Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá na Hithitu

Febiofest se uskuteční na konci září. Podporu hledá na Hithitu

Tisk

febiofest 200Koronovirová situace poznamenala osobní i pracovní životy nás všech. Tým Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest musel letošní ročník, který se měl uskutečnit v březnu, odložit na termín 18. až 25. září. Tisíce vytištěných programů a dalších tiskových materiálů, spousta billboardů, rádiových spotů a mnoho dalších aktivit, za nimiž stojí nemalé finanční náklady, zmizelo ve vzduchoprázdnu, bez šance na vrácení. O měsících zbytečné lidské práce nemluvě. Tým Febiofestu se však rozhodl letošní ročník nevzdat a bojovat. Zároveň ale pochopil, že přišel čas požádat veřejnost o pomoc prostřednictvím kampaně na Hithitu.

MFF Praha – Febiofest je exkluzivní přehlídka nejkvalitnější světové kinematografie již od roku 1993. Festival vyhledává a podporuje talentované začínající tvůrce. Díky bohatému programu, kvalitním projekcím a známým hostům, přitahuje festival každý rok stále početnější publikum všech věkových kategorií a vzbuzuje zájem domácí kritiky a tisku. Každý rok tak Praha díky Febiofestu ožívá filmem a všichni fanoušci kultury, umění a kvalitní zábavy si přijdou na své.

Letošní 27. ročník, který se uskuteční ve dnech 18. až 25. září 2020, přinese to nejzajímavější ze současné zahraniční i české kinematografie. Představí více než 150 filmů v šestnácti sekcích a po pražské části vyrazí opět do kin po celé České republice. Návštěvníci se letos mohou těšit na několik novinek. Novým uměleckým ředitelem je Nikolaj Nikitin, kterého v týmu doplnila odbornice Marta Švecová.

Filmový program festivalu bude letos rozdělen do čtrnácti sekcí. Hlavní soutěž, která představí nejzajímavější autorské filmy mladých tvůrců z celého světa, doplní nová soutěžní sekce s názvem Soutěž komedií. Ta se bude soustředit na artově zaměřené komediální snímky, které jsou většinou festivaly opomíjeny. Hlavní cenu Kristián si letos převezme Iva Janžurová, která bude mít v rámci Febiofestu také speciální profil věnovaný výběru jejích filmů.

febiofest2

Aktuálně tým Fabiofestu hledá pomoc filmových fanoušků v kampani na Hithitu, kde nabízí spoustu krásných odměn. K zakoupení je tu například účast na slavnostním zahájením Febiofestu, zápisník s osobním vzkazem herců Dejvického divadla, pohledy s osobním vzkazem od celého týmu, jedinečný vizuál pokřtěný Ivou Janžurovou s podpisy dalších osobností a týmu Febiofestu nebo třeba posezení u kávy s ředitelem nebo uměleckou ředitelkou MFFP-Febiofestu. „Bohužel náklady, které jsme vynaložili do propagace na jaře nám už nikdo nevrátí. Ale i tak jsme se rozhodli milovníky filmů neochudit o letošní ročník, který uspořádáme v náhradním termínu v září. Nicméně mnoho stávajících partnerů, stejně tak těch potenciálních, je po pandemii koronaviru v šetřícím módu. Proto nyní o pomoc prosíme i naše fanoušky skrz Hithit. Všem, co přispějí moc děkujeme, jsme rádi za každou korunu,“ říká Kamil Spáčil, ředitel festivalu Febiofest.

febiofest3

Více informací: https://www.febiofest.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spisovatelka Jana Poncarová o svém novém románu Cyklistka a soutěži Nejlepší den mého života

Jana PoncarovaLiterární soutěž s názvem Nejlepší den mého života je u konce a známe již jejího vítěze! Patronkou této naší soutěže, do níž se přihlásilo přes 40 účastníků se stala spisovatelka Jana Poncarová, která má na kontě již několik úspěšných románů a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest již za necelý měsíc

3Kinofest perexCentrum Prahy láká na světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty středoevropské kinematografie. Slavnostní odhalení nově objeveného obrazu Tamary Lempické se také odehraje ve světové premiéře. Secesní pasáž ve Vo...


Literatura

Zvláštně namíchaný koktejl Helen Fielding

bujna fantazie perexBujná (možná až přebujelá) fantazie – základní ingredience románu Helen Fielding. Olivia Joulesová, hlavní hrdinka a novinářka z Británie pohybující se na hraně své kariéry, ráda cestuje. Při je...

Divadlo

Být za Husáka rebelujícím teenagerem nebylo vůbec lehké

200divRevolta jde obvykle ruku v ruce s mládím. Kdy jindy se má taky člověk plný ideálů a snů bouřit proti autoritám ve škole a doma, u kterých nenachází žádné pochopení. Studentka gymnázia Helena Součková, jejíž jedinou starostí kdysi dávno bylo, jestli jí ro...

Film

Herci Oskar Hes a Jan Nedbal představují film BRATŘI

Bratri1Film BRATŘI, který natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina, vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. Hlavní role bratrů Mašínů v něm ztvárnili Oskar Hes a Jan Nedbal, kteří posk...