Premiéru hry na motivy pohádky O dvanácti měsíčkách uvede v adventním čase pražské Divadlo MA

Premiéru hry na motivy pohádky O dvanácti měsíčkách uvede v adventním čase pražské Divadlo MA

Tisk

Zimni kouzlo 200Představení inspirované tradiční pohádkou „O dvanácti měsíčkách“ v humorném podání uvede v předvánočním období pražské Divadlo MA. Režisérka a ředitelka divadla Marianna Arzumanová vybrala pro známý příběh o Marušce, která je vyhnána zlou macechou do lesa, kde se setkává s dvanácti měsíčky, ve svém ztvárnění název „Zimní kouzlo“. Inscenace potěší jak děti, tak osloví i dospělé. Její obnovená premiéra se odehraje 24. listopadu na scéně divadla na adrese Žitná 41 na Praze 1. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v síti GoOut.

Na královský trůn usedlo dítě. Všichni se kvůli jeho přáním „staví na hlavu“, aby o ni náhodou nepřišli. Jsou Vánoce, venku mrzne, až praští. S vidinou zlaté odměny vyhání macecha s dcerou nebohou Marušku do lesa. Pro sněženky! Spící příroda je neúprosná a mrznoucí dívenku může zachránit jen kouzlo a zlaté srdce... Takový je jen stručný nástin děje, jehož pokračování prozradí až členové souboru během představení. Mezi nimi se představí Tereza Slánská, Denisa Licková, Pavlína Kročová v alternaci s Eliškou Nezvalovou, Sára El Maghrabi, Štefan Radačovský, Jiří Valeš v alternaci s Pavlo Maykutem a Jaroslav Tůma.

Zimni kouzlo1

„Chtěla jsem trochu být kouzelníkem. Chtěla jsem v tak zlém období, kdy svět vypadá černobíle, darovat lidem trochu naděje a jistotu, že jaro opět přijde a vždy přinese lásku... Stačí věřit a chtít! A také jsem si moc přála, aby představení pro děti bavilo i dospělé. Všichni aktuálně potřebujeme pohádku. Čím starší a moudřejší je člověk, tím víc, se mi zdá, to kouzlo pravé teď potřebuje...,“ vyjadřuje svou myšlenku, s níž hru vytvořila, její režisérka Marianna Arzumanová.

Málokdo ví, že stále oblíbená a nestárnoucí pohádka „O dvanácti měsíčkách“ je vůbec nej-starší původně českou pohádkou, jejíž fragment byl prvně zapsán již ve 14. století Bartolomě-jem z Chlumce, řečeným Klaretem. Spisovatelka Božena Němcová ji převyprávěla až o pět století později.

Zimní kouzlo
Režie: Marianna Arzumanová
Hudba: Evgeny Sharogradskiy
Hrají: Tereza Slánská, Denisa Licková, Pavlína Kročová / Eliška Nezvalová,
Jiří Valeš / Pavlo Maykut, Sára El Maghrabi, Štefan Radačovský,
Jaroslav Tůma, Eva Vrbová
Délka představení: 60 minut

Po uvedení premiéry zve Divadlo MA ke zhlédnutí hry „Zimní kouzlo“ ještě v dalších termínech, a to 8. a 13. prosince. Začátky inscenací: 24. listopadu v 19 hodin, 8. a 13. prosince od 19.30. Cena vstupenky je 500 Kč, děti do 12 let mají vstupné s 50% slevou.

zimni kouzlo plakat

Zdroj foto: Dimitri Goreloff

Více informací:
web: http://divadloma.cz
facebook: https://www.facebook.com/divadloMariannyArzumanove
instagram: https://www.instagram.com/divadlo.marianny.arzumanove/
linked in: https://cz.linkedin.com/company/divadlo-marianny-arzumanov%C3%A9-z-s


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

SKUPINA KRAUSBERRY SLAVÍ: JEDENATŘICET LET S JEDENATŘICETI PECKAMI

kraus200Zaplaťpánbůh za některé vyhazovy! Kdyby nemusel Martin Kraus odejít z kapely Bluesberry, asi by nevznikla kapela Krausber ry. Scéna české populární hudby by byla ochuzena o energií nabitou, originální skupinu, o písničky jako třeba Vlakem na Kolín, S...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Životní příběh Jiřího Plannera, který začínal kdysi v Semaforu, je hlavně o něčem

planner perexKniha Planner Story přibližuje osobnost Jiřího Plannera, který sice už dávno není hvězdou, ale má neskutečný tah. Už jako provozní šéf známého pražského divadla prošel neskutečnou spoustu dobrodružství, zážitků a ...


Literatura

Deník uprchlice by se mohl stát povinnou četbou

denik uprchlice200V nakladatelství Brána vyšla Oksaně z Ukrajiny kniha Deník uprchlice. Jedná se o nelehké čtení, které by si však měl přečíst každý.

 

...

Divadlo

Nové šansonové album vyšlo Jitce Molavcové, ale stejný žánr zpívají bravurně Renata Drössler i Jiří Bartoň

foto perexjitka molavcovaI když Hana Hegerová byla a nadále je a bude královnou českého šansonu, existuje v tuzemsku ještě několik zpěváků, kteří se tomuto hudebnímu žánru věnují – a dělají to velice dobře. Uměj...

Film

Cobain – člen Klubu 27

cobain uvodkaKurt Cobain, rocková legenda, která patří do slavného Klubu 27 (Forever 27 Club), po boku Jimiho Hendrixe nebo Amy Winehouse a dalších. Mluvčí jedné generace – pozice, o kterou Cobain nikdy nestál. V novém dokumentu se otevírají dosud zamkn...