HC Bílí tygři Liberec – Extraliga, Bílí tygři na ledě i v ZOO

HC Bílí tygři Liberec – Extraliga, Bílí tygři na ledě i v ZOO

Tisk

bili tygri 200V liberecké Tipsport areně se ve čtvrtek 3.1.2013 v 18:10 hodin rozduní mantinely a do ledu se zařízne ostří hokejových bruslí. V extraligovém zápasu se utkají hokejisté HC BÍLÍ TYGŘI a HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE.

 

 

Lední hokej má ve městě pod Ještědem velkou tradici. První hokejový klub zde vznikl v roce 1934 a po různých peripetiích došlo v roce 1994 k novému odrazu a znovuzrození klubu. Následující léta s sebou přinášela dílčí úspěchy a v roce 2000 bylo představeno nové logo a název – Bílí tygři.

Na hráče jako by přestoupila síla těchto nádherných zvířat a Tygři se postupně propracovali mezi elitu českého hokeje.

bili tygri hokej

Největšími úspěchy klubu jsou bronzové medaile v extralize 2004/05 a 2006/07, vítězství v základní části extraligy 2005/06 a 2006/07, čtvrté místo v extralize 2007/08 a 2009/2010, vítězství v 1.lize a postup do extraligy 2001/02.

Mezi nejslavnější odchovance se řadí například Leo Gudas, Zdeněk Orct, Petr Nedvěd, Jaroslav Nedvěd st., Jaroslav Nedvěd, Martin Maškarinec, Jakub Čutta, Lukáš Pabiška, Ladislav Šmíd, Jan Holub, Jan Víšek, Václav Novák, Jan Ludvig, Tomáš Plíhal a další.

Kromě Tygrů se od roku 2006 na ledě prohánějí i Liberecké Bílé tygřice – ženský hokejový tým, který od roku 2010 měří své sily v nejvyšší hokejové soutěži.

bili tygri autogramiada

A proč Bílí tygři?

Liberecká zoologická zahrada disponuje totiž jediným chovem bílého indického tygra v českých ZOO. První dva jedince získala ZOO Liberec v roce 1994 ze ZOO Eskilstuna, první mláďata se podařilo odchovat v roce 2002. Letos, 1.července 2012, se po 10 letech narodila tři další mláďata čtyřleté samici Surya Báře (otcem je 7 letý Paris).

Od 8. září 2012 mají trojčata svá jména. Při slavnostních křtinách jim je udělila čtveřice skvělých osobností - dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem Bára Špotáková, za HC Bílí Tygři jejich kapitán a nejproduktivnější hráč základní části sezóny 2011/12 Petr Nedvěd, moderátorka Televizních novin TV NOVA Michaela Ochotská a kreslíř a humorista Petr Urban. Trojčata dostala jména Gaia, Liam a Sambur.

bili tygri krest

Před samotným zápasem se tedy můžete zajít podívat i na pravé tygry do liberecké ZOO. Jelikož tam se budete muset chovat tiše, popustit uzdu hlasivkám můžete potom na hokejovém utkání, kde můžete fandit více, než hlasitě. Řev tygrů, nechť je vám inspirací!

bily tygr

Zápas: EXTRALIGA - BÍLÍ TYGŘI vs. HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
Termín a místo: 3.1.2013 v 18:10 hodin, Tipsport arena Liberec
Cena vstupenek: 170,- až 360,- Kč dle sektoru

Zdroj informací a foto: http://www.zooliberec.cz
http://www.hcbilitygri.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Pronská: Psaní je jako dýchání, když se jednou nadechnete, už nemůžete přestat

archiv Jana Pronská 4Psát začala již v dětském věku, nejdříve krátké historické příběhy a již tehdy snila, že jednou vydá knihu. První velký příběh Kethy, který má 750 stran začala psát ještě na ZŠ a psala jej celou střední a stal ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Roman Vojtek představil unikátní retro edici BYL TO VÁŠ ROK
ImageHerec a zpěvák Roman Vojtek pokřtil novou retro edici BYL TO VÁŠ ROK. Dárkové knížky s DVD jsou určeny všem jubilantům a pamětníkům 70. a 80. let. Jsou kompletním průvodcem událostmi, hi...

Literatura

Chutná vražda vždy sladce?

vodni meloun200V nakladatelství Kalibr vyšla mladému autorovi Marku Ottovi detektivka s názvem Vodní meloun. Stojí za to?

...

Divadlo

Mašíni z Divadla Na Jezerce na Dramoxu: před 70 lety začalo jejich drama

Bratři MašínoviJeden z příběhů studené války, října 1953, si můžete připomenout nejen v kinech, ale i v divadelním představení Mašíni na Dramoxu. Ozbrojená skupina antikomunistů překračuje hranice Československa. Nejsou ale sami, v patách jim jdou pří...

Film

Želvy Ninja všechny naporcují

Zelvy Ninja 200Film Želvy Ninja (2014) navazuje na nekonečnou sérii filmů a seriálů o zmutovaných zvířatech, která mají tělo i mysl podobnou člověku. Reportérka April O'Neilová (Megan Fox) jim je na stopě, ale je s jejich osudy spojená víc, než si myslí....