Zhubněte s rozumem, zdravě a na trvalo

Zhubněte s rozumem, zdravě a na trvalo

Tisk

Ja zhubnu perexKniha Já zhubnu s podtitulem S rozumem, zdravě a natrvalo je komplexním a osvědčeným průvodcem při hubnutí. Naučte se, jak zvládat stres a emoce jinak než jídlem, jak si sestavit a zlepšit jídelníček a neochudit se o radost z jídla a jak zapojit do života pohyb!

 

Kniha vychází z metodiky společnosti STOB (Stop obezitě) a celoživotní praxe její zakladatelky Ivy Málkové. Tento přístup je založený na kognitivně-behaviorální terapii a propaguje rozumný přístup k hubnutí, který místo rychlých řešení slibuje dlouhodobě udržitelné změny. Autoři propojují psychologické poznatky a ověřené informace o výživě a pohybu a provádějí teoretické znalosti do praktického života.

Dvanáct lekcí pro zdravé hubnutí

V úvodu zjistíte, jak vám tato kniha pomůže a jak s ní pracovat a ujasníte si, zda máte nadváhu. Poté je kniha rozdělená na dvanáct lekcí. Ty se věnují různým tématům týkajícím se zdravého hubnutí. Nejdřív si zmapujete svůj život, ujasníte svou motivaci a nastavíte reálný cíl, pak se naučíte zaznamenávat své stravovací návyky, seznámíte se se základy výživy, zjistíte, jak správně vybírat potraviny a jak si sestavit jídelníček. Nechybí ani lekce, která se věnuje výdeji energie a zdravému pohybu.

Dozvíte se také to, jak zvládat vnější podněty, emoce a myšlenky a jak mít rád sebe i druhé. Následuje shrnutí pomůcek a technik vedoucích k redukci váhy a v závěrečné lekci zjistíte, jak si váhové úbytky udržet.

O hubnutí laskavě a s pochopením

Autoři nepropagují žádné šílené diety. Upřednostňují změny, které vedou k trvalým výsledkům. O hubnutí píšou laskavě a s pochopením a vyhýbají se odsuzování a kritizování. Neslibují zázračná řešení, ale nabízí návod, který s hubnutím pomůže.

Nákupy jídla zvládnete snadno díky praktickému nákupnímu taháku a s pomocí rad si sestavíte jídelníček, který vám bude vyhovovat. Kniha je obohacena o 25 audio a videonahrávek, které si můžete pustit pomocí QR kódu.

Ja zhubnu

JÁ ZHUBNU
Autoři: Iva Málková, Hana Pávková Málková, Martin Pávek
Žánr: osobní rozvoj
Vydáno: Smart Press, 2022
Počet stran: 232

Hodnocení: 100 %

www.smartpress.cz/ja-zhubnu-druhe-aktualizovane-vydani


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se Siri Pettersen, autorkou trilogie Havraní kruhy

Siri PettersenSiri Pettesen je norská spisovatelka a designérka, známa především díky své populární trilogii Havraní kruhy, která žne úspěchy i v České republice. Jak se cítila, když svou knihu držela poprvé v rukou? A je nějaká z jejich postav i...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Mýcení mýtů o zdravém stravování

Genialni-potraviny 201Hlavní autor knihy „Geniální potraviny“ Max Lugavere se ke svým myšlenkám o tom, jak strava předurčuje naše zdraví, dostal přes snahu pomoci své mamince, když jí diagnostikovali alzheimera a parkinsona. Max přitom nastudoval spo...


Literatura

Zrození vrány: Čtyři nárazy na tvrdou zem spojuje jedna záhadná postava…

Jiri vitovecperex

Debutová kniha Jiřího Vítovce je souborem čtyř mystických novel – někdy low-key a někdy otevřeně temných. Jak tyto příběhy spolu souvisí? Po přečtení všech vám to docvakne. Stále však bude půlka vesmíru volného prostoru pro hledá...

Divadlo

Drama, detektivka i upírská romance


At vejde ten pravy perexOskar (Oskar Hes) je osamělý chlapec, který žije se svou matkou v paneláku na okraji města. Matka si ho moc nevšímá a ve škole ho šikanují. Jeho život se změní, když se do sousedství přistěhuje dívenka Eli (...

Film

Streamovací platforma DAFilms uvádí exkluzivní retrospektivu uznávaného dokumentaristy Martina Marečka

Marecek perexKolekci sedmi snímků českého režiséra, dokumentaristy, filmového pedagoga a dramaturga uvádí od 17. do 24. března 2024 dafilms.cz u příležitosti filmařova životního jubilea.

...