Brzobohatý, Ruml a Tobrman jako tuláci ve swingové pohádce Adély Zejfartové a jejího orchestru Sunny Swing

Brzobohatý, Ruml a Tobrman jako tuláci ve swingové pohádce Adély Zejfartové a jejího orchestru Sunny Swing

Tisk

swingova pohadka 200Během letošního adventu spatří světlo světa nová česká pohádka. Nebude to však klasická tele-vizní pohádka, ale swingová pohádka. V hlavních rolích krátkého hudebního filmu k písni Jen se s písničkou smát uvidíte zpěvačku a herečku Adélu Zejfartovou, Ondřeje Gregora Brzobohatého, Ondřeje Rumla a Václava Tobrmana za doprovodu swingového orchestru.

 

Video v režii Markéty Karvaiové, Jana McGregora a Adély Zejfartové je příběhem o naději, lásce, pomoci druhým a o tom, že s písničkou a úsměvem je i v těžkých chvílích život hned hezčí. Téměř 80-ti členný tým natáčel na pražském Novém světě a v krásné secesní aule Gymnázia Karla Sladkovského.

Adéla Zejfartová o svém nejnovějším počinu řekla: „Letošní rok mnoha lidem úsměv na tváři nepřinesl. Zejména nám, muzikantům, se díky pandemii a všem omezením život změnil ze dne na den a bylo nám spíše do pláče. Když se zakázalo i zpívat, poselství písně i videa Jen se s písničkou smát se pro nás stalo ještě silnějším. Chceme skrze tuto naši minipohádku dát lidem v letošní trochu podivné předvánoční době naději a při-pomenout jim, že radost ze zpěvu, tance či čehokoliv jiného, co milujeme, si nesmíme nechat vzít.”

Čtveřice hlavních postav pohádky českou verzi k původní písni With a Smile and a Song, kterou můžete znát z Disneyho Sněhurky (1937), společně nahrála pro čerstvě vydané album Adély Zejfartové a jejího Sunny Swing Orchestra s názvem Pro Bedly a Potápky. Deska věnovaná všem milovníkům swingu a vyznavačům swingových tanců obsahuje 13 českých a americkým písní, jejichž původní verze vznikly v období třicátých až padesátých let dvacátého století.

Přesné datum zveřejnění swingové pohádky Jen se s písničkou smát bude uvedeno v nejbližších dnech na sociálních sítích Adély Zejfartové a orchestru Sunny Swing a na www.sunnyswing.com, kde naleznete i informace k nejbližšímu vystoupení kapely. Tím je charitativní akce 1. On-line swingová tančírna, která se uskuteční v pátek 27.11. a jejíž výtěžek podpoří nadaci Taťány Gregor Brzobohaté Krása pomoci.

 swingova pohadka1

Adéla Zejfartová a Sunny Swing:

Adéla působila v letech 2011 - 2015 v Originálním Pražském Synkopickém Orchestru, kde potkala skvělé muzikanty. Spolu s nimi natočila pod názvem Adéla Zejfartová a Sunny Swing Quintet v roce 2012 album Slunečnice. Následně vystupovali v různých sestavách, nejčastěji jako Sunny Swing Quartet. V roce 2017 se Adéla začala věnovat swingovému tanci, což dalo směr dalšímu vývoji kapely. Ta v dnešní době vystupuje nejčastěji jako 8-mi členný orchestr Sunny Swing a šíří do světa radost zejména pro-střednictvím swingového tanečního repertoáru. Letos tento orchestr v aktuálním slože-ní vydal album Pro Bedly a Potápky, věnované právě všem milovníkům swingového tance.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Každý festivalový den trošku jako dobrodružná jízda na horské dráze“

luhovany vincent 200Prozradila nám paní Magdaléna Petráková, ředitelka a dramaturgyně divadelní sekce festivalu LUHOvaný Vincent. V tomto rozhovoru nám sdělila, na co se mohou návštěvníci těšit a v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlín Film Festival poprvé ONLINE! Jaký bude?

zlinfest 200I když nic nemůže nahradit společné sdílení filmových zážitků v plných kinosálech, rozhodli jsme se letos čekání na klasickou podobu festivalu zkrátit online verzí Zlín Film Festival – část 1, který bude nejen ochutnávkou filmového a doprovodné...


Literatura

Oddychovka nejen pro milovníky romantických komedií

rada-te-poznavam 200V Nakladatelství HOST vyšla kniha Ráda tě poznávám, která se pyšnila označením chytrá romantická komedie netflixové generace. Není právě teď nejvhodnější doba na takovou oddychovku?

 

...

Divadlo

Divadelní Rock for People

Letošní, 18. ročník Rock for People byl beze sporu výjimečný po všech stránkách a jen tak někdo na něj nezapomene. Jedním z těch unikátů byla i rozsáhlá divadelní scéna s bohatým programem. Na některých festivalech se čas od času najde prostor ...

Film

Kozímu příběhu nepomohl ani sýr

kozi pribeh se syremPřed čtyřmi roky natočil Jan Tománek Kozí příběh - pověsti ze staré Prahy a kolem nerozlučných protagonistů, Kuby a jeho mluvící kozy (ale nikoli tak užvaněné jako osel ve Shrekovi), rozvinul napínavé ...