Lednový 25. ročník tříkrálového koštování se uskuteční online formou a také v náhradním termínu

Lednový 25. ročník tříkrálového koštování se uskuteční online formou a také v náhradním termínu

Tisk

kost slivovice 200Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně oznamuje svým příznivcům i široké veřejnosti, že ruší tradiční lednové Tříkrálové koštování, které bylo plánováno na 6. ledna 2021.

 

 

Zájemci o oblíbenou akci ale nepřijdou. V uvedeném termínu se uskuteční online formou na sociálních sítích muzea. To zároveň počítá s vyhlášením náhradního termínu akce na jaře nebo v létě,“ uvedl Mgr. Pavel Hrubec, ředitel Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Z důvodu aktuální epidemiologické situace, která pravděpodobně potrvá i v prvních měsících roku 2021, přistoupilo muzeum z preventivních důvodů ke zrušení této oblíbené události. Kromě toho, že jde o jubilejní 25. ročník, akce měla být zároveň připomínkou nedožitého životního jubilea etnografa a folkloristy Karla Pavlištíka, jedné z nejvýraznějších postav kulturního života jihovýchodní Moravy. Ten byl zároveň jedním ze zakladatelů novodobé tradice Tříkrálového koštování. V roce 2021 by oslavil kulaté životní jubileum - 90. narozeniny. Koštování mělo být zahajovací akcí k uctění tohoto výročí. Muzeum plánuje v průběhu roku několik dalších příležitostí, které osobnost Dr. Pavlištíka připomenou.

kost slivovice 1

Online vysílání proběhne v uvedeném termínu, tedy 6. ledna. Všichni zájemci se mohou informovat na webu www.muzeum-zlin.cz či sociálních sítích muzea, kde bude akce s veškerými podrobnostmi a v dostatečném předstihu propagována. Reálné setkání účastníků s ochutnávkami destilátů vlastních i od tradičního vizovického výrobce, firmy Jelínek, se posléze uskuteční v náhradním jarním či letním termínu, který bude oznámen, jakmile to bude možné.

Muzeum děkuje všem svým příznivcům za pochopení a těší se na setkání v pozdějším termínu.

kost slivovice


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MUDr. David Frej: Nejen o fekální transplantaci, ale především o Zdravém střevě

frej ft perexJak střeva a zažívací trakt ovlivňuje naše emoce, psychiku, zdraví, imunitu? Právem autoři Jiří Kuchař a MUDr. David Frej říkají, že jde o druhý mozek našeho organismu. MUDr. Davida Freje se zeptáme na pár otázek, které v knize vyčnívají, kte...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Unie českých spisovatelů ocenila Obermaierovou i Davida

unie200Ocenění Unie českých spisovatelů o víkendu získali dirigent Petr Vronský, režisér a scénárista zábavných pořadů Gustav Oplustil, herečka Jaroslava Obermaierová (všichni za umělecký přínos ve svém oboru), historik Vlastimil Vondruška (za několikadílnou ...

Z archivu...


Literatura

Konec receptů na papírkách, pořiďte si zápisník receptů

muj-zapisnik-receptu 200V Apetit edici vyšla kniha Můj zápisník receptů doplněné 106 tipů a triků z Apetitu.

 

...

Divadlo

Stále stejný příběh – inuitská legenda ožije v „recyklované“ inscenaci

Stále stejný příběh A-Vosickova small2Orchestr BERG a PONEC – divadlo pro tanec otevřou v úterý 5. září 2023 novou sezónu premiérou hudebně-taneční inscenace Stále stejný příběh. Renomovaná choreografka Mirka Eliášová a špičková ...

Film

Neoriginalita se dotkla i Hry o trůny

hra o truny 200Tvůrci scénáře seriálu Hra o trůny si můžou pogratulovat, jejich výtvor je už skutečně jen inspirován skutečnou Písní ohně a ledu od George R. R. Martina. Rozdíly mezi filmem a knihou s...