Tipy na Vánoce pro milovníky cestovatelských titulů z Pointy

Tipy na Vánoce pro milovníky cestovatelských titulů z Pointy

Tisk

pointa 200Online nakladatelská služba Pointa vydává před Vánocemi několik zajímavých titulů o cestování a zážitcích ze zahraničí. Jejich prostřednictvím se čtenáři podívají od Islandu přes starý kontinent až po jihovýchodní Asii. Všechny cestovatelské i spoustu dalších titulů je možné objednat na e-shopu Pointy a ve všech tradičních knihkupectvích nebo na e-shopech.


Pašerák srílanských snů

Dobrodružný román zasazený do nedávné občanské války na Srí Lance. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi a reálnými zážitky českého humanitárního pracovníka.

Vystudovaný novinář, který se rozhodl věnovat humanitární a rozvojové pomoci. Pracoval jako logistik a vedoucí mise společnosti Člověk v tísni a poté jako manažer rozvojových projektů v soukromých firmách. Takřka deset let působil v Asii, Africe a zemích bývalého Sovětského svazu. O svých jedinečných pracovních zážitcích od Afghánistánu po Mosambik publikoval články v celé řadě tištěných periodik. Román Pašerák srílanských snů, kombinující realitu s fikcí, je jeho autorská prvotina.

Třicátník Danny přijíždí na Srí Lanku, aby vedl tamní pobočku české humanitární organizace. Je únor 2008 a ostrov se již čtvrt století topí v krvavé občanské válce mezi vládou a tamilskými separatisty. Aniž by o to stál, ocitá se bez varování uprostřed pavučiny spiknutí a dávných křivd, uprostřed chaosu, kde není jasné, kdo je kdo a na čí straně stojí. Na pozadí války se začne odvíjet i jeho osobní příběh, plný neméně zajímavých situací a překvapení.

Jan Pavelka: Pašerák srílanských snů, v prodeji od 8. listopadu 2021

pointa paserak

Dopisy z Asie

Sbírka cestopisných dopisů z let koně, kozy, opice, kohouta a psa. Autobiografická kniha nastiňuje politické, sociální i environmentální změny během pěti let strávených v jihovýchodní a jižní Asii.

Kniha krátkých dopisů z let 2014 až 2019 strávených v jižní a jihovýchodní Asii. Autorka během nich pracovala pro agenturu UN Women v Kambodži a žila v Hongkongu a Bangladéši, kde dělala terénní výzkum s ilegálními migrantkami. Ve svých dopisech nesentimentální formou popisuje politické změny v regionu, zkušenosti s různými meditačními technikami, ale i konkrétní příběhy lidí, kteří ji inspirovali. Mezi významné okamžiky zachycené v knize patří teroristický útok na Dháku, humanitární krize v Kambodži, tichá meditace v barmském buddhistickém klášteře nebo zkušenost s epidemií HIV.

Veronika Štěpková: Dopisy z Asie, v prodeji od 4. října 2021

pointa dopisy

Na kole po Evropě

Dobrodružné povídání amatérského cestovatele na kole po Evropě, který se vydal objevovat známá, ale i neznámá zákoutí starého kontinentu.

Vyprávění z několika cest cyklisty, který se vydal poznat kouty známých i neznámých míst Evropy. Při svých cyklo putováních, jak sám své cesty nazývá, zažívá spoustu neopakovatelných příjemných chvil, ale i překvapení a úskalí. Příkladem budiž neplánovaná návštěva policejní stanice na srbsko-rumunské hranici. Společně s autorem zavítáte na místa, kde jste možná ještě nebyli. A budete mít možnost poznat kulturu, tradice a zvyky obyvatel různých částí starého kontinentu. Tak neváhejte a začtěte se. Možná vás vyprávění přesvědčí i k realizaci vlastní cesty.

Martin Klíma: Na kole po Evropě, v prodeji od 11. listopadu 2021

pointa na kole

Listlandi

Drobná encyklopedie tvarosloví islandských hor provázená minimalistickými ilustracemi.

Eyjafjallajökull?! Co je to za jazykolam?

Na Islandu najdeme spoustu podobně krkolomných jmen. Když je však rozložíme na jednotlivá slova, v tomto případě eyja (ostrov), fjall (hora) a jökull (ledovec), získáme relativně přesnou informaci o charakteru daného místa. Půvabné minimalistické ilustrace jsou průvodcem k imaginaci názvů, které najdeme v islandských mapách. Kniha je drobnou encyklopedií čtyřiceti dvou pojmů. Všechny značí horu, kopec či jinou vyvýšeninu. Společně rozklíčujeme jejich význam a o krůček se přiblížíme zemi roztodivných tvarů a tajemných míst. To vše v pěti jazycích: angličtině, islandštině, češtině, polštině a španělštině.

Jana Jano a Ivana Goláňová: Listlandi, v prodeji od 24. května 2021

pointa listlandi

Pointa funguje jako online nakladatelská služba, která autorům pomáhá sestavit knižní tým a zafinancovat vydání knihy s pomocí crowdfundingu. Následně je provede celým procesem, zajistí tisk a distribuci, pomůže také s propagací.

Více informací:
pointa.cz
facebook.com/Pointa.cz
instagram.com/pointa.cz
blog.pointa.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Tomáš David: „Vedu dialog s pánví, kastrólem nebo vidličkou“

200divvvMěstské divadlo Zlín si na novou sezonu sehnalo posily – dva Tomáše. Kromě Tomáše Červinky jde o Tomáše Davida, kterého jsme nyní pořádně vyzpovídali. Na prknech ho můžete vidět jako Pejska v pohádce O pejskovi a kočičce.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Dítě třetí říše

Dítě třetí říšeSilný emotivní fiktivní příběh, který sice není čtením k odpolední kávě, ale rozhodně nepostrádá napětí. Lenka Kališova ve své recenzi neprozradí víc, než je nutné, a zároveň vás naladí na další knihu. Nebude chybět ani romantická zápl...

Divadlo

Nový muzikál Mýdlový princ na prknech Divadla Broadway

MP perexUž od začátku ledna probíhají v pražském Divadle Broadway zkoušky na nový muzikál Mýdlový princ, jehož premiéra je ohlášena na 12. března 2015. Zatímco režisérem inscenace, která je avizována rovněž jako hudební komedie, je...

Film

Robotická figurka sjednává pořádek

altRobocop je člověk, který byl po těžkém zranění voperován do úplně nového mechanického těla. Při té příležitosti z něj udělali kulkámvzdorného, disciplinovaného… perfektního policistu, který jezdí ulicemi a zajišťuje zákon a pořádek.