Diskutovanou kolekci pro české olympioniky vytvořilo duo návrhářek E.daniely

Diskutovanou kolekci pro české olympioniky vytvořilo duo návrhářek E.daniely

Tisk

kolekce lohNa speciální módní přehlídce POWER OF DESIGN v rámci doprovodného programu  veletrhů STYL (19. - 21 .8 .2012), se mimo jiné představí i modely českých návrhářek, vystupující pod názvem E.daniely. Právě návrhářky studia E.daniely dostaly přímé zadání od ČOV a firmy Alpine Pro, aby kolekce zaujala a byla netradiční, což se jim také povedlo. O českou olympijskou kolekci je nevšední zájem v českých obchodech Alpine Pro, stejně jako ze strany Londýňanů, kde právě LOH probíhají.

Kolekce je společným dílem studia E.daniely, Alpine Pro a ČOV. Právě výbor přišel se svou představou o holínkách, návrhářky vypracovaly zbytek kolekce a Alpine Pro se postaralo o doplňky. Přední česká návrhářská značka E.daniely je složená z dua návrhářek Evy Janouškové a Daniely Flejšarové. Značka E.daniely se zabývá tvorbou dámské módy: designem solitérních  modelů  a  velmi malých sérií, návrhy firemních oděvů i individuálním poradenstvím.

kolekce londyn LOH

Pro všechny milovníky designu je připravena na neděli 19. srpna od 13 hod. speciální narozeninová přehlídka POWER OF DESIGN. Inspirativní módní kolekce předvedenou úspěšní návrháři z České republiky Denisa Nová a duo návrhářek E.daniely. Sílu mezinárodního designu představí slovenský Robert Bartolen se svými svatebními šaty podle čtyř ročních období a z Polska přiveze skvělou kolekci Viola Spiechowicz.

kolekce e daniely

V rámci módní přehlídky POWER OF DESIGN bude předvedena kolekce E.daniely: podzim/zima 2013 s názvem „každý den“  je inspirována kultovním  filmem  Zvětšenina. Výrazné barvy a jejich grafické řešení formují postavu. Kontrast útlých a objemných svetrů. Malé večerní  i dlouhé šaty  jsou ovlivněné šedesátými léty, jsou aranžované „jakoby pomuchlané“ a velmi ženské. Jsou  doplněné měkkými krátkými kabátky. (Černobílé fotografie pocházejí z kolekce E.daniely Jaro 2012.)

kolekce e daniely

kolekce e daniely

Přehlídka POWER OF DESIGN v rámci veletrhu STYL
19. srpna 2012 od 13 hodin, pavilon P, Výstaviště Brno
Pořadatel: Veletrhy Brno a.s.

Zdroj foto olympijské kolekce: bvv.cz
Zdroj černobílých foto: Studio E.daniely


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Scarlett Wilkovou na řecké téma

Scarlett Wilkova200SCARLETT WILKOVÁ se narodila se v Ostravě, ale lidé si často myslí, že je cizinka, protože jim její jméno připadá zvláštní. Wilková je však běžné polské jméno – na Ostravsku je polských jmen hodně – a Scarlett proto, že její maminka ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Stanislav Grof: Dobrodružství sebeobjevování a zážitky mimo tělo (OBE)

grof (2)

Stanislava Grofa nemusím dlouze představovat. Pro neznalé jen stručně několika pojmy a slovními spojeními: pokusy s LSD, psychotropní zážitky, transpersonální psychologie, psychospirituální krize, zážitky mimo tělo, parapsychologie, minulé životy...

Z archivu...


Literatura

Pod svícnem tma je příběhem hrdinství za druhé světové války

Neumann Pod svicnem wPod svícnem tma je netradiční vyprávění Ariany Neumann o holocaustu a životu jedné špatným osudem stíhané rodiny. Nabízí opravdu velice silný příběh plný hrdinství, ale i vyrovnávání se s minulostí.

...

Divadlo

Medicus: Dechberoucí příběh o touze umět pomáhat

Medicus200Historické období mezi 8. a 13. stoletím se v islámu označuje jako zlatý věk. Zatímco Evropa procházela temným středověkem, bojovala proti různým nájezdům a teprve se v ní ustalovaly budoucí národy, na Dálném východě probíhal obrovský vědecký, ekonomi...

Film

Rusovlasá a vzpurná Rebelka zpříjemní konec prázdnin

rebelkaVýpravná akčně-dobrodružná pohádka protkaná kouzlem a folklórem skutečného Skotska. V těchto dnech do českých kin přichází nový dobrodružný fantasy animák o odvážné rusovlásce Meridě. Americký film Brave (statečná), v českém nepříliš...