Zdraví & Duše 2023

Zdraví & Duše 2023

Tisk

Zdravi a dušeZáří a podzimní sezónu na Černé louce v Ostravě odstartuje 11. ročník festivalu Zdraví & Duše. Dva nezapomenutelné dny, během kterých se na jednom místě prolne svět alternativní medicíny, zdravého životního stylu, osobního rozvoje a esoteriky. Odhalíme přední trendy v oblasti zdraví, nahlédneme do tajů astrologie, numerologie, chiromantie, naučíme se chránit svou energii a spoustu dalšího. V pátek 1. a sobotu 2. září od 10:00 do 18:00.

Každý ročník má své hlavní téma a pro ten letošní jsme vybrali bylinky. Chcete se dozvědět více o bylinkách a léčivých rostlinách? Víte, jak je sušit a které jsou pro Vás ty nejlepší? V Bylinkovém království, ve vstupní hale pavilonu A, se dozvíte vše potřebné. Odborným garantem a spolutvůrcem je paní bylinkářka Renáta Jahodová, která je mimo jiné také organizátorkou Festivalu Oslavy Bylin.

Tři přednáškové sály také odkazují na letošní téma: Šalvěj, Heřmánek a Jitrocel nabídnou návštěvníkům nabitý program v podobě 34 přednášek. Průvodkyně koncem života Jana Slavice odhalí, že existují i jiné možnosti, jak se rozloučit se svými blízkými. Miroslav Zelenka nám prozradí, jak se chránit před útokem negativních entit a fenoménů, které často mívají velmi negativní vliv na naše psychické a fyzické zdraví, a ovlivňují podstatně i celý náš život. O planetách, astrologii a o tom, jaký vliv bude mít na naše životy rok 2024, nám řekne astroložka a spisovatelka Martina Blažena Boháčová.

S profesionálním astrologem Milanem Gelnarem získáme hlubší vhled do výměny informací během intimních okamžiků, a to z pohledu hvězd ve znameních zvěrokruhu. „Spousta lidí si pod pojmem spiritualita nebo duchovní rozvoj představí meditaci, rituály, ceremonie a šamany... To je ale zkreslená představa. Ve skutečnosti Spiritualita znamená žít svůj každodenní život v souladu sám se sebou, se svým posláním, dary a osudem. Na přednášce odhalíme, co nám v tom pomáhá a co nám naopak brání." zve na další část programu osobní mentorka a poselkyně Marcela Windsor Topolská. V sobotu proběhne povídání prokládané bubnováním. K zapůjčení (případně ke koupi) bude 50 bubnů a Sam Modrý Medvěd nás za pomoci bubnu naučí doplňovat svou vnitřní energii z okolního prostoru.

Zdraví a duše

Své produkty přijede představit přes 70 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí. K vidění, vyzkoušení a prodeji budou bylinky, minerály, esoterické předměty, terapeutické desky, produkty s molekulárním vodíkem, orgonity, šperky, energetické obrazy, alternativně zaměřená literatura, čakrové svíčky, relaxační i meditační pomůcky a další přírodní produkty pro zlepšení fyzického i duševního blaha. Přijďte si užít inspirující atmosféru, poradit se s mentory, regresními terapeuty, kartářkami, Mistry Reiki, ... a objevte nové způsoby péče o své tělo, mysl i ducha.

Děkujeme partnerům festivalu: Svíčky Lumio a statutární město Ostrava. Mediálními partnery akce jsou Ostravainfo!!!, Flexity, Ve hvězdách & Lidový léčitel, Časopis Meduňka a Cesty k sobě.

Předprodej vstupenek za zvýhodněné ceny bude probíhat do 31. srpna, a to online formou na www.zdravi-duse.cz nebo osobně v infocentrech Ostravainfo. Poté budou vstupenky k dispozici na místě v pavilonu A, a to po celou dobu konání festivalu (pá 10:00 – 18:00, so 10:00 – 18:00).

Zdraví a duše

Jednodenní vstupné na místě:
110 Kč dospělí
60 Kč děti od 6 let včetně, studenti (platný studentský průkaz), senioři (nad 63 let včetně), držitelé TP, ZTP, ZTP/P
Zdarma – děti do 5 let vč., doprovod ZTP/P

Na akci platí Černá karta 2023.

Kompletní program a aktuální informace najdete na www.zdravi-duse.cz, Instagramu a Facebooku.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lehce nostalgicky, silně melodicky a zvukově průzračně, to je nové album Luboše Pospíšila

Luboš PospíšilI když mám odmalička slabost pro sličné zpěvačky, v poslední době tíhnu po hudbě, kterou vyprodukovali bardi Vladimír Mišík, Michal Prokop a Luboš Pospíšil! Jejich poslední alba jsou totiž jedinečná, krásně vyzrálá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kniha pro všechny milovníky burgerů

bajecna kniha o burgerech200Nakladatelství Esence si připravilo knihu pro všechny, kteří mají rádi burgery, ale hledají inspiraci, čím si je ozvláštnit. Nese jméno Báječná kniha o burgerech a grilování a na obálce najdete podtitul S masem i b...


Literatura

Nonstop knihkupectví pana Penumbry aneb Tajemství mezi regály

penumbry perexAž skoro fenomén posledních měsíců okupuje žebříčky prodejnosti i obsahy stránek kritiků. S grácií a elagancí, stejnou jaká je mezi oněmi úspěšnými řádky. Robin Sloan nacpal inteligentní mainstream do několika set stran. A ...

Divadlo

Špagety a pizza na sto způsobů

improshow 200V rámci italského dne na festivalu Culturea se představila Improshow z Brna se svou osobitou dávkou vtipu a improvizace.

...

Film

Navštivte Přehlídku netradičního filmu 2013

pnf logo 200Mladá Boleslav bude již po čtvrté hostit Přehlídku netradičního filmu (PNF), zaměřenou na nahotu a sexualitu v médiích. Přehlídka se uskuteční v termínu od 26. do 28. září 2013 v Divadelním sále Domu Kultury v Mladé Boleslavi.