Polární záře – Cesta do Údolí trollů

Polární záře – Cesta do Údolí trollů

Tisk

Polární zářeOkouzlující komiksový příběh z pera norské kreslířky Malin Falchové, který zasáhne nejednoho malého i velkého čtenáře. Dobrodružná pouť až za samou hranici našich světů, při které nás budou doprovázet roztodivné bytosti skandinávských mýtů a bájí. Pojďme se vydat spolu se Sonjou za prozkoumáváním tajemné země skryté za polární září.

Příběh „Polární záře – Cesta do Údolí trollů“ je první části ze šestidílné série. Sledujeme tak počátek vzrušující cesty dospívající dívky Sonji, která se téměř bez zaváhání vrhne spolu s neznámou bytostí do jiného světa, kde na ni číhá nejedno překvapení.

Zpracování knihy po výtvarné stránce je naprosto skvostné a jde vidět, že si dala autorka velmi záležet. Obdivuji, jak dokázala vystihnout právě probíhající emoce jednotlivých postav. Propracovanost, návaznost jednotlivých kapitol, děj, vše šlape, jak má. Oceňuji tvrdé desky obálky a křídový papír, který je ten pravý pro tak nádherné kresby. Jen nás s dcerou mrzí, že na další díly vydané v češtině si budeme muset ještě počkat. Je to škoda, protože je tímto příběh příliš rozkouskovaný. No, více vám o „Cestě Údolí trollů“ napíše sama Stazi.
„Sonja je dívka, co na začátku příběhu málem nestihne svou první konfirmaci. Nemá z toho moc radost, ale oslava je už lepší a přijde na ni i její strejda Henrik, který byl dlouho na cestách a jako dárek jí přinese vikingskou jehlici, kterou na svých cestách našel. Tutéž noc uslyší Sonja v jiné místnosti divné zvuky a tak se jde podívat a uvidí tam elfa Espena, který hledal tu jehlici, co dal Henrik Sonje a co bylo dále, se už dozvíte v komiksu.

Obrázky v knize se mi moc líbily a byly jiné než obrázky v jiných komiksech. Mínus je, že se kniha jmenuje Cesta do údolí trollů a tak jsem si myslela, že ti elfové a skřítkové řeknou Sonje něco více o své zemi. Mohlo tam být i trochu více textu, abych to přečetla pomaleji. Jsem ale moc spokojená.”

Trollové

Autor: Malin Falchová
Nakladatelství: Pikola
Rok vydání: 2024
Počet stran: 168
Hodnocení: 85%

https://www.euromedia.cz/polarni-zare-cesta-do-udoli-trollu/kniha/16136/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Češi 1938 aneb jak Beneš ustoupil Hitlerovi

cesi 1938 200Nedávno vyšel dlouho očekávaný předposlední (v časové posloupnosti však v pořadí teprve druhý) díl komiksového seriálu Češi – Jak Beneš ustoupil Hitlerovi.

 

...

Divadlo

Velký bratr tě sleduje. Švandovo divadlo uvede inscenaci 1984, adaptaci slavného románu George Orwella

1984 200Jednu z nejdůležitějších knih 20. století, román 1984 George Orwella, uvede na divadelních prknech Švandovo divadlo v Praze. Adaptace a režie se ujme Dodo Gombár, který dříve u Švandů působil jako umělecký šéf. Inscenaci tak vytvořil přesně na míru smí...

Film

Seriál HBO: Příběh služebnice jako švédský stůl

PS HBO perexHBO uvedlo nedávno první dvě celé řady seriálu podle románu Margaret Atwood, Příběh služebnice. Dystopický Gileád, totalitní společnost na půdě bývalých Spojených států, je místem, kde se za velmi přísných podmínek ro...