Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem

Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem

Tisk

Kucharka pro me a moje telo obalka200Tato knižní novinka právě vychází v nakladatelství Smart Press: Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské.

 

 

Julie Kučerovská si ve třinácti letech založila blog o vaření, v patnácti napsala a v šestnácti vydala první kuchařku pro své vrstevníky. Kuchařka pro teenagery se brzy stala bestsellerem. Ve svých sedmnácti se proto Julie vydala do Macaa, aby převzala cenu za nejlepší kuchařku na světě v kategorii Rodina v rámci Gourmand World Book Awards. Julie dnes studuje fotografii na vysoké škole a dále tvoří a fotí recepty pro své vrstevníky, které sdílí na svém instagramovém účtu.

 

  • Jak se sám o sebe postarat v kuchyni?
  • Co si nakoupit, aby to nezruinovalo moji peněženku?
  • Co z toho uvařit, aby to bylo rychlé, jednoduché a výživné? A především chutné?
  • Co jíst, abychom se já i moje tělo cítili dobře?

Stejně jako mnoho dospívajících i Julie Kučerovská, odpovědi na tyto otázky hledala. A našla jich mnoho, na výživu má totiž názor prakticky každý, jen málokdo tomuto komplexnímu tématu ale skutečně rozumí. Při přípravě této kuchařky se proto autorka spojila s renomovanými odborníky a s platformou Moje tělo je moje, kteří jí důležité otázky o výživě pomohli zodpovědět objektivní a citlivou formou. Kniha je ale především kuchařkou. Obsahuje 90 snadných, chutných a mnohokrát ozkoušených vegetariánských receptů. Jak ale sama autorka říká, u většiny receptů si čtenář může doplnit maso podle vlastních preferencí.

Kuchařka pro mě a moje tělo je určena všem, kteří začínají přebírat zodpovědnost za vlastní stravování a zjišťují, co všechno to obnáší. Vaření, nakupování, plánování, ale také zamýšlení se nad vlastním vztahem ke svému tělu a jídlu. Kapitoly jsou rozdělené podle ingrediencí, které je dobré mít doma, nechybí ani základní seznam na nákup. Všech devadesát receptů je dopodrobna popsaných, aby je každý pochopil a zvládl sám uvařit. Použité suroviny jsou levné a dostupné. Uvařit si sám totiž stojí jen trochu vůle a snahy učit se novým věcem!

kucharka pro me 1

Julie Kučerovská se narodila v roce 2001 a do kuchyně se hrnula už odmalička. Ve třinácti letech si založila blog o vaření www.lahudkabolg.cz, v patnácti napsala a v šestnácti vydala první kuchařku pro své vrstevníky. Kuchařka pro teenagery se brzy stala bestsellerem a v roce 2019 obdržela v Macau cenu za nejlepší kuchařku na světě v kategorii Rodina v rámci Gourmand World Book Awards. Julie dnes studuje fotografii na vysoké škole a dále tvoří a fotí recepty pro své vrstevníky. Ty nejlepší z nich představuje v nové knize Kuchařka pro mě a moje tělo.

Kucharka pro me a moje telo obalka

Kuchařka pro mě a moje tělo
Autorka: Julie Kučerovská
Nakladatelství: Smart Press
Formát a vazba: 172 x 240 mm, pevná,
Počet stran: 208

Více informací: https://www.smartpress.cz/kucharka-pro-me-a-moje-telo


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Tobiášová: „Někdy se člověk prostě blbě vyspí nebo nemá svůj den, takže říká blbosti nebo mu to nemyslí.“

tobiasova tereza 200Terezu Tobiášovou už nějaký ten pátek můžeme vídat jako moderátorku na úspěšné televizní hudební stanici Óčko. Za svou kariéru měla možnost poznat nespočet kvalitních českých interpretů a dělat ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Minerální kosmetika vás naučí vyrobit si ženské zbraně sami!

mineralni kosmetikaKrása je mocnou ženskou zbraní. Snad každá žena ví, ja s ní zacházet. Proto se všechny zdobíme, šminkujeme a snažíme se vypadat přitažlivě. Ne každá kosmetika však vyhovuje citlivé pleti, není testovaná na zvířatech a neskládá se z to...


Literatura

Ze zahrádky rovnou na talíř

moje zahradni kucharka 200V nakladatelství CPress ve společnosti Albatros Media v květnu vyšla Moje zahradní kuchařka lákající na recepty v duchu hesla: ze zahrádky rovnou na talíř! Stojí tato barevná příručka s podtitulem Sezónní recepty za...

Divadlo

Špagety a pizza na sto způsobů

improshow 200V rámci italského dne na festivalu Culturea se představila Improshow z Brna se svou osobitou dávkou vtipu a improvizace.

...

Film

Poznejte Carlose Santanu zblízka. Život slavného muzikanta přiblíží hudební dokument, který uvidíte i v českých kinech

Carlos SantanaLegendární kytarista Carlos Santana, který má na kontě i vystoupení na Woodstocku, naposledy hrál v České republice před dlouhými deseti lety a není moc pravděpodobné, že by se k nám šestasedmdesátiletý muzikant v blízké době vrátil. Nyní maj...