Začínající kapela BABYLAND vydává první autorský single. Jejich tvorbu už teď sledují desetitisíce lidí

Začínající kapela BABYLAND vydává první autorský single. Jejich tvorbu už teď sledují desetitisíce lidí

Tisk

babyland 200Pražská Alt-rock popová kapela BABYLAND vydala po dlouhých přípravách svůj první autorský single s názvem Sponka do vlasů. Jak už název napovídá, kapela zde sází na český text. Zásadní pro ni ale je, udržet si nezaměnitelný sound kombinující prvky moderního Popu a Indie, který v České republice dosud k poslechu nebyl. BABYLAND měl správně nakročeno už před vydáním singlu Sponka do vlasů, když vytvořil remake známého songu Baby&Benzo od rappera Yzomandiase. Remake vidělo během jediného dne jen na instagramu přes 70 tisíc uživatelů. Další desetitisíce získal na platformě TikTok a Spotify.

Na konci července roku 2022 napadla hlavního kytaristu a songwritera kapely, Michaela Nováčka, udělat cover verzi na český rappový song. S dalšími členy kapely BABYLAND se shodli, že by se mělo jednat o song, který je aktuálně hodně poslouchaný, proto právě Baby&Benzo od PTK a Yzomandiase. „Hlavní výzvou bylo, jak song správně uchopit. Rap funguje na úplně jiné bázi než kapela o čtyřech lidech s dvěma kytarami, basou a bicími. Celou skladbu, včetně frázování bylo nutné překopat,“ říká Nováček. Během jednoho dne nahrála BABYLAND demo na TikTok a Instagram. Když kapela viděla, jaký úspěch remake má, do druhého dne ho studiově nahrála a vypustila do světa.

Přirozenou reakcí na tento úspěch bylo vydání vlastního autorského singlu – Sponka do vlasů. Píseň, která prošla četnými změnami v průběhu uplynulých měsíců, byla konečně hotová. „Je to song, který nám evokuje hraní na amerických plesech středních škol. Je sentimentální, melancholická, líbivá a rádoby hluboká,“ říká Nováček spolu se zpěvačkou a basistkou Lindou Vu. Píseň si zahrává s recesí, mírnou satirou i kýčovitostí ve spojení s českým textem plného typických strastí i radostí mladých lidí. Po úspěšném vydání Sponky do vlasů plánuje kapela brzy vydat i klip, který by měl singlu přidat na dalším významu.

babyland1

BABYLAND je alt-rock popová kapela, fungující od roku 2021. Vyznačuje se svou zvukovou i vizuálně nenapodobitelnou image. „Máme rádi barvy a bipolární hudbu,“ říkají členové kapely, Michael Nováček (kytara, vokály), Linda Vu (zpěv, basa), Adam Vápeník (druhá kytara) a Jáchym Sedláček (bicí).

Více informací:
Baby&Benzo – Demo verze
Baby&Benzo – Full verze
Sponka do vlasů – Spotify
Kapela BABYLAND - Spotify


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bernard – pivo dobré, majitel sympaťák

muz 200Vydání knihy Tvrdohlavý muž doprovázela celorepubliková billboardová kampaň s provokativními citáty „Pivo dobré, majitel magor.“ Do jaké míry byl tento tahák úspěšný, je diskutabilní, ale kniha stojí opravdu za to a potě...

Divadlo

Prachy!: Neuvěřitelný situační tobogan komediálního bláznění

Prachy200Co byste dělali, kdybyste cestou domů v metru vyměnili náhodou svůj kufřík plný úředních dokumentů za jiný, ve kterém by byly téměř dva milióny liber? Přesně to se v komedii Raye Cooneyho přihodí Henrymu Perkinsovi, usedlému úředníčkovi z londýnského...

Film

Intelektuální masakr
ImageFilmová adaptace divadelní hry Yasminy Rezy je uváděna jako drama/komedie, což si vlastně naprosto protiřečí. Je to ale nejvýstižnější určení žánru a zároveň hlavní zápletky filmu.
...