Milý vesmíre…

Milý vesmíre…

Tisk

mily vesmire200V dubnu vydalo nakladatelství Pragma inspirativní knížečku Sarah Proutové Milý vesmíre s podtitulem 200 minimeditací pro okamžité uskutečnění vašich tužeb. Dokáže nám pomoci každý den, přináší příběhy, připomenutí a afirmace podle toho, jak se který den zrovna cítíme.

 

Manifest guru

Sarah Prout je mezinárodní autorka bestsellerů, expertka na manifestace a hostitelka podcastu MANIFEST. Během posledního desetiletí inspirovala miliony lidí svými slovy o emocionálním posílení, intuitivní moudrosti a léčení založeném na srdci. Vede ji víra, že kdokoli může projevit život svých nejdivočejších snů a řídit svůj osud, pokud k tomu má odvahu. Narodila se na Novém Zélandu, vyrostla v Austrálii a nyní žije s manželem a čtyřmi dětmi v Americe

Co v knize najdeme?

Příjemně laděná kniha do kouzelné fialové barvičky je rozdělena na čtyři hlavní části: 1. Jak začala moje konverzace s vesmírem, 2. 100 minimeditací pro překonání strachu, 3. 100 minimeditací pro přijetí lásky, 4. Udržení hybné síly inspirace a závěrem nechybí Poděkování, Zdroje a Index.

První část nám vylíčí, jak se autorka seznámila s vesmírem a jeho všemocnou silou a nechala se jím řídit. Druhá a třetí část je to hlavní, co kniha nabízí, tedy minimeditace nebo afirmace, chcete-li. Ve druhé části odpovídáme na otázku Jak se právě teď cítím? a ve třetí Jak se právě teď cítím? Jak se chci cítit? Pak je zde výčet pocitů, z nich si vybereme, jak nám dnes je a přečteme si něco pro vzpruhu ducha. Čtvrtá část nám říká, že dokážeme vše, co chceme, jen musíme věřit, že je možné cokoliv a nabízí nám přehled pomůcek k tomuto cíli, třeba nástěnku vizí či posvátný prostor, rituály.

Komu udělá kniha radost?

Každý občas potřebujeme popostrčit nebo připomenout, že jsme součástí většího plánu a myslím, že toto se autorce podařilo. Ukázala nám sílu všemocné energie, navedla k víře ve vlastní intuici a předvedla, že máme překonat strach a přijímat lásku.

mily vesmire

Název: Milý vesmíre
Autor: Sarah Proutová
Žánr: osobní rozvoj, esoterika
Originální název: Dear Universe: 200 Mini-Meditations for Instant Manifestations (2019)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2022, pevná vazba
Počet stran: 288
Hodnocení: 75 %

https://www.euromedia.cz/mily-vesmire/kniha/14666/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Müller: příběh Harryho Pottera považuji za uzavřený, ale moc by mě zajímaly osudy některých dalších postav

HP 200Před slušnou řádkou let se stal Ondřej Müller objevitelem Harryho Pottera pro český knižní trh. Jak to tenkrát celé probíhalo, se dozvíte z následujícího rozhovoru.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Recept: Kmínová polévka pro kamarádovu ženu, aby měla dost mléka

KminTelefonuje kamarád, je v nedalekém autoservisu. Čeká, až mu opraví auto. ”Přijď na kávu,” navrhnu. ”Proto volám,” zasměje se. Vím, že kávu má rád. Teď káva před ním na stole chladne a on roztržitě kontroluje mobil. ”Problém s autem?,” nedá mi. ”Ne, ...


Literatura

Srdce v temnotách – další emocemi nabitý příběh


srdce v temnotach200Srdce v temnotách je název další knihy slovenské autorky Táni Keleové Vasilkové, kterou si pro její fanoušky připravilo nakladatelství Noxi. Jaký je tento příběh?

...

Divadlo

RockOpera Praha natáčí videoklip s Evou Urbanovou a Kamilem Střihavkou

rop eva kamil 200Spojení RockOpery Praha a Evy Urbanové dostane nové obrysy. Holešovické divadlo totiž chystá nový videoklip k očekávané premiéře opery Trója, v níž se operní pěvkyně chopí role bohyně lovu Artemis. Klip vznikne ke skladbě Přísahej a t...

Film

Víkend na Festivalu krátkých filmů v Praze
ImageNa Festival krátkých filmů zavítaly naše redaktorky Klára Scholzová a Martina Černá. Dvě reportáže v jednom vydání vás nalákají na příští ročník.
...