Navštivte Sklářské muzeum Moser

Navštivte Sklářské muzeum Moser

Tisk

moser 200Máme pro vás tip na výlet plný křehké krásy – Sklářské muzeum Moser v Karlových Varech nebo Praze. V Karlových Varech nechybí ani sklářská huť a prodejní galerie. Podlehněte kouzlu křišťálů a přijďte na kloub sklářské tradici...

 


SKLÁŘSKÉ MUZEUM

Muzeum sklárny Moser v Karlových Varech nabízí unikátní muzeální expozici, která mapuje 155 let historie sklárny. Expozice představuje nejstarší sklářskou tvorbu až po současné kolekce i jejich slavné majitele. Výstava je doplněna desetiminutovým dokumentárním filmem v 9 jazykových mutacích, který shrnuje slavnou historii sklárny. K dispozici je také audio průvodce, který podrobně komentuje muzeální expozici. Audio průvodce umožňuje zvolit individuální průběh a tempo prohlídky.

 

moser muzeum vary
SKLÁŘSKÁ HUŤ

Sklářská huť Moser - srdce sklárny v Karlových Varech nabízí pravou atmosféru výroby skla. Návštěvníci uvidí mistry skláře, jak přeměňují žhavou masu skla v jedinečný výrobek. Ucítí vůni vypalovaných dřevěných forem a zažijí neopakovatelnou atmosféru tvůrčí ruční práce. Prohlídky jsou obohaceny o prezentaci sklářských surovin, nářadí a výrobních postupů.

moser sklarska hut

PRODEJNÍ GALERIE

Ve firemní prodejní galerii vám nabídnou křišťálová díla, do nichž vtiskli nezaměnitelný rukopis mistři skláři, brusiči, malíři či rytci. Dále můžete vybírat ze široké nabídky porcelánu, pravého českého granátu, módní bižuterie a doplňkového zboží. Poskytují zde zasílání zboží do místa bydliště, vrácení DPH zákazníkům ze zemí mimo EU, slevy držitelům zákaznických karet a přijímány jsou i platební karty.

PROGRAM NÁVŠTĚVY

∙ Příjezd – parkování pro autobusy a osobní automobily zajištěno na bezplatném parkovišti sklárny Moser.

∙ K dispozici jsou návštěvníkům toalety přímo na parkovišti.

∙ Příchod do muzea sklárny Moser – u informačního pultu vedoucí skupiny ohlásí rezervovanou skupinu, vyřídí platbu na místě pokud není dohodnuto jinak a obdrží vstupenku pro svou skupinu.

∙ Průvodkyně Návštěvnického centra přivítá skupinu, představí program a sklářské muzeum.

∙ Průvodkyně představí historii a podá obecné informace o sklárně Moser. Výklad doplní desetiminutový dokumentární film o sklárně (k dispozici jsou místa k sezení).

∙ Po skončení filmu odchází průvodkyně se skupinou do sklářské hutě.

∙ Při vstupu do sklářské hutě průvodkyně okomentuje prezentaci sklářských surovin, nářadí a vysvětlí výrobní postup.

∙ Skupina následuje průvodkyni do samotné sklářské hutě, kde vidí autentickou práci sklářů.

∙ Průvodkyně odvádí skupinu na náměstí Ludwiga Mosera, kde zodpoví případné dotazy, nasměruje skupinu do prodejní galerie Moser a rozloučí se.

REZERVACE PROHLÍDEK

Tel.: 353 416 132, Fax: 353 449 619
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Adresa: Kpt. Jaroše 46/19, Karlovy Vary - Dvory

Prohlídky sklářské hutě v čj, nj, aj, rj. Muzeum s audio průvodcem v 9 jazycích.

Začátky prohlídek sklářské hutě každých 30 minut od 9:00 do 14:30hod., muzeum je přístupné kdykoliv od 9:00 do 17:00hod.

moser muzeum praha

SKLÁŘSKÉ MUZEUM V PRAZE

Nově otevřeného muzeum Moser se nachází v historických prostorách prodejní galerie Moser na Staroměstském náměstí. Expozice poodhaluje tajemství výroby jedinečných křišťálových výrobků. V unikátním podzemí středověkého domu „U Bílého jednorožce“ jsou vystaveny nejslavnější a nejzásadnější exponáty v historii sklárny Moser, které kontrastují se současnou moderní tvorbou sklářských tvůrců. Neodmyslitelnou součástí prohlídky je i poutavý film přibližující krásu a jedinečnost sklářského řemesla. Sklářské expozici dominuje křišťálový model sklárny Moser v Karlových Varech.

Prohlídka je dočasně zdarma.

Otevírací doba:
1.4.-31.10. Po-Ne 10:00-21:00 hod
1.11.-30.3. Po-Pá 10:00-20:00 hod, So-Ne 10:00-19:00 hod

Adresa: Staroměstské náměstí 603/15, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 221 890 891
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Novinka! Návštěvnické centrum Moser s rozšířeným okruhem a kavárnou

Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech jsme rozšířili o kavárnu CAFÉ MOSER . Návštěvníci si tak mohou vychutnat výbornou kávu a domácí koláče s výhledem na náměstí Ludwiga Mosera s křišťálovou fontánou a křišťálovou plastikou dle návrhu Lukáše Jabůrka,uměleckého ředitele sklárny Moser. Cestou z parkoviště Vás okouzlí další křišťálové plastiky, které zkrášlují jeho okolí.

Také prodejní galerie prošla moderní přestavbou. Nový interiér prodejní galerie dává vyniknout uměleckým kolekcím z produkce sklárny Moser. Na několika televizních obrazovkách se návštěvník seznámí s procesem ruční výroby křišťálu Moser.

Otevírací doba café Moser je denně od 9:00 - 18:00.
Odkaz: http://www.moser-glass.com/pages/kavarna-moser/

moser kavarna

Více informací a zdroj foto: http://www.moser-glass.com/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Daniela Choděrová: Divadlo a kreativní práce jsou mojí bytostnou součástí

Daniela Choderova perexJe dvojnásobnou mistryní ČR v pole dance, což je tanec na tyči. Na scéně vystupuje ve vtipné komedii Cavewoman a je to podle ní jedna z nejlepších hereckých zkušeností. Vyzkoušela si také psaní scénářů a kromě divadla milu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Xu Zhen - Zakázaný hrad

altGalerie MuMo v pražské Nerudové ulici připravilo výstavu ´Zakázaný hrad´, jejímž autorem je jeden z radikálních a recesistických umělců dnešní Číny - Xu Zhen. Výstava je první výstavou Xu Zhena ve střední Evropě a ...


Literatura

Zjistěte, co lidé zažili na „druhém břehu“

pribehy z druheho brehu 200V nakladatelství Pragma vyšla útlá kniha Lubomíra Nečase s názvem Příběhy z druhého břehu.

 

...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

Predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián

Indian perexV bratislavskom Auparku sa 19. septembra uskutočnila svetová predpremiéra česko-slovensko-poľskej komédie Indián. Ide o príbeh ako uviedol jeden z režisérov Patrizio Gente: „Do bohatého kreténa sa prevtelí duch starého indiánskeho náčelníka a pret...