Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Je tanec vaše vášeň? Pak vás zveme na TANCESSE 2012

Tisk

altV květnu 11.-13. května Brno opět ožije tancem a pohybem.  Již počtvrté se sem sjedou soubory z nejrůznějších končin republiky.  Zahraniční hostem festivalu bude soubor z Polska Akro Dance Theatre Torun. Festival pořádá Pohybové studio Cyranovy boty ve spolupráci s Lužánky – střediskem volného času.

 

Festival bude zahájen vernisáží k výstavě tanečních fotografíí v prostorách SVČ Lužánky. I ta bude ve znamení pohybu. „Fotografie na živých stojanech budou k vidění v 18 hodin ve velkém sále Lužánek a pak se přesunou do přilehlého parku, kde se budou černě odění mimové coby stojany pohybovat s obrazy v různých formacích a v živých obrazech vstupovat mezi kolemjdoucí. Tato plovoucí vernisáž potrvá do 20 hodin“, uvedla ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.

alt

Již páteční podvečer v průběhu vernisáže bude uvedeno několik tanečních a pohybových choreografií. Ve 20 hodin v lužáneckém sále Ornis uvede svoje úvodní představení pořádající soubor Cyranovy boty. Jste zváni do „Kavárny“.  Cyranovy boty naservírují nejrůznější druhy kávy po svém – v pohybu a v rytmu. Ostatní choreografie zatančí další soubory v sobotu odpoledne i večer a v neděli odpoledne v Divadle BARKA (program na www.tancesse.cz).

Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční a pohybové dílny. Několik z nich bude v SVČ Lužánky (Africký tanec, Kontaktní improvizace), dále v Tanečním studiu NO FEET (Body percussion, Flamenco, Umění v pohybu), Dílna Integrovaný tanec bude v Divadle BARKA a Výrazový tanec v sokolovně v Králově Poli.

alt

Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se line celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí mnoho námětů pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu DIVADLO a TANEC v podání mladých tvůrčích lidí.

Za 600 Kč se mohou diváci registrovat jako „aktivní účastník“ a mít vstup na všechny akce festivalu včetně dílen v oba dny. Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .  Výstava fotografií bude k vidění do konce června v Divadle BARKA.

Zdroj foto: tancesse.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Simona Šašková: Předmluva ke knize byla dokonalou zakázkou

Saskova perexSimona Šašková napsala předmluvu ke knize Melindy Folse: Konečně mám koně. Vzdala se úspěšné manažerské kariéry a šla za svým snem. Dnes je koučkou, lektorkou, kdy nejdůležitějším partnerem jsou koně. Klienty velmi vyhledávané koučování s kon...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

laska prochazi zaludkem 200Divadlo Malá scéna Zlín se v současnosti zaměřuje na vlastní autorskou tvorbu, a pokud by všechna představení byla taková, jako Láska prochází žaludkem, je velká škoda, že toho nehrají více. Druhá repríza této komed...


Literatura

Pláž v Chorvatsku, to je nejen letní čtení

plaz v chorvatsku 200V dubnu loňského roku obohatila sbírku série Romantické útěky spisovatelky Julie Caplinové přírůstek v podobě knihy Pláž v Chorvatsku. Český národ slunné Chorvatsko přímo zbožňuje, tak proč si nezamilovat i tuto letní roman...

Divadlo

Kulturní tip: Triptych Together Alone poprvé 18. července v PONCI

Together Alone Lost4 foto Vojtech Brtnicky nahled (2)Pražské divadlo PONEC 18. července od 20 hodin uvede v předpremiéře triptych Together Alone ukrajinské umělkyně Yany Reuto...

Film

Záhy začne další ročník Febiofestu

Febiofest JJ perex
Stejně jako v uplynulých letech se i letos pořádá v Praze FEBIOFEST. Tato filmová přehlídka, obohacená i soutěžními sekcemi, se měla původně uskutečnit na jaře, avšak kvůli epidemii covidu byla odložena.  Začíná v pátek ...