Festival milovníků pálivého Chillibraní spojený s Mistrovstvím České a Slovenské republiky v pojídání pálivého jídla Chilližrout se uskuteční 7. září v areálu brněnské přehrady. Co vše zde návštěvníky čeká, se dozvíte v tomto článku.
Loni se konalo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout a na základě jeho úspěchu se k němu přidala akce s názvem Chillibraní. Jejím cílem je seznámit širokou veřejnost s konzumací, pěstováním paprik, osvětlit blahodárné účinky chilli, ale hlavně vytvořit každoroční festival dobrého jídla, pití a zábavy na úrovni.
Návštěvníci budou mít možnost ochutnat světovou chilli kuchyni zprostředkovanou kvalitními restauracemi, jejichž jídelní lístek obsahuje nejen opravdu pálivá jídla a zapít ji dobrým točeným pivem. Čeká na ně také několik stánkových prodejců se zajímavým sortimentem a mohou i získat „Certifikát znalce chilli“. Program je připraven i pro nejmenší.
Vrcholem doprovodného programu pak bude samotné Mistrovství v pojídání pálivého – Chilližrout. Na startu se objeví 35 soutěžících, kterým budou v několika kolech předkládány omáčky nebo čerstvé chilli papričky o malém objemu, ale s velkým obsahem pálivé látky - kapsaicinu. V počátečním kole to bude omáčka přibližně pětkrát pálivější než je známé Tabasco, ve finálních kolech bude pálivost nad hranicí obranného pepřového spreje. Je již pak na samotném účastníkovi, jak daleko se dostane a kolik toho zvládne. Vítěz obdrží 3000 Kč a dárky od sponzorů.
Co: Chillibraní a Chilližrout
Kdy: 7. září 2013
Kde: Brněnská přehrada, areál lodních sportů, Brno
Vstupné: 20 Kč
Více informací: www.chillibrani.cz
< Předchozí | Další > |
---|