Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

Tisk

atlas polevek 200V září vyšla Světlaně Synákové u nakladatelství CPress kuchařka Atlas polévek, která přímo vybízí k vaření a potvrzuje dávné rčení, že polévka je grunt! Navíc si můžeme vybrat roztodivné recepty z mnoha zemí, což potěší milovníky tradiční i té nevšední kuchyně.


Světlana Synáková je profesionální veganská šéfkuchařka. Miluje exotické chutě, koření a kuchyně různých národů. Ráda experimentuje, cestuje, poznává nové kraje a lidi, čte a píše. Sbírá kuchařky a recepty z celého světa a nechává se jimi inspirovat při vytváření rozmanitých veganských receptů. Vaření nevnímá jen jako labužnický zážitek, ale i jako lék pro tělo a duši. Je zakladatelkou Good Karma Catering, pod tímto jménem vaří na jógových a tanečních workshopech a setkáních po celé ČR. Zajišťuje i originální rauty na různých akcích. Pochází z Ruska, od roku 1995 žije trvale v ČR v Brně.

Atlas polévek mě na první pohled zaujal a přitáhl příjemným barevným obalem a hlavně „nálepkou“ Veganská etno kuchařka. Kniha je o to příjemnější, že nám autorka v úvodu dává informace, rady a tipy na vaření a říká, jak to dělá ona a co má ráda. Informace podává srozumitelně a její rady jsou zaměřené prakticky, takže to jistě potěší každou hospodyňku.

Kuchařka je rozdělena podle kontinentů, takže procestujeme barevnou Afriku, Blízký východ, omrkneme Asii i indii, nesmí chybět kapitola Evropa a místo se našlo i pro domácí Česko Slovensko, dále Rusko a Země Kavkazu a končíme Nezařaditelnými fúzemi. Kvituji s povděkem fakt, že autorka vždy k dané kapitole napsala, co je pro konkrétní oblast typické, jaké koření používají a co je pro ně osobité.

Světlana Synáková k receptu vždy doplnila barevnou fotografii, na kterou se mi až sliny sbíhaly, a popsala, jak k receptu přišla, kdo ji ovlivnil, jak ho pozměnila a co dál můžeme vyzkoušet. Občas přidává i odstaveček s názvem Good Karma tip, jak lze recept obměnit surovinami či ho zjednodušit.

Pokud jste polévkový typ, tak tuto kuchařku prostě musíte mít! Tolik chutí, vůní a zajímavé použití koření (to mě celkem překvapilo a dodalo inspiraci) jen tak nenajdete. Takže vřele doporučuji všem kuchařinkám a labužníkům a nemusí to být zrovna vegani nebo vegetariáni – věřím, že si pochutnají a recepty ocení i všežravci.

atlas polevek

Název: Atlas polévek
Autor: Světlana Synáková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 168
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/40824531/atlas-polevek/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kapelník Fleretu: „Když s námi zpívá 25-tisícový dav, kam se na nás hrabou Alexandrovci.“

fleret zdenek hrachovyFolková skupina Fleret, která nedá dopustit na valašskou krajinu, je populární nejen na Moravě. Jejím velmi důležitým článkem byla „královna lidové písně“ Jarmila Šuláková. Nejen o ní si s námi povídal kap...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zapište děti na basketball!

basket200Na několika místech v Praze v prvním říjnovém týdnů startuje basketbalová přípravka určená pro děti z první až čtvrté třídy základní školy.

...

Literatura

Urban fantasy z Londýna podruhé: Dominion Petera McLeana

dominion 200V únoru vyšla v nakladatelství Host kniha plná magie a nadpřirozena Dominion od anglického autora Petera McLeana. Toužíte-li poznat multikulturní Londýn nejen z jeho oslnivé strany, autorova představivost vyplodila knihu přesně pro vás!

...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

premiera200První premiérou roku 2023 bude muzikál Miluju tě, ale…, který bude mít premiéru v pátek 17. února od 19 hodin na velké scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hra mladoboleslavskému divákovi představí ne neznámého autora Joea DiPietra (hraje se tu...

Film

Svět podle Daliborka – slzy ve vaně i neonacistická rétorika

daliborka 1Jeden den jako druhý, brzké vstávání, tvrdá manuální práce… Snímek Víta Klusáka Svět podle Daliborka není jen, jak hlásají poutače, „filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova“, ale především příběh o tom, že každý důsledek má sv...