FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

FOK si hraje s dětmi v rámci Adventu po síti

Tisk

fok advent 200Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pravidelně každý pátek od 16:00 vysílá na svém YouTube kanálu cyklus hravých úkolů pro celou rodinu s názvem Vánoční obyčejář. V posledních adventních týdnech nás čeká společné čarování nebo koledování.

 

 

K vánočnímu období patří řada zvyků či obyčejů, které si zábavnou a hravou formou, mnohdy velmi originálně, připomeneme. V pátek 11. prosince budeme kouzlit v pořadu #ČáryMáryFOK, o týden později se naučíme koledovat v pořadu #FÍK(si)Koleduje. Pořady připravuje a s humorem moderuje Klára Boudalová, jejímiž hosty jsou členové Pražských symfoniků – varhanice Daniela Valtová Kosinová, trumpetista Marek Zvolánek a dámy z Eve Quartet. Interaktivní forma přímo vyzývá děti a jejich rodiče, aby se společně zapojili a výsledné fotografie či videa sdíleli s ostatními pod hashtagem daného pořadu.

„Tradice a obyčeje jsou nesmírně krásné a podnětné. Ty vánoční obzvláště! Společně s kolegy z FOK bych ráda s některými obyčeji seznámila i děti, aby tento pojem neměly spojený jen s vyjmenovanými slovy. A protože za jeden z nejkrásnějších momentů považuji spontánní dětskou radost a smích, zkoušíme náš obyčejář dělat hravě a rozverně,“ podotýká průvodkyně pořadem Klára Boudalová.

Již proběhlé obyčejáře, které se věnovaly vánočnímu pečení #SladkáNočníHudba a uklízení #GenerálníHudebníÚklid, mohou děti sledovat i zpětně na YouTube FOK.

Festival aktivit Advent po síti nabízí posluchačům nejen Vánoční obyčejář, ale rovněž hudební setkání dramaturga Martina Rudovského se zajímavými hosty FOK ON, povídání s odborníky o Vánocích a jejich tradicích, historii i duchovním odkazu Sváteční rozjímání a v neposlední řadě streamy komorních koncertů.


fok obycejar
Všechny přenosy jsou ke zhlédnutí zdarma na YouTube kanálu Pražští symfonikové FOK.

Podrobný program festival Advent po síti:
www.fok.cz/christmas

Více informací:
Web FOK: www.fok.cz
Youtube kanál Pražští symfonikové FOK
Facebook: orchestrFok


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Ondřej Prosický: „Nebaví mě zpracovávat fotografie, nejraději bych byl pořád venku a fotografoval.“

prosicky 200Tentokrát nám k rozhovoru kývl fotograf Ondřej Prosický, jehož fotografie můžete znát například z časopisu Koktejl či Příroda. Jaká zvířata rád fotí, kolik si bere s sebou vybavení a co se děje na jeho workshopech?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Stratený list a jeho příběh

Strateny list perexRok 1938. Když je Rakousko připojené k nacistickému Německu, Židé se ocitnou v nebezpečí. Mladý Kristoff, který je učněm u židovského rytce známek, se rozhodne, že rodině, u které žije, pomůže. Faberovi jsou pro něj rodinou, kt...

Z archivu...


Literatura

Když hudba byla víc než zábava

altPamatujete si, co jste dělali v letech 1980 – 1984? A nebo víte, čím v té době žili vaši rodiče? Je vůbec možné srovnávat tehdejší pocity a postoje mladých Britů a Čechů? To jsou otázky, které mi jen tak mimochodem naskakovaly při četbě unikátní knihy mapující scénu anarcho-punkovýc...

Divadlo

Příliš drahý jed. Švandovo divadlo uvede hru o smrti agenta Litviněnka

Prilis drahy jed 200Příliš drahý jed, inscenaci o případu otravy Alexandra Litviněnka, agenta ruských i britských tajných služeb, uvede 6. listopadu ve Velkém sále pražské Švandovo divadlo. Hra britské dramatičky Lucy Prebble na motivy knihy Luka H...

Film

Dcera divočiny zve do kina

Dcera divočinyHelena žije idylický život. Má milujícího manžela, krásnou dcerku, domov, stabilní práci. Ale má i tajemství. Jako dítě vyrůstala v divočině, naprosto odříznutá od světa, vychovávána svým tvrdým otcem tak, aby byla schopná přežít i v nejd...