Naplánujte si program Noci divadel 2013 už dnes!

Naplánujte si program Noci divadel 2013 už dnes!

Tisk

200cestUž za necelé tři týdny propukne historicky první Noc divadel v České republice. V sobotu 16. listopadu můžete na vlastní kůži zažít mnoho nejen divadelních zážitků. Vyzkoušejte si jaké je to být hercem, poznejte zákulisí velkých divadel i komorních scén nebo se zúčastněte lampionového průvodu v maskách! Koordinátor akce Institut umění – Divadelní ústav ve spolupráci s portálem CityBee právě zveřejnil kompletní program akce, díky kterému si můžete už dnes naplánovat, jak chcete svou první Noc divadel prožít. Vyberte si z bohaté nabídky více než 80 divadel a souborů z celé České republiky!

 

Koordinátor akce Institut umění – Divadelní ústav ve spolupráci s portálem CityBee právě zveřejnil kompletní program prvního ročníku Noci divadel 2013. Program naleznete snadno ve Vašem počítači i mobilu na adrese www.citybee.cz/noc-divadel. Můžete jednoduše vyhledávat a filtrovat události podle města, v Praze dokonce podle městské části. Vybírat můžete i podle typu akce - program pro děti, pro dospělé, nejrůznější dílny a workshopy, prohlídky zákulisí a mnoho dalšího. Stiskem jediného tlačítka najdete trasu k divadlu a v Praze i nejlepší spojení MHD.

cest

Program Noci divadel můžete mít kdykoli k dispozici ve svém mobilu i bez připojení na Internet. Stačí, když si stáhnete aplikaci CityBee pro iOS nebo Android a divadla, do kterých plánujete vyrazit, si přidáte mezi svá oblíbená. V mnoha divadlech je z kapacitních důvodů nutné si místa předem rezervovat, proto doporučujeme naplánovat si svůj program Noci divadel 2013 v předstihu.

Seznam zapojených souborů a divadel najdete na webových stránkách projektu: www.nocdivadel.cz/program.

Kompletní program najdete na stránkách www.citybee.cz/noc-divadel


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festivalové otázky pro: Jirku Sýkoru (Tleskač)

200rozPřinášíme vám další rozhovor ze série festivalového ‚popovídání‘. Po koncertě partičky Tleskač na Benátské noci jsme se sešli s frontmanem Jirkou Sýkorou!

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Jak se z obdivu zrodilo přátelství

1Dnes již skoro zapomenutá herečka Jiřina Petrovická byla ve své době jednou z nejvýraznějších hereckých osobností a oporou činohry Národního divadla. Svým charakterem a šarmem okouzlila nejednoho kolegu a diváka sedícího v hledišti či u televize.

...

Divadlo

THE SOUND OF MUSIC – LIVE!

TeSoundOfMusic perexKaždá nová adaptace muzikálu by v sobě měla mít to pověstné „něco“, co diváky přesvědčí, že právě ona by se měla stát jejich nejoblíbenější. Pořad „The Sound of Music - Live!“, který odvysílala ...

Film

Příšerky jen pro děti

priserky 200Letošní léto nabízí mnoho zajímavých filmů a tak si do kina můžeme zajít i na Univerzitu pro příšerky. Je to poslední snímek z rodinky Pixarů. Setkáme se tam po dlouhé době nejen s Jimem Sullivanem a Mikem Wa...