Novinky z nakladatelství Albatros Media

Novinky z nakladatelství Albatros Media

Tisk

albatros 200V nakladatelství Albatros Media vyšlo několik novinek, které byste si neměli nechat ujít.

 

 

To nejlepší z devadesátek

Do silvestrovské půlnoci roku 1992 zbývá jen několik dnů. ČSFR stojí před svým zánikem, v letadlech si ještě zapálíte cigaretu a mobilní telefony a internet už netrpělivě přešlapují na prahu nové doby. Pár let po sametové revoluci se pravidla teprve utvářejí a k tomu, abyste se dostali do nejvyšších pater žurnalistiky, stačí jen trocha stylistické ekvilibristiky a pořádná dávka drzosti. Své o tom ví i mladý sebestředný novinář Daniel, kterého magazín Exotica posílá s jedním z prvních československých zájezdů na ostrov Tenerife, aby zde napsal nenápadně pochvalnou reportáž o místních plážích, hotelech a turistických radovánkách.

Daniel zde ale nachází mnohem víc než materiál ke svému článku a postupná změna pohledu na okolní svět i na sebe sama nakonec vede k překvapivé výhybce v jeho dosavadním životním směřování. K tomu přispívají nejen nová cestovatelská a milostná dobrodružství, ale také zapálené rozhovory s novými přáteli o tom, jak asi bude naše republika vypadat za 30 let, k čemu budou sloužit informační technologie a jakými lidmi se Češi a Slováci za pár desetiletí svobody a demokracie stanou…

Autor se ve svém satirickém románu opírá při vykreslení charakterů postav a duševních pochodů hlavního hrdiny nejen o svou vlastní žurnalistickou minulost, ale především o dlouholetou profesi klinického psychologa a psychoterapeuta.

VŠECHNO SE V DOBRÉ OBRÁTÍ od Adama Suchého

albatros Vsechno-se-v-dobre-obrati

Celoroční nápadník plný aktivit i příběhů pro celou rodinu

Leontýnka a Miky jsou sourozenci, kteří žijí s rodiči na malém městě. Zatímco Leontýnka jde v září poprvé do školky, Miky nastupuje už do druhé třídy. Celá rodina ráda jezdí na víkendy a prázdniny k prarodičům na venkov. Ve školce, ve škole, doma i u prarodičů se děti učí etice, etiketě i praktickým tématům, jako je finanční gramotnost, ekologie nebo péče o domácího mazlíčka. Společně poznávají přírodu, kulturu i tradice naší země. Přidejte se k nim!

TVOŘÍLKOVI od Lucie Cmarové a Venduly Hegerové

albatros Tvorilkovi
Průvodce českou literární historií 19. století od úspěšné influencerky

Ve škole nás naučili, že Babičku napsala Božena Němcová. Zív. Aktivnější učitelé pro zajímavost dodali, že to byla pěkná rajda, tedy Božena, nikoliv Babička. Aha – a to je všechno? Ani nápad! Literární hysterie instagramerky Karolíny Meixnerové alias @cojezoe zbavuje známé postavy české literatury nálepek a popisuje jejich životy tak, jak skutečně proběhly. Plus minus. Literatura je sexy, pojďte si ji zamilovat!

PRŮVODCE LITERÁRNÍ HYSTERIÍ 19. STOLETÍ od Karolíny Zoe Meixnerové

albatros Pruvodce-literarni-hysterii

Více informací: www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

První díl komiksové revue zaujme především kluky

komiks200Na poli české komiksové scény se příliš často nedějí výrazné změny. V současné době se u nás můžete setkat především s formou pro dospělé. Ale tento druh četby byl přece původně určen z velké části pro děti. Jen si vzpomeňte na Rychlé šípy či Čtyřl...

Divadlo

Jára Cimrman na Vás dýchne v několika českých kinech

jara cimrman ceske nebeGénius samotný se nám ukáže skrze Divadlo Járy Cimrmana, které slaví 45 let od svého založení. U této příležitosti dojde 4. října k historicky prvnímu přímému satelitnímu přenosu z České republiky, díky kterému se na p...

Film

Dvě filmové klasiky Davida Finchera na nejmodernějších nosičích

FincherDavid Fincher patří k nejuznávanějším režisérům současnosti a každý jeho počin je vyhlížen s velkým očekáváním. Jeho filmografie sice není tak obsáhlá a zatím sestává z deseti titulů, každý z nich je ale moderní klasikou. Dva z nich vyš...