Rychlé fit recepty lákají na podtitul Sladké i slané, snadné a zdravé

Rychlé fit recepty lákají na podtitul Sladké i slané, snadné a zdravé

Tisk

rychle fit recepty 200Říjen se u nakladatelství CPress nese v duchu zdravých dobrůtek, vždyť právě vyšla kniha blogerky Blanky Malchárkové Rychlé fit recepty. Chcete si zdravě a rychle zamlsat? S touto knihou to nebude problém!

 

 

 

Autorka Blanka Malchárková je známá instagramová bloggerka - @rychle_fit_recepty. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím co jí. Během půl roku se její profil ale změnil o 180 stupňů, jelikož teď je její poslání vymýšlet své zdravé recepty z běžně dostupných surovin a inspirovat tak ostatní, že i z tak běžných surovin se dá péct a vařit zdravě.

Kuchařka je rozdělena jen na tři oddíly: Úvod, kde autorka vysvětluje, co ji vedlo k experimentování s recepty, a Sladké recepty, Slané recepty. Každý recept je doplněn fotografií pokrmu, nechybí ingredience a postup.

Co se mi na knize líbí je fakt, že autorka při pečení používá jako sladidlo nejčastěji banány, ale píše, že pokud je nemáte, můžete použít jiné (např. jablka, med, javorový sirup…). Takže se v receptu můžete dočkat pouze informace o tom, že použila sladidlo a v závorce je napsáno, jaké konkrétní autorka použila. To samé třeba s moukou nebo i dalšími surovinami.

Ze sladkých receptů mě zaujala třeba Tofu buchta, protože já tofu ráda a taky konzistence buchty na fotce vypadá lákavě, nebo třeba jednoduchá Ořechová buchta. Moc mě nezaujaly sladké pizzy nebo třeba nepečený dezert ze sušenek Lotus, které mi přijdou dobré, ale šíleně sladké a tudíž nepříliš zdravé. Slaných receptů bylo o hodně míň, ale je fajn, že je zde autorka zařadila. Pochutnat si můžete třeba na Domácích krekrech, Špenátové pizze nebo Zapečené cuketě s rajčátky a sýrem.

Rychlé fit recepty mě příjemně překvapily jak užitými surovinami, tak jejich netradičními kombinacemi. Autorka chtěla přiblížit své jednoduché a zdravé recepty i těm, kteří Instagram nemají a ono je přeci pěkné mít recepty pohromadě i v tištěné formě, no ne?

rychle fit recepty

Název: Rychlé fit recepty
Autor: Blanka Malchárková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 160
Hodnocení: 75 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/57379321/rychle-fit-recepty/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Naše písničky vznikají jako bouřka – rychle!

Maxim Turbulenc 200Psal se rok 1994, když v Praze vzniklo nové hudební seskupení, které si dalo název Maxim Turbulenc. V tom roce mi bylo třiadvacet a tahle trojice mi připadala pěkně praštěná. Dokázali ale rozesmát a získat si náklonnost napříč ge...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dopad digitálního věku na fungování našeho mozku


instamozek perexStres, který zažíváme dnes, je úplně jiný, jako ten, který zažívali naši předkové. Lze se s ním vůbec vypořádat? A jak k němu přispívají digitální technologie?

...

Literatura

Vzala si ďábla v lidské kůži. Podaří se jí utéct?

Gaslighter perexKdyž Marika potká Josefa, je to velká láska. Ta však hned na začátku projde těžkou zkouškou. Josefovi diagnostikují zhoubné onemocnění a čeká ho léčba, Marika stojí při něm a všemožně ho podporuje.

...

Divadlo

Duchařská komedie o jednom velkém vánočním zázraku

Ti druzi 200Komedie Spirit Level, kterou v MdB uvedou pod názvem Ti druzí, sice obletěla úspěšně kus světa, ale o její autorce, přesněji o jejím životě se ví až podezřele málo. Anglická scenáristka a dramatička zůstává v téměř dokonalém utajení (důraz je na sl...

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...