Nechte se nalákat na Zdravé pečení

Nechte se nalákat na Zdravé pečení

Tisk

zdrave peceni 200V říjnu nám nakladatelství CPress připravilo knihu nutriční specialistky Daniely Krčové Zdravé pečení. Pokud rádi mlsáte, ale zároveň se staráte o to, co jíte, nebo chcete zhubnout, aniž byste si odpírali sladké, je tato kniha právě pro vás!


Daniela Krčová je nutriční specialistka a instruktorka fitness s 8 lety praxe v oblasti preventivní, léčebné a zdravé výživy. Autorka je zakladatelkou NutriD poradny, která se zabývá odborným výživovým poradenstvím, prevencí civilizačních chorob, diagnostikou tělesného složení, sestavováním komplexních individuálních nutričních plánů pro širokou veřejnost i osoby se specifickými požadavky na výživu a učí, jak kombinovat racionální jídelníček s pohybem.

Zdravé pečení nabízí 65 zdravých a nutričně vyvážených receptů. Kniha je rozdělena na tyto sekce: Tipy pro zdravé pečení, Snídaně, Svačiny, Dezerty, Nepečené dobroty, Vánoční cukroví. Ke každému receptu nechybí fotografie (ty mne ale moc nezaujaly), doba přípravy, počet porcí, náročnost, suroviny, postup a také nutriční hodnoty i s bílkovinami, sacharidy a tuky a to jak celkově, tak na 1 porci.

Největší devízou této kuchařky je fakt, že ji sestavila nutriční specialistka a tudíž jsou recepty zdravé a vhodné tedy pro ty, kteří chtějí zhubnout nebo chtějí jíst lépe a zdravěji. Všechny recepty jsou bez cukru a bez nutričně chudé bílé pšeničné mouky, navíc povětšinou z běžně dostupných surovin.

Nemůžu si pomoct, i když preferuji zdravou stravu, tak mě kniha nezaujala natolik, jak jsem doufala. Neoslovily mě recepty samotné, dokonce bych některé věci nikdy nepozřela (například pudinkový prášek smíchaný s jogurtem a sladidlem), ba ani fotografie nevybízely k vaření. Základy receptů mi navíc přišly velmi podobné a tudíž nekreativní.

Pokud chcete či potřebujete zhubnout nebo hledáte alternativu k nezdravým sladkostem, které jsou plné cukru a tuku, tak tuto knihu pravděpodobně oceníte.

zdrave peceni

Název: Zdravé pečení
Autor: Daniela Krčová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 152
Hodnocení: 60 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/53442555/zdrave-peceni/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MICHAEL KOCÁB: JE TOHO HODNĚ. A BUDE TOHO JEŠTĚ VÍC!

kocab 200Povídali, že mu hráli – tak se jmenuje nová supraphonská kompilace složená z pecek Michaela Kocába – originálního skladatele, textaře, zpěváka, instrumentalisty a šoumena. A když se řekne Kocáb, všichni víme, že je...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Cesty duše v číslech a znameních z pera regresní terapeutky

Ester Davidova3Regresní terapeutka Ester Davidová vydala svou další knihu. Tentokrát se zaměřila na význam čísel a dvanácti zvířetníkových znamení, které propojuje se zkušenostmi ze své regresní praxe. Pokud patříte k těm, kteří jsou tomuto poznání otevření...


Literatura

Slyšíš, jak mluví stromy? Nádherná kniha pro malé i velké milovníky lesa

slysis jak mluvi stromy 200V nakladatelství Kazda nedávno vyšla kniha Petera Wohllebena určena malým čtenářům, s názvem Slyšíš, jak mluví stromy?. Nenechte se odradit, i dospělý si tuto knihu opravdu užije!

...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Filmy, panelové diskuze i taneční performance nabídne letošní festival Film a architektura

film architektura 200Pět dnů, dvacet mezinárodních a tuzemských snímků, diskuze s režiséry a odborníky nebo taneční performance. Festival Film a architektura zavítá ve dnech 30. září–4. října do sedmnácti měst. Desátý ročník svým programem zcela n...