanoušky oblíbenou komiksovou sérii Živí mrtví již se čtrnáctým titulem, jenž se honosí názvem Není úniku. Dočkáme se nelítostné řežby, nečekaného párování i filozofických...

Divadlo

Svět je naruby – jsem sluha anebo pán? A není to vlastně fuk?

harlekyn je mrtvy perexNa jednom parkovišti jednoho nákupního centra se před očima diváků rozvíjí příběh commedie dell'arte… a známy darebák Harlekýn se pouští do souboje dobra se zlem.

...

Film

Eastwoodův portrét zakladatele FBI konečně vychází na DVD

altLegendární režisér Clint Eastwood má v polovině světa (ne vlastní vinou) vypěstovanou zvláštní auru tvůrce, kterému se podaří vše, na co sáhne. Je to dáno tím, že jeho slabší počiny se kinosálům mimo vlastní domovinu většinou vyhnou a ví o nich ...