Buchenwald - Peklo na kopečku

Buchenwald - Peklo na kopečku

Tisk

buchenwald 200Kniha, jejímž autorem je Whitlock Flint, přibližuuje každodenní život vězňů mezi mučením, hladověním a pseudolékařskými pokusy v koncentračním táboře Buchenwald. Autor popisuje osudy vězňů v koncentračním táboře Buchenwald, kterému vládli lidé bez svědomí a zábran.

 

Na území obývaným civilizovaným německým národem existovalo místo, kde stráže SS bez omezení mučily, vraždily a nechávaly hladovět desetitisíce bezbranných vězňů. Nacističtí lékaři zde mohli volně provádět své děsivé experimenty.

Buchenwald  byl nacistický koncentrační tábor v Durynsku, ležící asi 8 kilometrů od Výmaru. Založen byl 15.7.1937. K základnímu táboru patřilo ještě 136 pobočných pracovních komand a internačních táborů. Do roku 1945 prošlo táborem kolem 240 tisíc vězňů (z toho 8000 Čechů), přičemž více než 56 000 jich zde zahynulo. V táboře byla vězněna řada antifašistických politických činitelů z různých zemí.
Z obsahu knihy: Peklo ve výstavbě; Buchenwaldské bestie; Ďáblovi doktoři; Život v ruinách; Osvobození Buchenwaldu; Pád Výmaru; Patton v Buchenwaldu.
Po osvobození tábora americkými vojáky v dubnu 1945 se na veřejnost dostaly šokující informace o poměrech v koncentračním táboře; to vyvolalo zděšení z fašistických zločinů.   
Whitlock Flint je americký spisovatel. Je autorem řady publikací z oboru válečných dějin, zvláště z 2. světové války a války ve Vietnamu.

Whitlock Flint, Buchenwald - Peklo na kopečku, vázaná, 446 stran, bohatě ilustrováno. Knihu vydalo nakladatelství Grada Publishing, www.grada.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bláznivá noc Michala Davida


David perexV Trenčíne to opäť žilo. Na zimnom štádióne Pavla Demitru sa konal tohtoročný druhý koncert na Slovensku Michala Davida. Po tom, čo 22. októbra vystúpil na pódium, dav začal šalieť, vlniť sa v tanečných rytmoch, spievať spolu s Michalom.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nevěřící, odejděte! (nebo vás zabijeme)

neverici perexNakladatelství Pavel Mervart vydalo cennou knihu o pronásledování křesťanů v zemích, které vyznávají islám (tedy zdaleka nejen v arabských). Nazývá se NEVĚŘÍCÍ, ODEJDĚTE! a sepsal ji MICHAL ŘOUTIL. Podtitul je plně vypovídající – Současné ...

Z archivu...


Literatura

Bosá dívka plná lidských osudů

bos divkaBosá dívka je název švédského rodinného thrilleru Kateřiny Janouchové, spisovatelky a novinářky českého původu, která žije ve Švédsku. Ústřední postavou knihy je porodní asistentka Cecilie Lundová, která oslavila čtyřicáté narozeniny a bilancuje…

Divadlo

Národní divadlo slavnostně zahájilo svou již 132. sezonu módní přehlídkou pro veřejnost

nd 200Při příležitosti otevření již „více než stoleté“ sezóny Národního divadla, byla pro veřejnost připravena akce módní přehlídky protagonistů čtyř odvětví Národního divadla - baletu, činohry, opery a Laterna Magiky. Moderace mó...

Film

Hranice Agnieszky Holland a krátký film z FAMU budou soutěžit na letošních Benátkách

Sea Salt (c) other storiesDo hlavní soutěže mezinárodního filmového festivalu v Benátkách byl vybrán nový film Agnieszky Holland Hranice. V další soutěžní sekci Orizzonti se představí krátký hraný snímek Mo...