Klaudie na rozcestí: chce dítě a je jedno s kým

Klaudie na rozcestí: chce dítě a je jedno s kým

Tisk

klaudie200Nakladatelství Motto ve společnosti s Albatros Media přináší čtenářkám, které mají rády příběhy o partnerských a rodinných vztazích, již třetí knihu Beáty Matyášové. I tentokrát začíná jméno hlavní hrdinky na K a po Kláře nad propastí a Karle v pasti přichází Klaudie na rozcestí.

 

 

Klaudii je třicet dva let. Před třemi lety ukončila desetiletý vztah s Přemyslem, protože si byla jistá, že na ni čeká někdo lepší. Potkala o jedenáct let staršího Petra, úspěšného a urostlého chlapa, který žil sám v luxusním třípokojovém bytě a měl ve střídavé péči roztomilou šestiletou holčičku. Klaudie se k němu nastěhuje a hraje si na šťastnou rodinku. Neřeší, že se Petr odmítá dát rozvést a na další dítě chce ještě počkat.

Nyní však její biologické hodiny tikají jako zběsilé. Z roztomilé holčičky je skoro puberťačka, která svou nevlastní matku vytáčí neustálým odmlouváním, a Petr, vysněný princ, je v práci od rána do večera a veškerá starost o domácnost a péče o dceru (14 dní v měsíci) spočívá na Klaudii, která touží po dítěti tak moc, že tajně vysadí antikoncepci a snaží se s Petrem otěhotnět.

Je prosinec a blíží se Vánoce. Klaudie před svými rodiči tají, že Štědrý den stráví zase sama, neboť Petr bude jako vždy slavit Vánoce s manželkou a dcerou. Na vánočním večírku v nakladatelství, kde pracuje, se Klaudii pokouší sbalit mladý grafik Kryštof. Když jí Petr zapomene říct, že odjíždí až do Silvestra s dcerou na hory, Klaudie se začne s Kryštofem tajně scházet a mají spolu poměr. Klaudii už je totiž jedno, s kým otěhotní. Podaří se jí otěhotnět? Není neplodná? Odejde za Kryštofem? Zůstane s Petrem a dá mu ještě šanci? Rozvede se Petr? Provalí se její nevěra? Obětuje život v luxusu za dítě?

Beáta Matyášová napsala čtivý příběh, který se věnuje problému, jejž v současné době řeší mnoho žen – odkládání mateřství a poté závod s časem a problémy s otěhotněním. Autorka se zaměřuje hlavně na Klaudiiny pocity a neustálé přemítání o tom, proč se ocitla v takové situaci, v jaké je, a kdy ve svém rozhodování pochybila. Pokud se chystáte na delší cestu vlakem či autobusem, doporučuji si Klaudii na rozcestí přibalit s sebou. Jednak vám cesta rychleji uteče, protože vás příběh i zvědavost, zda a s kým Klaudie otěhotní, rychle ovládne, jednak je kniha svým formátem i útlostí (necelých 130 stran) do dámské kabelky přímo ideální.

O autorce:

Beáta Matyášová pochází z Děčína. Vystudovala ekonomii na ČZU v Praze, ale své profesi se nikdy zcela nevěnovala. Od dětství tíhla ke knihám. Po škole zůstala v Praze a pracovala jako redaktorka. V současné době je na rodičovské dovolené a věnuje se tomu, co ji baví: dětem, vaření, pečení a psaní. V roce 2012 vyšla v nakladatelství Motto její prvotina Klára nad propastí, v témže roce pak další kniha Karla v pasti.

klaudie na rozcesti

Název: Klaudie na rozcestí
Autor: Beáta Matyášová
Žánr: román pro ženy
Vydáno: 2013
Stran: 228
Vydalo nakladatelství: Motto ve společnosti Albatros Media
Hodnocení: 70 %

Zdroj foto: motto.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K současné kariéře Dagmar Peckové patří operní i činoherní divadlo, hudební projekty a samozřejmě festival Zlatá Pecka

dagmar peckova200Vždycky tvrdě pracovala, což se projevilo už na začátku její kariéry, kdy proměnila své šance za mnohaletou mezinárodní kariéru. Talent, intelekt, ale také dřina a pokora, to už jaksi patří k pěvkyni Dagmar Peckové léta. A i když má...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Růžový přebal neznamená „růžové čtení“

zmr 200Sladce růžová obálka s něžnými ilustracemi a název Zmrzlinové sedmé nebe, román, co napsala Abby Clementsová, jasně evokují, že půjde o pohodovou knihu. Až jsem se bála ji otevřít, aby nebyla růžová příliš. Na druhou stran...


Literatura

Na hraně

na hrane200Metafora vydala v květnu temnou knihu Na hraně od francouzského autora René Manzora. Rituální vraždy, zběsilé pátrání, nesourodá dvojice vyšetřovatelů a pravda ukrytá za hranicí rozumu. Pěkně zamotaný příběh pro náročného čtenáře.

Divadlo

Pětatřicátý ročník festivalu Mezinárodní týdny tance proběhne on-line

mezinardodni tydny tance 200Pětatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tance ve střední Evropě, proběhne pouze ve virtuálním prostředí. Pořadatel festivalu, konzervatoř Taneční centrum Praha, rozhodl, že ...

Film

Dopřejte si rozkoš nejen v oblacích

rozkos v oblacich 200Španělský režisér Pedro Almodóvar, proslavený už řadou provokujících filmů (Labyrint vášní, Na dno vášně, Volver, Kůže, kterou nosím), vytvořil v katastrofické tragikomedii Rozkoš v oblacích jakousi modelovou ...