Prázdniny s dráčkem

Prázdniny s dráčkem

Tisk

prazdniny s drackem perexVojta je malý chlapec, který žije s rodiči ve městě. Naštěstí má ale babičku a dědečka na venkově, kam často a rád jezdí. A nejinak tomu bylo i o prázdninách, po kterých měl jít do školy.

 

 

Tady, na vesnici, není o zážitky nouze, však to už Vojta dobře ví. Umí už spoustu věcí, které ho tady dědeček naučil. Třeba sbírat vajíčka u slepiček. A to dělá Vojta moc rád, protože takové čerstvé vajíčko má úplně jiné kouzlo než to, které si koupíte někde v supermarketu. Při jedné výpravě do kurníku najde ale jedno vajíčko úplně jiné. Je celé zelené a ještě k tomu kropenaté. Schová si jej do sena a je zvědavý, kde se tam vzalo a co s ním bude dál.

A právě tady začíná zvláštní, dobrodružný příběh, který se zalíbí nejednomu klukovi a určitě i holčičkám. Co všechno Vojta o prázdninách zažil s novým malým dračím kamarádem Bronťou, se naši malí dozví během stošedesáti minut, které stráví spolu s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem, kteří knihu načetli. A že se čtení zhostili na výbornou, o tom není nejmenších pochyb. A tak vaše děti, a nakonec i vy, můžete prožít příběh u řeky, v lese, na pouti nebo ve škole.

Musím přiznat, že jsem si to sama víc užila, když jsem nastražila uši a přenesla se zpátky do dětských let. Představovala jsem si, jak jsem malá holka a bylo to báječné poslouchání. On totiž poslech vnímaný pohledem dospěláka nemá to kouzlo. My už přece víme, se setkání s dráčkem, který navíc ještě mluví, není reálné. Ale děti jsou knihy nepopsané a milují příběhy plné fantazie, legrace a tajemství.

Pojďme být zase na chvíli dětmi, pojďme nemyslet na to, co existuje a co ne, pojďme jen vnímat příběhy, které herečtí manželé přednesli skvěle a důvěryhodně. Nakonec, vždyť každý dospělý má rád pohádky. A u zvukového záznamu máme navíc ten bonus, že můžeme zapojit i vlastní představivost a popřemýšlet si, jaké by to bylo, kdyby se to pravdu stalo.

A tak už jen: příjemný poslech!

Prázdniny s dráčkem

prazdniny s drackem

Žánr: Audiokniha pro děti od 6 let
Nakladatelství: Fragment, Praha 4
Rok vydání: 2013, 2540. publikace, vydání první
Vypráví: Eva Hrušková a Jan Přeučil
Hudba: Jaroslav Pejčoch
Nahráno: ve studiu Kurfa, formát MP3 Nahrávka vznikla podle stejnojmenné knihy
Stopáž: 1 hodina 40 minut 

Hodnocení: 90%

Zdroj foto/obálka: www.fragment.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nová deska kapely KOFE-IN je tady!


200rozJan Kunze spolu se svou kapelou jsou opět středem zájmu, jelikož jim vychází po dvou plackách nová deska. K této příležitosti připravili i klip ke skladbě s názvem Moje dobré nebe. O desce, klipu a dalších věcech vám teď poreferuje frontman sám.

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poslechněte si, jak prožil 20. století národ nám ze všech nejbližší

Slovenske stoleti200S rokem 2022 se pojí jedno trochu smutné výročí – 30 let uplynuvších od zániku společného státu Čechů a Slováků. O důvod víc, abychom se pokusili našim sousedům lépe porozumět a připomněli si, jakými cestami se ubíraly moderní dějin...


Literatura

Sára má třetí knihu!

sara perexEsther a Jerry Hicksovi mě nesmírně potěšili! Pokračování Sáry jsem držela v rukou s něhou a pokorou a nesmírným čtenářským vzrušením. Jako zákusek, který si šetříte na chvíli, kdy budete doma sami nebo jen tak v pelíšku. Tak na takovouhle chvíli jsem...

Divadlo

Vinohradská inscenace Já třeba zabít Sekala se podobá šílené realitě dnešního světa

sekal 200Velké téma, které vymyslel špičkový scenárista a které se dočkalo adekvátní divadelní adaptace na velkém jevišti, se odehrává ve skvělé režii Pavla Kheka. Tak hodnotím jednu z posledních inscenací Je třeba zabít Sekala v Divadle na Vinohradech. Syrové ...

Film

Nedotknutelné něžnosti ovládly francouzské kino

altV lidském životě lze nalézt spoustu zátěžových situací na hranici snesitelnosti, ať již se týkají vlastních nesnází (zvláště závislosti na cizí péči) nebo obrazné i doslovné ztráty těch nejbližších, to jest v první řadě partnera či dětí. Tato traumata prozko...