Knižní tip pro vaši kuchyni: Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření

Knižní tip pro vaši kuchyni: Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření

Tisk

Kamu1Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformátových stranách (217 x 320 mm) Kamu shromáždila 555 tipů a receptů, které vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy z cest a o fotografie, jejichž autorem je její muž Robi.

Nadčasová kuchařka, kterou by měl mít každý nadšenec do vaření ve své knihovně, bude mít neformální křest spojený s autogramiádou 21. září od 17 hodin v obchodě se stylovým oblečením a doplňky ROAM – ve vstupní uličce do Vnitroblocku v Praze-Holešovicích.

Kamu považuje Nejbarevnější CESTU aneb Lexikon rostlinného vaření za svůj "masterpiece". Jednoduché a rychlé recepty jsou zaměřené na zcela běžné suroviny, které se dají přeměnit v lahodná, na živiny bohatá a barevná jídla bez masa, bez lepku i laktózy. Kuchařka poukazuje na to, že každý z nás má cestu stravováním individuální, a přesto se všichni můžeme sejít u jednoho stolu. Kromě komplexních receptů jsou v knize také základní recepty na výrobu rostlinných mlék, másel, chlebů, placek, sušenek, koření i zmrzlin.

Kamu1

„Cítím, že moje čtvrtá kniha, kterou jsem rozvíjela celé čtyři roky, je zcela přelomovou kuchařkou, která je vhodná pro úplné začátečníky i zkušenější kuchaře. Práce na této knize pro mě byla unikátní zkušeností, jelikož jsme při její tvorbě byli pořád na cestách a uvařená jídla vznikala v bojových podmínkách na různých nádherných místech. Od toho se odvíjí i celkový vizuál a dojem z knihy. Je v ní velký kus našich srdcí. Kromě toho, že se v ní skrývá přes pět set originálních receptů a tipů, mnoho autorských fotografií, ilustrací a příběhů, je pro nás velice osobní záležitostí, vzpomínkou na jednu krásnou kapitolu našeho společného života," říká Kamu.

A Robi dodává: „Práce na této knize byla jedno velké dobrodružství. Jako fotograf jsem musel hodně improvizovat, jelikož se při focení krajina i počasí často měnily. Asi nejtěžší pro mě bylo každodenní vyndávání všech těch talířků, mističek, prkýnek, dekorací a různých serepetiček, které si Kamilka neodpustila s sebou ve dvou velkých bednách vzít. Odměnou mi byla každodenně uvařená barevná jídla, které jsem mohl jako první ochutnat. Díky této kuchařce jsem poznal, že i bezmasá jídla můžu milovat. Také jsme se díky ní seznámili se zajímavými lidmi a díky nim jsme mohli opět poznat jiné kultury, chutě a zvyky. Velice mě bavil ten nomádský život a společná tvorba s mojí úžasnou manželkou."

Kamu

O autorech:

Kamila Chadim alias Kamu je česká kuchařka, která vařila po celém světě – na Novém Zélandu, v Austrálii, v Thajsku, ve Vietnamu i v Mexiku. Pro Českou televizi natočila dva cestopisné kuchařské dokumenty o Mexiku a Vietnamu, kterými prováděla a kde ukazovala gastronomickou kulturu obou zemí. Do povědomí české scény se dostala díky spolupráci s Jamiem Oliverem v jeho anglické restauraci. Je známou kontroverzní food-bloggerkou, na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou @chefkamu již 10 let. Miluje vše týkající se zdravé výživy, bezmasých receptů a zachraňování zvířat. Je autorkou úspěšných knih, majitelkou a šéfkuchařkou kostarické restaurace Mycelium a zmrzlinárny Gelato Mágico.

Robert Chadim alias Robi je surfař a milovník oceánu, který dříve působil jako manažer restaurace a barista v Austrálii. Proto se s radostí přestěhoval na exotickou Kostariku, kde se ke gastronomii vrátil a nyní je ve vedení vlastní restaurace. Kromě toho je nadšený fotograf a autor fotografií v kuchařkách Kamu. Jeho velkým koníčkem je režírování videí na sociální sítě. Za největší poslání ale považuje učit lidí své velké vášni – dýchacím cvičením a otužování. Je certifikovaným instruktorem Wim Hofovy metody a společně s Kamu mají v plánu na Kostarice pořádat retreaty jejich konceptu "brEAThe", kde spojují dech, vodu a jídlo.

kamu2

Manželé Chadimovi spolu začali působit na sociálních sítích v roce 2017 po vydání první knihy Nejbarevnější kuchařka. Procestovali spolu svět, přičemž natáčeli kuchařská a cestopisná videa, až se usadili na Kostarice, kde před třemi lety koupili zchátralou bývalou pekárnu, kterou přeměnili v úspěšnou restauraci Mycelium. Provozují také zmrzlinárnu Gelato Mágico. Nyní staví retreatové centrum a připravují restauraci na znovuotevření kavárny s pekárnou po dvaceti letech. Ve své společnosti KORUproduction vydali již čtyři knihy, z toho tři bestsellery, a v plánu mají mnoho dalších společných projektů.

kuki2

https://www.chefkamu.cz/


 

Přihlášení



Román Všechny naše životy je skvělé čtení na léto. Je snazší žít životy druhých, než ten vlastní

Jako závan letního vánku, který nese chvíle pohody, přátelské atmosféry a příslibu blížících se prázdnin. Takový je román „Všechny naše životy“ od francouzské spisovatelky Sophie Astrabie. Pohladí vás po duši a zahřeje u srdce. Nemusíte nad ním hlouběji přemýšlet, stačí se jen nechat unášet jeho jemným kouzlem. Co si více přát, když si potřebujete prostě jen odpočinout a uvítáte společnost nenáročné a milé knihy.

Setkání s C. G. Jungem poskytlo nakladatelství Portál. Schůzka je to parádní!

Pokud patříte mezi příznivce C. G. Junga, nová knížka z nakladatelství Portál bude pro vás opravdovou lahůdkou, která vám rozzáří oči. Publikace přináší výběr z Jungovy tvorby i pozůstalosti, ale i vzpomínky jeho blízkých či dalších osob, které se s ním setkaly a spolupracovaly. Knížka je velmi pestrá a zajímavá, můžete se k ní opakovaně vracet. Já jsem neskutečně nadšená, protože patřím mezi velkou obdivovatelku Junga a takovou knihu jsem si nemohla nechat ujít.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Keramika i malba se staly mou velikou láskou, říká výtvarnice Věra Katka Tatarkovičová

tatarkovicova perex"Nádherné obrazy. Vyzařují neskutečnou pohodu a teplo a vy máte pocit, jako by rozzářily celý prostor foyer Domu kultury v Kroměříži. Tvorba olomoucké výtvarnice má neskutečné pozitivní atmosféru..." To jsou názory návštěvníků na n...

Výchova štěněte – ideální příručka nejen pro nováčky!

Nakladatelství Kazda vydalo v únoru úžasnou praktickou příručku Výchovu štěněte od trenérky psů Kathariny Schlegl-Koflerové. Pokud si plánujete pořídit malé chlupaté štěstí nebo vás zajímají aktuální trendy ve výchově štěňátek, tato kniha je pro vás nutnost!

Čtěte také...

Jak se dožít dlouhověkosti? Praktická kniha vás nakopne k dlouhodobým změnám

7 navyku200Dá se dožít 150 let v plném zdraví? Autoři 7 návyků dlouhověkosti se domnívají, že ano. Jak na to? Dýchání, spánek, voda, jídlo, pohyb. Pilíře, na kterých stojí dlouhodobé zdraví a vitalita. V rámci projektu Vitalvibe Longevity vyšla nová kniha, kt...


Literatura

Poslední útěk Adama Drechslera

Poslední útěk Adama Drechslera

Veřejně známý intelektuál a spisovatel Adam Drechsler tuší, že brzy podlehne vážné nemoci, a vypraví se na svou posled...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

Jak cenzura dohlížela na filmaře i ve „zlatých“ 60. letech

vadi nevadi 200Kdyby nebylo studentských prací, zpravidla disertačních, obhajovaných na vysokých školách, řada důležitých, ba zásadních knih by jednoduše chyběla – mnohá nakladatelství tak vcelku levně získávají odborně kvalitní, a přitom čtenářsky atrakt...