Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Tisk

Ahara200Kniha je určena jak pro začátečníky, kteří nemají zatím s ájurvédou žádnou zkušenost, tak pro odborníky – lékaře, výživové poradce, cvičitele a studenty jógy a dalších východních učení.

 

 

 

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde také vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti tohoto prastarého medicínského systému prohloubila studiem v Indii. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze.

Toto je přepracované vydání původní knihy Áhára: Praktický průvodce světem ájurvédy. Od prvního vydání uplynulo už 12 let a kniha se mezitím mezi studenty a zájemci o ájurvédu stala „klasikou“.

Kniha shrnuje a srozumitelně ukazuje:

  • celkový systém výživy podle zásad ájurvédy
  • jak probíhá trávicí proces v těle a jaký má vliv na celkové zdraví
  • jaké existují mezi lidmi konstituční typy a které potraviny jsou pro ně vhodné
  • kdy a jak jíst a proč jsou při stravování tak důležité emoce a stres
  • co je dobré vědět o trávení ovoce, zeleniny, obilovin a luštěnin
  • proč věnovat zaslouženou pozornost koření
  • jak začít s detoxikací a co je ideální hmotnost
  • vhodné i nevhodné kombinace jednotlivých potravin
  • základní recepty na konkrétní potíže i harmonizaci trávení


Výživa podle ájurvédské nauky přispívá k sebepoznání a pochopení své jedinečnosti. To, co jíme, prozrazuje mnoho i o našem přístupu k životu, a právě ájurvéda se může stát nástrojem, kterým podpoříme své zdraví a proměníme případnou nerovnováhu ve vytouženou harmonii.

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti prohloubila studiem v Indii a stala se profesorkou teoretické a klinické ájurvédy na Akademii Ájurvédských studií v Amsterdamu. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze, seminářům a přednáškám i dalším aktivitám po celém světě. Je autorkou mnoha odborných článků, publikace Áhára a kuchařky V ájurvédské kuchyni.

Ahara

Áhára – Ájurvédská výživa pro zdraví
Autorka: MUDr. Martina Ziska
Nakladatelství: Smart Press
Formát a vazba: 168 x 240 mm, měkká šitá vazba s klopami
Počet stran: 232

Více informací: https://www.smartpress.cz/ahara


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Šárka Eliášová: Tak se prozpívávám a protancovávám...

sarka 200Pokud hodláte vyrazit do Londýna, je dost možné, že v parku nebo v klubu narazíte na skupinu The Shinings.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vyhýbejte se hladovým potravinám

varime bez hladovych potravin 200Ve vydavatelství CPress vyšla další moderní kuchařka tentokrát zaměřená na potraviny s nízkým glykemickým indexem. Nese název Vaříme bez hladových potravin a autorkou je Héléne Comlan.

...

Literatura

Komiks Živí mrtví se dočkal dvacátého svazku!
zm20 coverMáme tu velké jubileum, neboť v únoru vyšlo v nakladatelství Crew již dvacáté číslo populární série Živí mrtví. A oslava je velkolepá, bouřlivá, vždyť dvacítka nese název Totální válka. A napne nás o to víc, že příběh je rozdělen na dvě části a na...

Divadlo

Přímý přenos derniéry představení Dejvického divadla Ucpanej systém uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

ucpanej system200Nedosažitelné Dejvické divadlo mohou 19. dubna navštívit všichni, komu unikl boj o vstupenky na inscenaci tohoto legendárního a hereckými hvězdami protkaného souboru. Derniéra Ucpanýho systému, kde hlavní roli Boha ztvárňuje oblíbený Iv...

Film

Yes man říká na všechno ano

yes man 200Romantická komedie Yes man (2008) pokračuje směrem, kterým se Jim Carrey vydal už kdysi dávno. Společně s krásnou Zooey Deschanel zažívá tentokrát trochu jiné dobrodružství. Učí se říkat „ano“ v...