Dyzajn Márket

Dyzajn Márket

Tisk

DMJiž 3. srpna se opět piazzeta Nové scény Národního divadla promění v živé tržiště, v prostor pro setkání milovníků autorské tvorby. Akce, která už má stovky příznivců přináší ojedinělou příležitost k rozšíření (nejen) garderoby o originální kousky. Kultura21 vám již pravidelně přináší pozvánky i ohlednutí za každým konaným Dyzajn Márketem. Tentokrát se podíváme na to, jak se chystají samotní tvůrci a co pro ně DM znamená.

 

Pod značkou Péťaholka se ukrývají barevné a nápaditě provedené tašky a veselá trička s potiskem. Galerii si můžete prohlédnout v největším virtuálním obchodě s autorskou tvorbou na www.fler.cz/petaholka. Za těmito skvostnými kousky stojí Petra Pořízová z Liberce, která se na srpnový Dyzajn Márket vydá už po třetí. Co nám všechno prozradila?

Od kdy se dají výrobky pod hlavičkou Péťaholka zakoupit a kdo všechno se na výrobě podílí?

Značka funguje od roku 2009. Vznikla bez předchozího plánování, zkrátka spontánně, když jsem neměla zaměstnání. Vše začínalo postupně, nejsem švadlenka a musela jsem se šití naučit od samého začátku. Tedy rovný steh na šicím stroji jsem už uměla:). Vše od začátku do konce si dělám sama, a proto věčně bojuji s časem. Ale práce mě nesmírně baví a zatím neuvažuji o zapojení další osoby.

Na co myslíte při usínání večer před Dyzajn Márketem?

Vždycky si tak dumám, jaké to asi všechno bude a moc se těším na kontakt se zákazníky a na reakce.

Máte nějaký originální či hezký zážitek se zákazníky na DM?

Pro mě je zážitek asi celý DM. Moc ráda si se zákaznicemi povídám a vždycky mi udělá velikou radost, když si u mě některá z žen vybere tu 'svou' tašku a já mám pak radost, že moje práce má smysl.

petaholka

V čem vidíte přínos akce?

Přínosem pro mě je to, že se mi díky DM určitě rozšiřuje klientela. Přínosný je kontakt naživo se zákaznicemi, ten je pro mě obrovskou inspirací.

 

Poměrně novou značkou na trhu s autorskou tvorbou je EXTRAVAGART. Ukrývá se za ní Olga Jiroušková z Prahy, která originální a kouzelně barevné náušnice navrhuje a tvoří sama od konce loňského roku. Na Fleru má svůj virtuální obchod poměrně krátce (www.fler.cz/extravagart) a nakoupit můžete i v jejím e-shopu (www.extravagart.com). I pro ní bude srpnový Dyzajn Márket třetím v pořadí.

Probíhá u vás nějaká speciální příprava na akci?

Ani ne tak speciální příprava, ale spíš pár dlouhých nocí, ve kterých tvořím další kousky, aby bylo z čeho na DM vybírat. Pro mě je to ale hlavně zábava.

Chodíte se podívat i jiným prodejcům, respektive 'očíhnout' konkurenci?

Chodím lovit a moc ráda, na DM je spousta zajímavých tvůrců, u kterých ráda nakupuji. Zjistila jsem ale, že nejlepší je si to oběhnout ráno, protože ty nejlepší modely rychle mizí. Pravidelně odejdu s novou sukní, mám několik kabelek a minule jsem si koupila úžasné brýle Okula z roku 1985.

extravagart

V čem vidíte přínos akce?

V tom, že se mohu osobně potkat se zákaznicemi, které si mohou sami vybrat a vyzkoušet, co jim sluší. Často se stane, že shání vhodný doplněk k modelu, který právě ulovily u jiného tvůrce a to je právě super, že na jednom místě seženete různé věci. Pak je to osobní zpětná vazba od zákaznic, která mě motivuje tvořit dál a více. I přes to, že EXTRAVAGART existuje krátce, už mám "stálé" zákaznice, které se staví vždy pro něco dalšího nebo přicházejí jejich kamarádky, které viděly náušnice na někom jiném.

DM2

Dyzajn Márket
3. srpna 2013 / Piazzeta Nové scény u Národního divadla
Zdroj foto: www.facebook.com/dyzajnmarket, www.facebook.com/Petaholka, www.facebook.com/EXTRAVAGART

Pro více informací sledujte i oficiální stránky akce: www.dyzajnmarket.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

DeeThane: „Naslouchal jsem a hledal, jestli na mě beat “dýchᔓ

deethane 200DeeThane je streamer a hudební interpret. Letošní jaro měl strávit na turné, ale současná situace mu to nedovolila a on se tak pustil do práce na novém albu. Co na něm fanoušci najdou? A jak DeeThane odpočívá?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Drsně, vegansky a po mexicku
vegan 1Veganských kuchařek je na českém trhu stále víc a víc. A to je dobře, protože každý má možnost si vybrat svého oblíbence. Ať už je vegan, nebo chce ve svém životním stylu udělat alespoň pár změn. Blogerská dvojice Thug Kitchen tak dlouho experimentov...

Literatura

Jóga - anatomie

joga a anatomie 200Kniha Jóga – anatomie. Váš ilustrovaný průvodce pozicemi, pohyby a dýchacími technikami autorů Leslieho Kaminoffa a Amy Matthewsové je znamenitým průvodcem všem milovníkům jógy, kt...

Divadlo

Dlouhý potlesk pro Annu Kareninu v Divadle Kampa

AK-27-X2 perexKlasické pojetí, minimalistická forma, skvělé herecké výkony, jednoduché kostýmy, které vás přenesou do 19. století. Takové je představení Anna Karenina v pražském Divadle Kampa (Nosticova 2a), nacházejícím se – poměrně symbolicky – poblíž c...

Film

Negativní postavy mám raději, říká čerstvý padesátník, herec Roman Luknár

roman luknar perexZnámou tváří je Roman Luknár už od svých dětských let, kdy začal hrát ve slovenském filmu a televizi, zatímco české publikum se s ním seznámilo až poměrně nedávno. To už byl vystudovaným hercem, ale do Česka si zpravidla jen tak...