Vychází velká kniha věnovaná Tinnitu

Vychází velká kniha věnovaná Tinnitu

Tisk

Tinnitus200Nakladatelství Kazda vydalo knihu Tinnitu Řešení existuje! s podtitulem Jak úspěšně vytěsnit ušní šelest a znovu nalézt klid. Jejím autorem je diplomovaný psycholog Markus Schwabbaur a rozhodně se v ní spoustu zajímavostí dozví i ti, kteří tímto neduhem netrpí.

 

V předmluvě autor knihy zmiňuje, že lidé, kteří trpí tinnitem, touží po tom jediném – aby jim konečně přestalo pískat v uších s tím, že jim ovlivňuje všechny oblasti života. Chtějí se ho proto zbavit, aby byl jejich život zase snesitelný a krásný. Toto přání však podle něj při léčbě příliš nepomůže, protože je třeba si uvědomit, že neexistuje jediné řešení. Tinnitus je totiž komplexní fenomén na to, aby bylo možné najít jen jednu příčinu.

Kniha je rozdělena celkem na 13 kapitol rozdělených na jednotlivé podnadpisy. Čtenáři se dozví, co to tinnitus je, budou jim vyvráceny nejrůznější mýty a podrobně se seznámí se čtyřmi vlivy (stres, přílišná pozornost, vlastní úsudky a napětí). Následují kapitoly o tinnitu a poruchách spánku, jeho doprovodných jevech a poslední se zaměřuje na přenos do všedního dne. V závěru je příloha obsahující poděkování, použitou literaturu, seznam cvičení a rejstřík.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Zbavte se díky výhře Tinnitu

Cílem knihy je v prvé řadě pomoci a Markus Schwabbaur vede čtenáře tak, aby přišli na to, co jejich tinnitus ovlivňuje. Kromě teorie se v knize nachází i nejrůznější příklady, testy a také velmi praktická cvičení. Vše je podáváno čtivou formou a navíc díky členění text působí opravdu přehledně.

Já sama tinnitem netrpím, ale ráda jsem si o něm něco přečetla a dozvěděla se také mnoho zajímavých a pro mě nových informací například o stresu a nejrůznějších souvislostech. Myslím si, že pro ty, kteří se s pískáním v uších trápí, je tato publikace povinností!

Markus Schwabbaur je německý psycholog a psychoterapeut. Po studiu psychologie se zaměřením na psychoakustiku a klinickou psychologii v Eichstätu a italském Milánu pracoval na několika specializovaných klinikách. Než si v roce 2009 otevřel v Mnichově soukromou praxi, vedl psychosomatické oddělení ORL v tamější nemocnici, kde se soustředil na tinnitus a poruchy sluchu. V současné době působí jako behaviorální terapeut, přednáší a pořádá semináře. Více informací najdete na webu: www.praxis-englischer-garten.de.

Tinnitus

Tinnitus
Autor: Dave Goulson
Překlad: Radana Studenovská
Žánr: zdraví, životní styl
Nakladatelství: Kazda
Rok vydání: 2022
Počet stran: 194
Hodnocení: 90 %

https://www.knihykazda.cz/tinnitus/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na Velikonoce pojedu k mamince do Brna, říká Eva Pilarová

eva 200Zatímco v těchto týdnech podniká čtyřnásobná držitelka zlatého slavíka Eva Pilarová ještě s několika svými kolegy Evergreen Tour, na podzim ji čekají dva velké gala koncerty, kterými oslaví 55 let na scéně. Koncerty proběhnou 27. října v Mahenově divadle ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Šafránové quinotto aneb všechno, na co je chuť v jednom

safranMěla jsem chuť na šafrán. Mám ho ráda v rizotu i těstovinách. Rýžové těstoviny jsem měla nedávno – čili rýži a těstoviny v jednom. Chuť na jedno i druhé tedy chyběla. Na quinou byla intenzivní. Rovněž na chilli, eidam, sýr s bílo...


Literatura

Moderní porodnictví nezklame
moderni porodnictviTlustá bichle velikosti A4 nabušená informacemi o ženských genitáliích a o tom, jak přicházejí děti na svět, vás rozhodně nezklame. Minimálně pokud studujete medicínu nebo se chystáte vykonávat záslužnou práci porodní asistent...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Intimní drama BLÍZKO (CLOSE) režiséra Lukase Dhonta v exkluzivní předpremiéře na MFF Karlovy Vary

blizko close 200Emocionálně silný portrét chlapeckého přátelství BLÍZKO získalo na 75. festivalu v Cannes Velkou cenu poroty - Grand Prix. (Cenu získal ex-aequo s filmem Stars at Noon reřisérky Claire Denis.) „Jemnost není slabost,“ prohlásil dojatý reži...