Výsledky literární soutěže Kultury21 Božská extáze v kultuře lidstva

Výsledky literární soutěže Kultury21 Božská extáze v kultuře lidstva

Tisk

Bpzska extaze  perexNa počátku června jsme vyhlásili literární soutěž na téma BOŽSKÁ EXTÁZE V KULTUŘE LIDSTVA s 3 okruhy (umění - náboženství - sex). Nyní již známe výsledky a můžeme vám představit dva autory, kteří nám poslali své příspěvky. Díla, v nichž popustili uzdu své kreativitě, postupně zveřejníme, abyste i vy mohli posoudit, jak se jim podařilo téma uchopit.

 

 


Hlavním tématem byla Božská extáze v kultuře lidstva se třemi okruhy, které bylo možno libovolně kombinovat nebo je použít jednotlivě. Kompletní znění vyhlášení soutěže si můžete připomenout  ZDE

bozska extase banner

Hlasování proběhlo korespondenční formou mezi členy odborné poroty složené z členů redakce Kultury21. Vítěze jsme sice vybírali pouze se dvou příspěvků, přesto - nebo právě proto -  nebyla volba úplně jednoznačná. Nakonec vyšší počet hlasů získal příspěvek ve slovenském jazyce.

1. místo: Martin Šugár - Extáza svätej Grace

2. místo: Daniel Biderman - Závrať

Vítězi gratulujeme a zároveň oběma autorům děkujeme za jejich povídky. Poděkování patří rovněž patronce naší literární soutěže, spisovatelce Markétě Harasimové, autorce romantických detektivek, erotických krimithrillerů i románů s mysteriózním nádechem. Na svém kontě má také několik dívčích románů a knižních titulů pro děti.

Nyní se můžete těšit na zveřejnění obou povídek a na rozhovory, které s oběma kreativci připravujeme. Zůstaňte s námi a sledute stránky Kultury21.


 

Partneři

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zasmějte se u Světa úžasné Báry

Svet uzasne Bary200V Radioservisu vyšla knížečka Svět úžasné Báry od Barbory Janečkové Vítové. Nemá ani dvě stě stran, ale zaručeně si u ní odpočinete a pobavíte se.

 

...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Když draka a jeho jezdce pojí společné vědomí

Eragon 200Mimořádný úspěch "fantasy" filmů, velkolepých epopejí z rodu Pána prstenů a nejnověji Hobita, uspíšil vznik dalších obdobně zacílených děl. Vyznačují se touž realizační rozmáchlostí zvláště při bitevních výjevech, t...