Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži láká na klasiku a známá jména

Podzimní divadelní předplatné v Domě kultury v Kroměříži láká na klasiku a známá jména

Tisk

predplatne perexUž před prázdninami byl v Domě kultury v Kroměříži zahájen předprodej na podzimní cyklus divadelního předplatného. V atraktivní nabídce budou od září do prosince letošního roku uvedeny čtyři inscenace a jedno bonusové divadelní představení. Ze známých herců uvidí kroměřížské publikum například Ivu Janžurovou, Barboru Munzarovou nebo Miroslava Vladyku, ale chybět nebude ani legendární semaforské duo Jitka Molavcová a Jiří Suchý.

 


První představení bude uvedeno už  v úterý 8. září, půjde o „klasickou“ Jiráskovu Lucernu, kterou na jevišti Domu kultury v Kroměříži uvede – v režii Igora Stránského - soubor Slováckého divadla Uherské Hradišti. Herecky stojí představení na Anně Pospíchalové, Pavlu Hromádkovi, Kamilu Pulcovi, Jiřím Hejcmanovi, Barboře Vackové, Martinu Vrtáčkovi, Jaroslavě Tihelkové a dalších. Bez zajímavosti není, že autorem scénické hudby je Jura Pavlica.

predplatne 1


Druhým představením podzimního cyklu divadelního předplatného bude 12. října hudebně-zábavný pořad Semafor – smích a písničky, v němž hlavními protagonisty budou Jiří Suchý a Jitka Molavcová, a to za doprovodu orchestru J. Svobody. Pořad plný semaforské poetiky i humoru slibuje pohlazení po duši i dobrou zábavu. Zazní také řada známých písniček (Klokočí, Jó, to jsem ještě žil, Co jsem měl dnes k obědu, Marnivá sestřenice, Pramínek vlasů) a mnohé další ze starších i novějších her Semaforu.

predplatne 2


Na mělčině – to je název hořké komedie nizozemského dramatika Franka Houtappelse, se kterou do Kroměříže 18. listopadu přijede pražské Divadlo Kalich. V režii Juraje Nvoty se v hlavní roli představí Iva Janžurová, dále hrají Sabina Remundová, Miroslav Vladyka a Barbora Munzarová.

predplatne 3


Čtvrtým titulem bude 28. listopadu nejslavnější polský muzikál Malované na skle z pera Ernesta Brylla a Katarzyny Gärtnerové o nejznámějším slovenském hrdinovi – zbojníku Jánošíkovi. Trochu lidové, trochu rockové, trochu poetické – tak známé dílo charakterizují kritici. Inscenace, která je muzikálem se vším všudy a kterou na jevišti zlínského divadla režírovala Hana Mikolášková, je uváděna v překladu Jaromíra Nohavicy. V roli Jury Jánošíka se představí Tomáš David.

Bonusovým představením (pro abonenty se slevou) bude inscenace Jako Thelma a Louise, se kterou se kroměřížskému publiku 3. prosince představí Divadelní spolek Frída. Protagonisty divadelní adaptace dnes už kultovního filmu režiséra Ridleyho Scotta Thelma a Louise jsou Barbora Munzarová, Martin Trnavský, Marika Procházková a Radim Novák.


Foto archiv autora


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Pomoc druhým mě naplňuje radostí. To co dělám, má opravdu smysl!“ Nemoc je řeč naší duše

hana 200Statenice – O alternativních metodách léčení toho zaznělo již mnoho. Jedni je zavrhují a jiní na ně nedají dopustit, protože jim pomohly vyřešit problém, který je dlouhodobě trápil. V malebné obci nedaleko hlavního města žije Ing. Hana Mesiereurová, ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pérka, drátky, kolečka: Dvě sestry, jedna role, jeden muž

Pérky, drátky, kolečkaSpolečenský román o herečce, která hledá opět cestu ke své sestře, vás zatáhne do divadelního prostředí a dotkne se jak sourozenecké rivality, tak také sesterské lásky. Ústředním motivem knihy pln...


Literatura

Ptačí způsoby nabízí spoustu zajímavostí o opeřencích

Ptaci zpusoby 200Ptačí způsoby je název další knihy od Jennifer Ackerman. Ta se po Genialitě ptáků nyní zaměřila na to, jak ptáci mluví, pracují, hrají si, vychovávají mláďata a přemýšlejí.

 

...

Divadlo

Na Plovárnu jedině v lázních!

plovarna 200V rámci multižánrového festivalu LUHOvaný Vincent čeká jeho návštěvníky také divadlo. A ne ledajaké. Půjde o žonglérsko-akrobatické představení Plovárna souboru Bratři v tricku. Kde jinde strávit nedělní odpoledne rozmarného léta než v Jurkov...

Film

Den zrady aneb Politika je svinstvo

den zrady filmGeorge Clooney si za několik desetiletí, během nichž v Hollywoodu působí, již neotřesitelně získal pravý status hvězdy té nejvyšší svítivosti. Kromě vytouženého Oscara začal před deseti lety naplňovat své režijní amb...