Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Tisk

Pacific1Vezměte Godzillu, Jurský park a Transformers. Zamíchejte v čínském kotlíku a prodáváte Pacifik Rim 2.

 

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hlavním hrdinou je Jake Pentecost (John Boyega) syn mrtvého Stackera Pentecosty. Jake se živí krádežemi a nelegálními obchody. Poté co potká patnáctiletou Amaru, se ale z donucení začlení do programu výcviku nových Jaegerů.

Druhý díl filmu Pacific Rim má na svědomí zcela nový tým včetně režie ( S.S. Deknight), scénáře (Emily Carimichael, Kira Snyder) i kamery (Daniel Mindel) a rozdíl je znát. Tvůrcům se podařilo na retro jedničku navázat akčnější dvojkou, která je nabitá efekty. Opět je zde jednoduchý příběh, který nedává moc logiku, doplněný nyní o pár podobných scén jako v prvním díle. Přidali mnohem více zápletek, které jsou nesmyslné a je jich možná až příliš, obsadili mladé hezké herce a celé vylepšili o akčnější a dynamičtější hudbu, kterou má na svědomí Lorne Balfe.

Pacific2

Z původní herecké sestavy zůstala jen hrstka postav a o Raleigh Becketu se zde zmíní jen jednou větou, což je trochu škoda, když v prvním díle hrál hlavní roli. Z počátku se zdá, že ústředními postavami budou mladí/dětští piloti ve výcviku, ale ti naštěstí (bohužel?) v příběhu sehrají jen "křoví".

Souboje zde tentokrát nejsou s minimem světla, ale jsou naopak jasné a přehledné a můžete si je lépe užít. Kromě toho, že je ve dvojce příliš mnoho herců, strojů, zápletek.. Pokud se Vám v prvním díle líbili Kaiju jako ještěři, tak ve druhém si jich moc neužijete. Alespoň ne v původní podobě. Tak jak je známe, se v celém filmu objeví dohromady cca 30 minut. Přesto v nadupané závěrečné bitvě o záchranu světa nechybí.

Pacific4

Nádech Armagedonu tentokrát schází stejně jako snaha o navození pocitu, že jde o vše. Nicméně, závěr filmu se nese v duchu "Pojďme zemřít za lidstvo", takže je vše, jak má u blockbusteru být. Pokud nehledáte u filmu promyšlený příběh, nevadí vám nudný začátek, přehršel všeho a chcete vidět pořádnou robotickou bitvu, která je rozhodně akčnější proti prvnímu dílu, za návštěvu kina to stojí.


 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Doležalová s úsměvem: „Někdy dělám Sašu, někdy ne...“

marie dolezalova 200Mladou herečku Marii Doležalovou hodně proslavila role Saši v sitcomu televize Nova Comeback. Jak na něj vzpomíná? Kromě televizních rolí a moderování hraje také v divadle a skupině Olat...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Letní filmová škola startuje už po devětatřicáté

filmova skola 2V pátek 26. července se do Uherského Hradiště začnou sjíždět filmoví fandové, aby nasáli atmosféru pohyblivých obrázků dávných i těch nejsoučasnějších. Po devět dní, až do soboty 3. srpna, se tu budou moci oddávat kulturnímu obžerství...


Literatura

Na internetové seznamce se neukrývají jen dokonalí muži, nýbrž také vrazi

Na spatném miste perexPaige ztratila práci a rozešel se s ní přítel. Její matka Joan se po smrti manžela začne cítit osamělá. Chloe, vdaná máma dvou dětí, uvízla v nešťastném manželství, které ničí manželovy nevěry. Heather, Paigeina sestře...

Divadlo

Cupito, dupito... aneb po čertech dobrá podívaná
ImageV neděli 15. ledna zavítalo do zlínské Zelenáčovy šopy divadlo Povidlo s loutkovou pohádkou Kašpárek v pekle. Hadroví herci provedli diváky lesem, hradními komnatami i peklem. Hlavní hrdina kašpárek, hlava pomazan...

Film

Pravidla moštárny - srdcervoucí klasika

mostarna perexPravidla moštárny – už jste určitě slyšeli aspoň tento název, že? Nebo jste dokonce četli knižní předlohu filmu, o kterém je právě řeč. V každém případě – podívejte se, nebo se podívejte znovu, protože jde o j...