Kultura ožije na Dyzajnu

Kultura ožije na Dyzajnu

Tisk

DM 200Podzimní Dyzajn market se bude konat 3. a 4. října na Výstavišti Praha v Holešovicích. Představí přes 180 lokálních tvůrců a dyzajnérů, kteří své produkty nejen navrhují, ale povětšinou i vyrábějí. Organizátoři kladou důraz na to, aby vše, co je na akci prezentováno, pocházelo v co největší míře ze zemí, odkud pocházejí i autoři. Těmi jsou převážně návrháři oblečení, tvůrci šperků, výrobci porcelánu, hraček, papírenských drobností, doplňků či kabelek a batohů. Dominantou podzimní edice budou nedělní módní přehlídky 12 značek. Modely předvedou „ženy z lidu“ 4 generací. Vstup je zdarma a bez bariér, oba dny v čase 10:00–19:00.

Všechny chutě Dyzajnu

Součástí Dyzajn marketu jsou také vybrané stánky s jídlem a pitím, vše domácí výroby, jak jen je možné. Limonády, čaje, drinky, výběrová káva z české pražírny Respekt Coffee, pochutiny a jídla vyráběná lokálně či přímo na místě s chutěmi celého světa. „Tentokrát si na Dyzajn marketu pochutnáme třeba na Faency Fries, nejvyhlášenějších hranolkách v Česku a také na cideru Magnetic Apple v několika podobách,“ láká k návštěvě Olga Velíšková, hlavní organizátorka akce.

DM 1

Dyzajn market není jen trh

Poprvé v tomto roce bude součástí Dyzajn marketu i bohatý kulturní program. V sobotních dopoledních hodinách bude patřit pódium marionetám, které ožijí v rukou Štěpána Tučka v představení Čert ví proč. Odpoledne návštěvníky rozpohybuje popová kapela Michael to Castle.

V neděli ráno potěší děti radotínský divadelní spolek Gaudium hrou Kolik má Praha věží a v podvečer vystoupí finalista soutěže The Voice Jakub Moulis se svou kapelou. O hudební podkres, který tradičně doplňuje pohodovou atmosféru Dyzajn marketu, se po celý víkend postará DJ Lukáš Horník.

DM 2

„Pro děti bude připraven kreativní koutek, kde se tentokrát bude kutit z listů, malovat temperami a vyrábět skřítek Podzimníček. Vaše ratolesti se tak mohou stát rovnou malými dyzajnéry,“ doplňuje Velíšková.

Bližší informace o všech účastnících, módních přehlídkách a detailech k Dyzajn marketu se dozvíte na webu, Facebooku či Instagramu akce. Připojte se k facebookové události a žádné novinky vám neuniknou.

DM 3


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, U Mokřinky

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kate a William v ústecké ZOO

Zoo Usti 200V ústecké ZOO mají jmenovce slavného britského páru. Nejedná se tedy o královskou návštěvu, ale o CARPOMYS THOMAS, tedy velemyš. Sameček William, který  se do Ústí nad Labem dostal z Vídně, se konečně dočkal zkušené partnerky z Ostravy.


Literatura

Nej fantasy roku 2020: Krvavá Rose

krvava rose 200V listopadu vydalo nakladatelství Host druhou knihu Nicholase Amese, Krvavá Rose a jde o fantasy, na kterou jsem já osobně čekala víc, než rok. Dnes je totiž sakra těžko narazit na fantasy, která má grády, uvěřitelné postavy a důmyslný dě...

Divadlo

Na podzim do divadla: Dobře placená procházka

slovacke divadlo 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Dobře placená procházka v podání Slováckého d...

Film

Před šedesáti lety tragicky zahynul herec James Dean, rebel bez příčiny

james dean 200Ve svých rolích představoval James Dean (+24) mladíky, kteří se bouří proti konvencím a prudérním rodičům. V soukromí prudil své okolí divokým životem, arogancí a nespoutanou bisexualitou. Ne všechny si totiž připustil k tělu, vybíral si, al...