Albatros Media vydá na podzim řadu zajímavých titulů

Albatros Media vydá na podzim řadu zajímavých titulů

Tisk

Albatros MediaSpolečnost Albatros Media představila na pravidelné merendě své knižní novinky pro letošní podzim. Vybrali jsme pro vás deset z nich, které by rozhodně neměli utéci všem zájemcům o zajímavou literaturu.

Majonéza k snídani

Začneme u knížky, která vyšla už na začátku září. Markétu Lukáškovou mohou znát domácí čtenáři díky knihám Panda v nesnázích, Losos v kaluží, Vlaštovka v bublině nebo InTyMně. Vedle toho má ovšem i řadu dalších aktivit, třeba podcast Příběh, který se opravdu stal. Ve svém nejnovějším románu Majonéza k snídani se věnuje tématům jako jsou hledání svého místa v životě, rozchod nebo celkově mezilidské vztahy. Hlavní postavou je Ema, která nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Proč zmizela rodičům? Proč si její nejlepší kamarád nepřizná, kam ho srdce táhne? Některé věci ovšem nejlépe poznáte tak, že je sami prožijete.

 Deník farářky

Už 16. září vychází Deník farářky Martiny Viktorie Kopecké. Sice je farářkou Církve československé husitské, ale pomocí své knihy chce ukázat, že její bytí rozhodně není jednotvárné. Do dějové linky církevního roku jsou vloženy tři roky jejího života. Text je inspirovaný stejnojmenným blogem, ale přináší řadu exklusivních příběhů. Najdete zde její úvahy, vyprávění o cestách, zážitcích a setkáních nebo praktické zkušenosti ze života ženy. Autorka se na podzim zúčastní populární taneční soutěže Stardance, kde bude tanečním partnerem Marka Dědíka.

 Emma a šéfkuchaři

S další knížkou se dobře nají celá rodina. Emma a šéfkuchaři od Kateřiny Černé nabízí několik zajímavých menu, které zvládnou i začátečníci. Poctivé recepty z čerstvých surovin budou inspirací pro teenagery, ale i maminky či tatínky. Přispěli do ní přitom kapacity oboru jako jsou Jan Punčochář, Marek Raditsch, Filip Sajler, Josef Maršálek a řada dalších. Celý projekt je přitom zpracován formou příběhu, kde na začátku čtenář poznává vaření z čerstvých surovin. Posléze Emma uspořádá narozeninové vaření pro své spolužáky a následně se rozhodne oslovit nejlepší šéfkuchaře a požádá je o recept vždy na konkrétní téma. Každá kapitola je věnována jednomu šéfkuchaři. Vychází 23. září.

 Rozhodni se být zdráv

Na začátku října vyjde i další kniha autora bestselleru Umění být zdráv Jana Vojáčka. Rozhodni se být zdráv nabízí první krok na vědomé cestě ke zdraví. Které techniky pomáhají zlepšit naše zdraví? Jak prohlédnout iluze, které si vytváříme o světě? Společně s několika osobnostmi hledá odpovědi na tyto a řadu dalších otázek týkajících se našeho zdraví. Kniha je přitom psaná čtivým a přístupným způsobem.

Prázdniny v Česku

Ladislav Zibura je velice oblíbený autor cestopisů s názvy 40 dní pěšky do Jeruzaléma, Prázdniny v Evropě nebo Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii. 11. října mu vyjde již pátý cestopis s názvem Prázdniny v Česku. Kniha je stylově podobná jako předešlé, ale nabízí spoustu méně známých až neobvyklých faktů o Česku a přibližuje některé ne tolik známá místa, českou povahu i historii. Vydejte se společně s ním na dvouměsíční jízdu po českých luzích a hájích a poznejte naši krásnou zemi.

 Vánoční prasátko

Už 18. října vyjde i nová pohádka od autorky Harryho Pottera J. K. Rowlingové. Vánoční prasátko je nadčasový dobrodružný příběh přinášející spousty zábavy, ale i ponaučení. Oblíbená spisovatelka vymyslela další fascinující svět, který ukazuje na její obrovskou fantasii. Seznámíte se zde s Kubou a jeho plyšovým prasátkem Pašíkem. Nehnou se od sebe na krok, ale jednoho Štědrého dne Kuba o Pašíka přijde. Dostane za něj náhradu v podobě nového prasátka, které ožije a zavede ho do Země ztracených.

 Srdcař v cílové rovince

Jméno Jana Pirka proniklo mezi širokou veřejnost díky jeho odmítání proticovidových opatření. Zároveň se ovšem jedná o špičkového kardiochirurga a dnes už bývalého předsedu Kliniky kardiovaskulární chirurgie IKEMu. Novinář Tomáš Poláček s ním v průběhu jednoho roku chodil pravidelně běhat a povídat si o životě, práci či jeho názorech. Právě z těchto rozhovorů pak vznikla kniha Srdcař v cílové rovince. V knize samozřejmě hodně rezonuje i Covid 19, protože první setkání proběhlo v březnu roku 2020, kdy začínal první vlna.

 Mizení

Dvojnásobný držitel ocenění Nejlepší česká detektivka Jiří Březina přichází s dalším případem Tomáše Volfa. V Mizení se řeší rasistický útok na rodinu, extremismus, nechtěné děti nebo sociální úřady. Kniha už 4. listopadu nabídne působivou atmosféru a napínavý děj s nečekaným rozuzlením. Stejně jako její předchůdci se ovšem věnuje i jiným, důležitým tématům.

Tereza 1

Tereza Maxová se stala světově proslulou topmodelkou, zakladatelkou nadace a celkově významnou osobností. Takové jméno už si zaslouží krásnou biografii, kterou společně s ní dala dohromady novinářka Veronika Bednářová. Najdete v ní velkoformátové fotografie, ale i její deníkové zápisky a příběh opravdu výjimečné ženy. Tereza vychází 15. listopadu.

 Anatomie krize

Nemůžeme skončit ničím jiným než Pandemií. Stejnojmenná publikace od Michala Kubala a Vojtěcha Gibiše vyšla v listopadu 2020 a mapovala první covidovou vlnu. Pokračování s podtitulem Anatomie krize vyjde rovněž 15. listopadu a nabídne popis následujících událostí spojených s Covidem 19, ale i rozhovory s bývalým ministrem Blatným, hygieničkou Jarmilou Rážovou nebo Janem Kuvaitem z Oxfordské univerzity. Nechybí ovšem ani příběhy obyčejných lidí, kterým onemocnění zcela změnilo život.

https://www.albatrosmedia.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Savka: „Oslavit si umím každý den, když chci“

Savka200Zpěvák Tomáš Savka se proslavil díky účasti v talentové show Česko hledá Superstar a nyní slaví 30 let. U této příležitosti vyráží na swingové turné, o kterém v tomto rozhovoru prozradil více.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Aha mami! Tam je les
 

aha mami 200Ak sa držíte zásady – čoho je veľa, to škodí, tento fenomén určite netreba aplikovať na Montessori vzdelávanie. Kniha Aha mami! je kvalitnou pomôckou pri cvičení bá...


Literatura

Albatros Media představilo novinky pro nadcházející období

big noc-bSt-364296 200Nakladatelství Albatros představilo na tiskové konferenci v pražské kavárně Louvre své novinky a oznámilo několik zajímavých zahraničních spisovatelů, kteří navštíví v letošním roce Českou republiku. Na konci článku ...

Divadlo

Vánoční festival v divadlech Rokoko a ABC

vanocni festival divadlo rokoko abcDruhý ročník originálního jednodenního divadelního festivalu se uskuteční v sobotu 8. prosince. Podtitul vánoční skutečně přinese zážitky týkající se největších svátků v roce. Divadelní hry, doprovodný program a...

Film

Bez gravitace může být člověku nevolno

gravitace perexFilm Gravitace (2013) je uváděný jako jeden z nejlepších filmů současnosti. Speciálními efekty a impozantními záběry vesmíru je doslova přeplněný. Až je možná škoda, že se podobných filmů netočí víc.