Příští rok vyjde videohra o husitech. Pomozte jejímu vývoji

Příští rok vyjde videohra o husitech. Pomozte jejímu vývoji

Tisk

husite200Shadows over Silesia je temná akční adventura s fantasy prvky zasazená do reálné středověké Evropy. Hlavní pilíře hratelnosti jsou tři – průzkum, hádanky a souboje. Izometrická grafika připomíná klasiky žánru a působí trochu pohádkovým dojmem. Hráč se bude pohybovat jak po svých, tak na hřbetu koně a navštíví spoustu reálných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Bude plenit vesnice, bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů.

 Hra vyjde kompletně dabovaná nejen v angličtině, ale díky spolupráci se skupinou Fénix Pro Dabing také v češtině. Autor Petr Kubíček, který na hře pracuje už více než dva a půl roku, nyní zveřejnil trailer a prosí veřejnost o pomoc skrz crowdfundingovou sbírku na Hithitu.

Trailer poprvé prozrazuje, že příběh hry je vyprávěn z pohledu dvou hratelných postav. Mrzutého husitského hejtmana Hynka, který nejde pro nadávku daleko a s ničím se moc nepáře a johanitského rytíře Lothara, muže dobrého vzdělání a mravů, co se po boku svých bratrů postaví do první linie Slezské obrany. Každý má své vlastní motivace a názory na svět kolem sebe, jinou výbavu a schopnosti. Jejich osudy se brzy propletou. Střetnou se se zbraní v ruce, nebo uzavřou křehké spojenectví, aby se bok po boku postavili mnohem horšímu nepříteli?

Vývoj hry dospěl do své poloviny a původně plánovaný rozsah se zvětšil o třetinu. Hra bude rozdělena do třinácti kapitol, nad kterými hráči stráví 20-30 hodin čistého času. Vše bylo zatím financováno pouze z rodinných úspor. Nyní ale autor potřebuje pomoc, aby se projekt podařilo dotáhnout do zdárného konce. Spustil proto na Hithitu crowdfundingovou kampaň, ve které chce vybrat částku nutnou k dokončení vývoje. Všichni přispěvatelé dostanou jedinečnou možnost si hru nejen koupit dopředu a tím autora podpořit, ale také získat exkluzivní předběžný přístup k demu, alfa a beta verzi hry.

„Chybí mi hlavně nezávislost a čas, abych se hře mohl věnovat na sto procent. Díky přispěvatelům bude moci vyjít už příští rok a také ve vyšší kvalitě. Každý, kdo projekt na Hithitu podpoří, získá exkluzivní možnost ovlivnit finální podobu hry účastí v uzavřeném alfa a beta testu. Každý feedback i příspěvek se počítá a díky každému z vás může být finální podoba hry ještě lepší, říká Petr Kubíček, autor hry 1428: Shadows over Silesia.

husite1

Klíčové vlastnosti hry:

• Izometrická grafika - Grafika hry je inspirovaná klasikami RPG žánru. Je izometrická, stylizovaná a trošku pohádková. Děj se často odehrává v podzemí, během deště, nebo v noci, což umocňuje temnou atmosféru a důraz kladený na kontrast světla a stínu.
• Český a anglický dabing - Veškeré dialogy budou kompletně dabované v angličtině i češtině.
• Náročné hádanky - Originální hádanky, které na své strastiplné cestě potkáte, vám jistě dají zabrat. Velkým vzorem byly klasické adventury z devadesátých let. Budete muset využívat prostředí, hledat předměty, získávat informace a luštit rébusy, nebo šifrované zprávy. Některé problémy jde řešit různými způsoby, nebo je šikovně obejít.
• Plížení ve stínech - Občas budete muset splynout se stíny a proplížit se kolem nepřátel, aby vás neodhalili. K nalezení ideální cesty vám pomůže sledovat jejich hlídkové trasy a zvyky. Anebo je můžete zkusit potichu vyřadit, jednoho po druhém.
• Složité souboje - Soubojový systém je jednoduchý na pochopení, ale bude to chtít cvik ho plně ovládnout. Přečíslení je problém! Pokud se na vás vrhnou tři a více protivníků zároveň, zemřete! Klíčem je využívat jejich chyb, počkat si na správný moment a pak zaútočit. Postavíte se nejen rytířům, vesničanům, nebo loupežníkům, ale také různým nadpřirozeným bytostem, které není radno podceňovat.
• Různorodé prostředí - V průběhu hry se budete pohybovat jak pěšmo, tak na hřbetu svého koně. Navštívíte celou řadu skutečných i fiktivních míst ve středověkém Slezsku. Budete plenit vesnice, odhodlaně bránit hradby města, prozkoumávat tajné podzemní kobky, opuštěné doly, nebo zapovězené části klášterů. Těšit se můžete například na Třemešnou, Nisu, klášter v Břehu, nebo hrad Rabesberg.
• Skryté mince - Ve hře budete mít možnost hledat dva druhy skrytých mincí. Jen ti nejlepší z nejlepších budou schopní posbírat všechny. Nejen že si jimi naplníte měšec a odemknete unikátní achievementy, ale také je občas můžete využít k postupu příběhem.

husite2

Celý projekt vyvíjí jediný programátor a designér a to přibližně poslední dva a půl roku. Pomáhá mu spousta externích spolupracovníků (grafika, animace, hudba, dabing a lokalizace) a tým dobrovolných testerů.

Hra je v současnosti plánovaná pouze pro PC a Windows (přes Steam). O dalších platformách se uvažuje, ale jejich podpora bude záviset na úspěchu PC verze. Počítá se s plnou podporou gamepadu. Hra běží na enginu Unity.

husite logo

Více informací:

Steam: https://store.steampowered.com/app/1228500
Web: https://shadows1428.com/cs
Discord: https://discord.gg/avabBNY
Twitter: https://twitter.com/KUBIGames
Instagram: https://www.instagram.com/1428_shadows_over_silesia/
Facebook: https://www.facebook.com/shadows1428
Youtube: https://www.youtube.com/kubigames2013


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moderátor Jan Kudláček: „Přeju SVĚTU, aby obstál v moderním světě“

prima 200Přinášíme vám velký rozhovor o pořadu Prima ZOOM SVĚT (dříve Prima SVĚT), který letos slaví 20 let. Díky moderátoru a spolutvůrci Janu Kudláčkovi se dozvíte, jaké je to strávit 18 let s nějakým pořadem, co vše je potřeba a také něco o tom, že „na kriz...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Řekněte drogám NE!

stop perexSprávným směrem. To je název výstavy, kterou nyní můžete vidět, vydáte-li se do Podřipského muzea v Roudnici nad Labem. Plakáty s protidrogovou tématikou vytvářeli studenti středních škol. Výstava má upozornit na to, jak jsou drogy nebezpečné a o...


Literatura

Čakanie na Pesa
cakanie na pesa 200Peso nie je (veľmi) zlý preklad mena “Doggo”, ktoré bolo použité v pôvodnej verzii knihy britského autora Marka B. Millsa. Avšak kniha, rovnako ako jej názov, vypovedá...

Divadlo

Nekonečno snů Michala Nesvedy

nekonecno snu200Bez mučení přiznávám, že jsem v neděli vstupovala do Vinohradského divadla v Praze poněkud skepticky. První, čeho si ovšem k mému velkému překvapení všímám, je velké množství lidí, které se tu ten den sešlo. Hmatatelné napětí prostupuje ...

Film

Pražský výběr - Symphony Bizarre: Koncert na stříbrném plátně

prazsky vyber200Velkolepý koncert Pražského výběru na stříbrném plátně s názvem Symphony Bizarre ukáže vystoupení kapely v O2 aréně v prosinci roce 2016. Pražský výběr tehdy převedl divákům více, než jen rockový koncert. Ke svému výročí připravil bombast...