V Dominikánské republice řádí černý démon a Petr Jákl se jede na něj podívat…

V Dominikánské republice řádí černý démon a Petr Jákl se jede na něj podívat…

Tisk

Petr Jakl200Sotva jsme vstoupili do nového roku producent a režisér Petr Jákl už je zase v jednom kole a míří do Dominikánské republiky, kde až do konce ledna řádí zlověstný černý démon. Podobu prehistorickému tvorovi vtiskl podobu americký filmový režisér a scenárista Adrian Grünberg. Jedním z posledních snímků, který režíroval, byl Rambo: Poslední krev (Rambo: Last Blood), který uzavírá slavnou akční sérii, ve které se naposledy vrací Sylvester Stallone jako vietnamský veterán John Rambo, aby se důstojně rozloučil s filmovými fanoušky.

Adrian Grünberg se podílel režijně (1. asistent režie) na filmech: Wall Street: Peníze nikdy nespí, Na hraně temnoty a Apocalypto. Uznání a slávu mu vynesl až snímek Moje letní prázdniny (Get the Gringo) s Melem Gibsonem v hlavní roli. Své zkušenosti, které získal po boku uznávaných tvůrců, umí zúročit, vždy totiž vybírá talentované a oddané herce s otevřeným srdcem a duší. „To je to, co všichni režiséři v obsazení hledají. A každý z těchto herců přináší stavební kameny kulturní mozaiky, která tvoří Černého démona,“ říká režisér ve spojení s Černým démonem.

Thriller Černý démon (The Black Demon) vznikl na motivy mexické legendy. Je plný napětí a zlověstných sil, které se přímo vynoří z hlubin moře v podobě obrovského megalodona, největšího pravěkého žraloka, který žil před mnoha miliony let. Černý démon má co do činění s naftařem Paulem Sturgesem, který se vydá se svou rodinou na dovolenou do Bahia Azul (pobřeží v jižním Španělsku) a nečekaně je se svými blízkými uvězněn na plošině. Čeká ho odplata za hříchy z minulosti, zda obstojí nebo ne vám zatím neprozradíme.

petr jakl 1

To, že natáčení probíhá na velmi speciálních místech nám Petr Jákl potvrdil, a dokonce nám i jedno z nich blíže popsal. „Natáčíme také v obřím vodním tanku, kde se dělají především podvodní scény. Vždy jsem miloval veškeré filmy o žralocích, protože jsem se u nich opravdu bál. I my se snažíme využít momenty strachu a dostat diváka do situací, kde se bude bát. Čeká nás ještě hodně práce, a především plno filmových efektů, abychom Černého démona pořádně oživili,“ říká přední český producent.

V hlavních rolích uvidíme herce, které režisér a producentský tým vybírali velmi pečlivě. Josh Lucas je úspěšný herec, který se zapsal do podvědomí diváků již jako dítě. Mezinárodní úspěch mu před léty vynesl snímek Red Dog – psí legenda, kde si zahrál životního ztroskotance Johna Granta. Na svém kontě má však pěknou řádku seriálových rolí a tři desítky těch filmových, mezi kterými vyčnívá Poseidon, který byl plný nebezpečných scén nejen na suchu, ale i pod vodou.

petr jakl 2

Fernanda Urrejola je známou chilskou herečkou představitelkou odvážných sebevědomých žen, které jdou tvrdě za svojí kariérou. V roce 2018 se objevila na Netflixu ve snímku Narcos: Mexico jako María Elvira, manželka Miguela, postavy Diega Luny, která významně posunula její skvělou hereckou dráhu. V současné době je velmi vytížená a trvale pracovně rotuje mezi Los Angeles, Mexikem a Chile. Julio Cesar Cedillo sice pochází z Mexika, ale vyrůstal v Texasu. Řada z nás si ho možná vybaví v několika epizodních rolích, ale ten, kdo viděl drama Tři pohřby z roku 2005, si bez zaváhání vzpomene na Estradu, který je ústřední postavou příběhu z pomezí drsného Texasu a Mexika.

Rozhodně se máme na co těšit. Neméně poutavý bude také historickým velkofilm Jan Žižka (Medieval), za kterým stojí Petr Jákl nejen jako producent, ale také jako režisér a podílel se i na scénáři. Příběh je inspirovaný příběhem Jana Žižky. Nejde ale o rekonstrukci husitských válek, nýbrž o zrod bojovníka v krátkém úseku jeho mládí, kdy se v něm onen nikdy neporažený vojevůdce zrodil. I přesto se diváci nemusí obávat, že nebude v příběhu dostatek bojů, protože jde o období, kdy byl Žižka nájemným žoldákem a psancem. Drama, silné emoce a méně známé období neporazitelného vojevůdce v časech předhusitských letos na podzim, přijde do kin.

Dokážete si představit megalodona? Jen pro představu přikládáme foto nalezeného zkamenělého zubu, dále model jeho mohutných čelistí, který je k vidění v Americkém přírodovědném muzeu a model, který vytvořil v minulém století americký zoolog Bashford Dean, ten je však předimenzovaný, vědec se totiž domníval, že prehistorický tvor dosahoval délky až 30 metrů.

petr jakl 3

Zdroj foto: archiv


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Peter Nagy: „Mám sám so sebou taliansky vzťah: nenávidím sa a milujem sa zároveň.“

peter nagyJeden z nejpopulárnějších zpěváků Slovenska, Peter Nagy, si s námi popovídal o škole, fotografování i písničkách.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Za láskou šli by světa kraj

cirque 200Cirkus ve snové vizi. Tak by se dal nazvat projekt dvou režisérských es Jamese Camerona a Andrewa Adamsona, kteří spojili své síly s jedním z nejlepších světových cirkusů Cirque du Soleil. Film Cirque du Sol...


Literatura

Miloš Kratochvíl pasoval prvňáčky na čtenáře

altDne 6. června zaplnili refektář Emauzského kláštera především prvňáčci. Přišli se svými pedagogy, ale i rodiči, prarodiči, sourozenci na velkou slavnost. Podle toho byli i našňoření – někteří mládenci měli motýlky, slečny byly v slavnostních (někdy až princezno...

Divadlo

Vánoční čas s Louskáčkem a Hej Mistře i komedií Bolka Polívky online na Dramoxu

Louskáček a Myšák PlyšákP

Na Vánoce dává Dramox Louskáčka z Národního divadla i vánoční představení Osel na něj funěl z Městských divadel pražských. Krásně zasněžené představení Rybovy České mše vánoční i Hurvínkovo přání pro děti. A vůbec nevadí, pok...

Film

Gladiátor je taky sportovec

200filmFilm Gladiátor (2000) byl ve své době jedním z nejlepších filmů vůbec. Více než dvouhodinové drama, které kombinuje zručné švihání mečem a citové vydírání, je výsledkem nejenom značné filmové evoluce, ale taky té společenské. Russell Crowe v něm totiž...