Poslední hostina začíná, děsivý Den díkůvzdání se blíží

Poslední hostina začíná, děsivý Den díkůvzdání se blíží

Tisk

den dikuvzdani200Dlouho očekávaný horor Eliho Rotha Den díkůvzdání s Patrikem Dempseym v hlavní roli vstoupí do kin ještě tento rok. Žádné klišé o Dni díkůvzdání a vrahovi ale od Rotha, který proslul svými předchozími horory, nečekejte. Poté, co se Černý pátek změní v chaos, objeví se tajemný vrah terorizující celé město. V českých kinech se bude promítat od 23. listopadu.

 

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky ... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře?

den dikuvzdani1

Režisér zvráceného hororu Hostel Eli Roth přinese po letech do kin svůj další film, ve kterém se vrátí ke svým filmařským kořenům. Herecké obsazení jako Addison Rae, Patrik Dempsey, Milo Manheim, Nell Verlaque, Jalen Thomas Brooks, Rick Hoffman, Gina Gershon, Chris Sandiford, Tim Dillon a Tomaso Sanelli, slibuje více než děsivý zážitek.

Eli Roth není v hororu žádným nováčkem. Jeho předchozí filmy často otřásaly zavedenými normami. S filmem Den díkůvzdání se Roth vrátil ke svým děsivým kořenům a nabídl nové pojetí tradice, o níž si všichni mysleli, že ji znají. Za kameru se postavil Čech Milan Chadima, který kromě dalších snímal hororovou sérii Hostel, kterou Roth částečně natáčel v Praze.

den dikuvzdani2

V českých kinech můžete nový horor Den díkůvzdání zhlédnout od 23. listopadu.

Premiéra 23.11.2023
Originální název THANKSGIVING
Žánr horor
Režie Eli Roth
Scénář Jeff Rendell
Eli Roth
Hrají Patrick Dempsey
Addison Rae
Milo Manheim
Jalen Thomas Brooks
Nell Verlaque
Rick Hoffman
Gina Gershon
Rok výroby 2023
Země původu USA
Délka 107 min
Jazyková verze české titulky
Filmové kopie 2D DCP
Přístupnost Nevhodné do 18 let

Více informací: www.forumfilm.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zdenka Chocholoušová: Pigy je pro nejmenší děti opravdovým parťákem

chocho200Zdenko, vítám vás u našeho rozhovoru. Jste duchovní matkou prasátka Pigyho. Co bylo impulsem k jeho vzniku?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Odvážná rebelka, která jako jediná může zachránit království

Princezna rebelka perexMalá Mia je sirotek žijící ve středověkém městě, v němž zná každý kout. Je samostatná a velmi vynalézavá, a tak se jí a jejím třem lasičkám daří přežít na ulici, a to zejména díky krádežím jídla. Jednoho dne Mia prchá před...


Literatura

Nemám žádné jméno – ukradená autobiografie dívky vězněné v Terezíně

nemam zadne jmeno hilarovaNakladatelství Fragment poprvé českým čtenářům přináší knihu Nemám žádné jméno ověnčenou mezinárodními cenami a známou v západní Evropě, jejíž autorka česká spisovatelka a básn...

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Konfident nás zklamat nemůže

altZlo plodí zlo, a o tom film je.

 

...