Cesta našich hovínek tam a zase zpět

Cesta našich hovínek tam a zase zpět

Tisk


kam odeslo hovinko perexKdyž se ocitneme na místě, kam i císařpán musí pěšky, usadíme se a vykonáme, co je třeba, završíme už automaticky tuto činnost spláchnutím. Produkty našeho snažení zmizí v nenávratnu a nás většinou ani nenapadne přemýšlet, jaký je jejich další osud. Ale zvídavé dítě ve věku kolem 3 – 4 let se může zeptat, kam se to všechno podělo. Vy buď odpovíte, že potrubím do kanalizace, což většinou bude stačit. Anebo se můžete prostřednictvím knížky “Kam odešlo mé hovínko?“ vydat na dobrodružnou cestu a odhalit tajný život našich bobků.


Objevíte skrytý svět potrubí a páchnoucích stok. Přímo pod našima nohama se toho děje víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Tato kniha provede všechny malé čtenáře každou fází kanalizačního systému, od spláchnutí přes čističku odpadních vod a koloběh vody v přírodě až po návrat do vodovodních trubek. A nezapomíná ani na recyklaci.

No fuj!
Titul s hovínkem v názvu může možná někoho citlivějšího pohoršit, ale své čtenáře si jistě najde. Autorka knihy Jo Lindley už od malička milovala kreslení. Když potom na univerzitě studovala architekturu, spojila kouzlo kreslených postaviček s technickými nákresy. Výsledkem její kreativity a dětinského smyslu pro humor je tato kniha o trubkách na bobky.

Ani pšouk nazmar!
Myslím, že knížku si oblíbí zejména předškoláci a žáčci zhruba od první do třetí třídy, kteří díky jednoduchým, ale pestrým obrázkovým schématům se srozumitelným popisem mohou sledovat cestu hovínek potrubím a separačními nádržemi. Ale i starší děti, které si již dokáží procesy v souvislosti s exkrementy celkem dobře představit, si rády počtou například o „velké bakteriální bitvě“ nebo „bobkobusu“. Ostatně, i mnozí dospělí budou překvapeni, co všechno je spojeno s likvidací a dalším využitím splašků. V podstatě se dá říci, že nic nepřijde nazmar. Ani pšouk.

 

kam odeslo hovinko

Kam odešlo mé hovínko?
Jo Lindley
Nakladatel: Pikola (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2021/05
Počet stran: 32


Hodnocení: 95 %

www.knizniklub.cz/knihy/522106-kam-odeslo-me-hovinko


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Krásná zahrada – sen mnohých

kvetiny pro zahradu perexZahrada je fenomén, který provází lidstvo od doby, kdy se začalo kultivovat a kdy vznikly první starověké kultury. Visuté zahrady Semiramidiny patří mezi sedm divů starověkého svět...

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Babycall (Chůvička) aneb když už realitu od představ nerozeznáme

Babycall22 200V těchto lednových dnech jde do českých kin film „Babycall“, který v norsko-německo-švédské koprodukci natočil režisér Pål Sletaune. Získal za něj řadu ocenění a nominací – ceny Amanda Award, Gérardmer Award...